RAM Yükseltme Hk.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2008
    Erkek
    kralsam bunu yazdı
    hypnot1c bunu yazdı
    kralsam bunu yazdı

    Aslında düşündüm de bu HDD madenciliği gibi bir saçmalıkla ram fiyatları da uçmasın sonra? Ne düşünüyorsunuz ? Laptop mining yapan var mıdır? Sanırım donanım kıtlığının çoğu kripto madenciler yüzündenmiş. 

    2018 dan beri değerli maden, dolar, euro, elektronik eşya gibi ticari değeri olan herşeyin değeri arttı. Ekonomi, covid, crypto coin, Taylandda ki susuzluk hatta Süveyş Kanalında ki gemi bile artış için bahane olabiliyor. Birde Chia Coin çıktı yetmezmiş gibi. Chia coin yeni yeni ama nereye gider bilemem.

    Almaya planladığın ürünün 6 aylık fiyat değişimi : 

    https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-kingston-32gb-2x16-hyprx-d4-2666-hx426s16ib2k2-32-fiyati,959155792.html

    Karar sana kalmış. İmkanın varsa ve elzem ihtiyaç olarak görüyorsan al derim. Şu 3 senedir keşke şunu alsaydım şu zamanda dediğim çok şey oldu. Ram bu kategoriye girer mi bilemem. 

    Üstad finanssal olayı çok güzel aynı bakış açısı ile görüyorum.  Aslında vmware konusunu iptal edersem çok gerekli olmaya bilir. Onun için ikinci el topladığım bir sunucu var onu kullanabilirim ama meretin elektrik faturasına dayanamıyorum. Birde şimdiki adresimde elektrik dalgalanmaları çok oluyor.  Neyse öncelikler arasına sokup sokmama açısından bir değerlendirme yapmam lazım.

    Teknik bir soru daha sorayım şimdi bu lenovo kılavuzunda 32GB destekler diyor. Ama işlemci 10750h a baktığımda 128GB a kadar destekler diyor. Bu adamlar denemedikleri için alt değeri yazıyor olabilir mi? Ya da anakart tasarımı ve kullanılan chipset'ler mi limitliyor?

     

    • The max memory is based on the test results with current Lenovo® memory offerings. The system may support more memory as the technology develops.

    Sadece işlemci potansiyeline bakarak destekler ya da desteklemez demek zor. Laptopun Memory bölümündeki notelarda söylediğine yakın bir tanım var. Teknoloji geçtikçe yazılımsal olarak destek verilebileceği yazılıyor ama ihtimal. 2X32 GB takarsın çalışabilir ama sıkıntı da yaşayabilirsin. Sıkıntı yaşarsan muhattap bulamıyabilrsin. Riski değerlendir. Ek olarak, Lenova Teknik Servisi arayarak bilgi almayıda deneyebilirsin ama söyleyeceği şeyler aynı olacaktır muhtemelen. 


    Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kralsam
    kralsam's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mart/2007
    Erkek

    Arkadaşlar bu durumu sonuçlandırdım başka ihtiyacı olan olur diye sizinle de paylaşayım dedim.

    Bu süreçte başta alıp almamak konusunda kararsız kaldım sonra hazır alma şansım varken alayım gelecekte daha da zor olacak düşüncesi ile almaya karar verdim. Bigboy marka samsung destekli bir ram markasına karar verdim. Radikal bir kararla 32GB tek aldım. 8 lerden birini söküp yanına 32 taktım. Sonuç çalıştı.

    Bu dönemde azcık tuzlu oldu ama bu beni bir aksilik olmazsa epeyce götürür.

    İyi çalışmalar.

     

    kralsam tarafından 18/May/21 20:08 tarihinde düzenlenmiştir

    Üzülme...!!! İstediğin Bir Şey Olmuyorsa, ya Daha İyisi Olacağı İçin yada, Gerçekten de Olmaması Gerektiği için Olmuyordur. (Hz Mevlana)
Toplam Hit: 1585 Toplam Mesaj: 13
ram yüksetme