Querystring Almak Javascript Kütüphanesinden
-
<script src="x.js?q=666" type="text/javascript"></script>
x.js dosyamı sayfama include ederken q adında 666 değerli bir QueryString gönderiyorum. Bunu x.js sayfam içinde nasıl okutabilirim?
-
function getParameterByName(name) { var match = RegExp('[?&]' + name + '=([^&]*)') .exec(window.location.search); return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' ')); } -
@manglerman
Hocam bu kod x.aspx sayfasından gelen QueryString değerini veriyor. Ben x.aspx sayfamda include ettiğim x.JS dosyama parametre göndermek istiyorum.
-
benim bildiğim o şekil birşey mümkün değilde. <script src="x.js?q=666" type="text/javascript"></script> x.js dosyasını php dosyası olarak düşün x.php ama htaccessden x.js halde php çalışıcak şekle getirilmiş. php çıktısıda senin istediğin gibi olur. sabah sabah karmakarışık anlattım ama anlamışsındır umarım
-
mvc mi kullanıyorsun ? benim bildiğim o dediğini yapmak yanlızca mvc de mümkün.?
-
Tam olarak nasıl birşey yapmak istiyorsun sayfa içerisine gelen değeri mi okuyacaksın ?
<html>
<head>
<script>
function getParameterByName() {
var fileName="tahribat.js?q=5";
var name="q";
var match = RegExp('[?&]' + name + '=([^&]*)')
.exec(fileName);
alert(decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' ')));
return match && decodeURIComponent(match[1].replace(/\+/g, ' '));
}
</script>
<script type="text/javascript" src="http://www.tahribat.com/js/tahribat.js?q=5"></script>
</head>
<body onload="getParameterByName()">
</body>
</html>
Böyle birşey yaptım ben ama biraz daha dinamik bir hala getirilebilinir.
-
Ya belki bende çok temiz anlatamadım ama basit bişey soruyorum aslında.
Bazı sitelerde görüyordum ordan aklımda kaldı. Nasıl bir aspx sayfası için querystring kullanıyorsak aynısını JavaScript sayfamdada yapmak istiyorum.
Versyon için görüyordum daha çok. kutup.js?ver=1.3 şeklinde tanımlama var.
kutup.js sayfamda da "ver" queryStringinde olan 1.3'ü almak istiyorum.
-
javascript ve stylesheets dosyalarındaki versiyonlama olayından bahsediyosun hocam sen
ve dediğin işlem javascriptle olmaz
cosmic hocanın dediği gibi .htacces dosyasından rewrite rule ile uzantı değiştirerek kontrol edebilirsin
-
mynetin kaynak kodunda var bakın
<script type="text/javascript" src="http://s.mynet.com.tr/nocache/newheader.js?v=10"></script>gerçi burda benim dediğim gibi querystring ile bir işlem yapmamış. Eee madem yapmayacaktı neden ?v=10 demiş :)
-
sadece göstermelik koymuş versiyonu gözüksün diye developerlar için. asd.1.2.0.js demektense asd.js?v=1.2.0 şeklinde göstermek daha mantıklı
-
ASagidaki fonksiyonla bir arraya degiskenleri alabilirsin
function getUrlVars() { var map = {}; var parts = window.location.href.replace(/[?&]+([^=&]+)=([^&]*)/gi, function(m,key,value) { map[key] = value; }); return map; }