Ramazan'da Bilinçli Tüketin
-
AsilKan bunu yazdı:
-----------------------------
@glaurung Herşeyden önce bahsettiğin kişi galatasarayın genç forveti değil. Yobaz değilim ama eşekliğin lüzumu yok.
-----------------------------kusura bakma normalde dikkat ederim insanların hassasiyetlerine ama burda bir takım kişiler inceden inceye küfür ettirmek için tahriklerde bulunuyorlar, bunu yapabilmek için de yalan söylemekten geri kalmıyorlar, insan kulagı en fazla 92 desibel duyar diyen arkadaş mesela, çıldırmamak elde değil ya
-
PanxeR bunu yazdı:
DJ_Alper bunu yazdı:
dinle alakası olmayanların ramazandaki tavsiyelerini dinlemek ne garip oluyo :)
tutan kendine tutar tutmayan kendine tutmaz inanırsın inanmazsın
kimse sana niye tutuyon demiyorsa sende kimseye tutma tutarsan şöyle böyle diyemezsin
Her ramazanda aynı konular tahribat da açılışor her ramazanda konuyu görenler karşılığında evrim karşıtı konular açıyor
sonuç: her iki tarafda banlanıyor :)
-----------------------------alper oruç din ile alakalı degil metabolizma ile alakalıdır , sen normal bir günde de oruç tutabilirsin veya birşeye dikkat çekmek için ölüm orucuna girebilirsin.
bizde o metabolizma dan bahsediyoruz sen sanıyormusun ramazanda bilinçli tüketin diyenler dini olarak yorumluyor hepsi sağlıksal açıdan olan bitenleri ve en iyi şekilde nasıl geçirebileceiğinize dair fikirler sunuyor :) inanç ile alakası yok yani tutan da tutmayan da kendine
islamda oldugu gibi budizmde biraz daha değişik bir oruç şekil var !-_-!
-----------------------------Oruç dinle alakalı değil mi? İyi o zaman şurayı oku bakalım:
İSLAMIN ŞARTLARI
1-Kelime-i şahadet getirmek (Eşhedu enlâ ilâhe illallah ve eşhedu enne Muhammeden abduhu ve rasuluhu).
2-Namaz kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek. -
glaurung bunu yazdı:
herkesin tuttugu kendine tabi =) şaka bir yana bu sıcakta susuz geçecek 15 saat, karacigerin günde 4 saat dinlenebiliyor olması, metabolizmayı bozar beyler, kimse çıkıpta oruç faydalıdır çığırtkanlıgı yapmasın =) Bi de saygı bekliyorsunuz tamam, ama siz su içmiyorsunuz diye de ben kuytu köşe aramak zorunda degilim su içmek için
-----------------------------Metabolizmayı bozar? Seni, beni ve bütün kainatı yaratan yaratıcı bunu bilmiyor ve bizden oruç tutmamızı istiyor öyle mi?
-
glaurung bunu yazdı:
herkesin tuttugu kendine tabi =) şaka bir yana bu sıcakta susuz geçecek 15 saat, karacigerin günde 4 saat dinlenebiliyor olması, metabolizmayı bozar beyler, kimse çıkıpta oruç faydalıdır çığırtkanlıgı yapmasın =) Bi de saygı bekliyorsunuz tamam, ama siz su içmiyorsunuz diye de ben kuytu köşe aramak zorunda degilim su içmek için
-----------------------------http://tinyurl.com/3zlthqj
-
nolanded bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
http://tinyurl.com/3zlthqj
-----------------------------dost bir zahmet açıklar mısın oruç nasıl oluyor da faydalı oluyor, yani işin içine biraz nufuz edip bak hücre bu hormon bu böyle oluyor diyerek, teşekkrler
-
PanxeR bunu yazdı:
1 aydır tüm kanallarda aynı şey
bol bol su için , tuzlu ve şekerli şeyleri tüketmeyin sonuç olarak metabolizma bozulacak bu sıcakta başka birşey degil
en verimli kullanabilmenin tek yolu uyumak olabilir , yine fazla yerseniz sindirdiğinizde tekrar acıkacaksınız
-----------------------------Bırak da bu konu hakkında bilgili, er kişiler versin öğütleri.
Metabolizma bozulacak diyip duruyorsunuz. Bu orucu tutmamızı emreden, seni beni tasarlayan ve yaratan yaratıcı zaten.
Neyin bozulmasından bahsediyorsun? Bozulacak olsa öyle mi emrederdi yaratıcı?
-
wking bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------Metabolizmayı bozar? Seni, beni ve bütün kainatı yaratan yaratıcı bunu bilmiyor ve bizden oruç tutmamızı istiyor öyle mi?
-----------------------------Sizin kainatın yaratıcısı küçücük cocukarın istismar edilecegini bilmeyerek talak 4 adlı suresinde, henüz adet olmayan kızları, erkeklerin kadınları olarak gösterirken sıkıntı yok, aynı yaratıcı söz konusu oruc bünyeye zarar verir dediğimzde sıkıntı var öyle mi ? Pek samimi gelmiyor doğrusu.
Öyle bir durum düşün ki, karaciğer günde 4 saat dinlenebiliyor olsuni gastrit ve ülser şikayetleri ramazandan sonra %30 artıyor olsun, şeker hastası oldugundan haberi olmayan insanlar, komaya girsin, susuzluk nedeniyle toksinler böbrekten atılamasın taş oluşumuna neden olsun.
Senin allahın domuzu ve içkiyi yasaklamış sana sorsak mutlaka vardır bi zararı dersin, elin avrupalısı domuz da yer içkinin de dibine vurur ama senden 10 yıl fazla yaşar, sen oruç tutarsın namaz kılarsın (romatizmaya iyi geliyormuş iddaya göre) ama 70 yaşına gelince ölürsün ne iş ? ne cevap vereceksin bakalım
Modlardan ricam konunun silinmeden bırakılması ve özellikle bu 92 desibel diyen arkadaşın sözlerinin arkasında durmasının beklenmesidir.
-
glaurung bunu yazdı:
wking bunu yazdı:
glaurung bunu yazdı:
-----------------------------Sizin kainatın yaratıcısı küçücük cocukarın istismar edilecegini bilmeyerek talak 4 adlı suresinde, henüz adet olmayan kızları, erkeklerin kadınları olarak gösterirken sıkıntı yok, aynı yaratıcı söz konusu oruc bünyeye zarar verir dediğimzde sıkıntı var öyle mi ? Pek samimi gelmiyor doğrusu.
Öyle bir durum düşün ki, karaciğer günde 4 saat dinlenebiliyor olsuni gastrit ve ülser şikayetleri ramazandan sonra %30 artıyor olsun, şeker hastası oldugundan haberi olmayan insanlar, komaya girsin, susuzluk nedeniyle toksinler böbrekten atılamasın taş oluşumuna neden olsun.
Senin allahın domuzu ve içkiyi yasaklamış sana sorsak mutlaka vardır bi zararı dersin, elin avrupalısı domuz da yer içkinin de dibine vurur ama senden 10 yıl fazla yaşar, sen oruç tutarsın namaz kılarsın (romatizmaya iyi geliyormuş iddaya göre) ama 70 yaşına gelince ölürsün ne iş ? ne cevap vereceksin bakalım
Modlardan ricam konunun silinmeden bırakılması ve özellikle bu 92 desibel diyen arkadaşın sözlerinin arkasında durmasının beklenmesidir.
-----------------------------Sen, ben bu kadar bilgimizle Kur'an'ın tamamını yorumlayamayız. Yorumlayamayacağımız yerler olmalı. Bu da onlardan biri demek ki.
Bak sorunun cevabı da şurada var: http://www.sorularlaislamiyet.com/article/10292/talak-suresi-4-ayetin-henuz-adet-gormeyenlerin-iddet-sureleri-de-uc-aydir-ifadesi-adet-gormemis-kiz-cocuklarinin-da-evlendirilebilecegini-mi-gosterir.html
Karaciğer günde 4 saat dinlenebiliyormuş. Gastrit ve ülser şikayetleri Ramazan'dan sorna %30 artıyormuş. İnsanlar komaya giriyormuş, susuzluk nedeniyle sorunlar oluyormuş... Yıllar yıllar önce dünyanın tepsi şeklinde olduğu söyleniyordu, sonra bir öküzün boynuzlarında olduğu söylendi. Sonradan da keşfedildi ki dünya geoitmiş. Yani sonunda doğru bulundu.
Heh işte bu oruç mevzusu da böyle olacak. Ne söylenirse söylensin, nasıl yorum yapılırsa yapılsın. Eğer söylenen şey/yapılan yorum bizi "oruç tutulmamalı" sonucuna götürüyorsa kesinlikle yanlıştır. Çünkü oruç tutmamızı bizi bizden iyi bilen tek yaratıcı olan Allah söylüyor. Dediğim gibi, bizleri ve bütün kainatı, gördüğümüzü görmediğimizi yaratan yaratıcıdan iyi biliyor olamaz, kimse!
Domuzdan ve alkolden bahsetmişsin. Alkol zaten kötülüklerin anasıdır, bunu herkes bilir. Alkol alan adam hemen hemen her şeyi yapar. Alkolün de zararları bilinmiyor demek ki, çünkü kimse hiçbir şeyi Allah'tan iyi biliyor olamaz. Gün gelecek alkolün ne kadar zararlı olduğu (zararlı olmasa da yanlış bir şey olduğu) televizyonlarda günlerce verilecek. Çünkü Allah en iyi bilendir.
Domuz yemeğe gelince de, yine bir zararı olduğunu düşünüyorum ki zararı olmasa bile Allah haram kıldığı için, O her şeyi doğrusuyla bileceği için "vardır bir bildiği" diyip yemiyoruz.
He belki de alkolün ve domuzun zararları hiçbir zaman bulunamayacak, öğrenilemeyecek. Bu farketmez. Zaten alkolü ve domuzu yaratan Allah, onları haram kılmıştır. Bizim bilmediğimiz şeyleri bildiğinden O'na inanıyoruz.
Namazın romatizmalara iyi geldiğini daha önce duymadım. Çok da önemli değil benim için romatizma konusu. Neye iyi gelirse gelsin, bu önemli değil. Tek yaratıcı namaz kılmamızı istiyorsa elbette kılacağız.
-
O linke girdim ve hepsini okudum, bu ayette 3 kısım kişiden bahsedilir 1-henüz adet görmemiş 2-adetten kesilmiş 3-hamile, islamın üzerine kara bulutlar çökmesin diye bir takım kişi tarafından bu gruplama 1-hasta oldugu için adet görmemiş 2-adetten kesilimiş 3-hamile olarak ayrılır, toplumun %1'ini bile kapsamayan bu 16 yaşına gelmiş ancak adet görmemiş hasta kısım, nasıl oluyorsa kuranda ayrıca belirtilmiş, ama kuran aynı samimiyeti göstermeyip erken adet olan hormon bozuklugu yasamıs gençleri atlamış, zaten yemende evlilik yaşının 8-10 olması arabistanda 12 olması tesadüf o insanlar şerii hükümleri dikkate almadan hareket ettiler.
Sana çok basit bir mantık köprüsü sunacağım
1-Türkiyedeki insanların çoğu oruç tutuyor ve tutmakta idi
2-Avrupadaki insanların çoğu (tamamına yakını) oruç tutmamakta idi
3-Oruç tutmak 12 ayın 1 ayını kapsar
4-Bir avrupalı bir türkiyeliden 5-10 sene uzun yaşar
Çok basit bak gerçekten, 72 (12'nin katı olsun işlem kolaylıgı) yaşında iki kişi al, biri gayrimüslim biri hristiyan, biri ömrünün 7 yılını oruç tutarak geçirmiş
hangisinin daha uzun yaşaması lazım ? Hangisi daha uzun yaşıyor ? Allah o kadar iyi biliyor da madem bu kulları neden sağlıklı değil ? Sigara deme yunanistan bizden daha çok sigara içiyor. Alkol deme zaten hiç .
http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/18247/kiz-cocuklari-dokuz-yasinda-evlenebilir-mi.html
Örnek gösterdiğin insanların nasıl insanlar olduğunu anla diye küçük bir link de benden. Umarım bir gün çocugun oldugunda, bir dakika düşünüp durumun iğrençliğinin farkına varırsın
-
@glaurung: madem inanmıyosun ne parazit yapıyosun ateist deist ne sikimsen. Her dinle ilgili konuda alakası olmayan ateist birisi cıkıp inanmayı bıraktıktan sonra kendisi aydınlanmıs hayatın anlamını bulmuş gibi parazit yapar. Domuzda ye içki de iç benden 10 yıl uzun yaşa.ezan dinlemek istemiyosanda dini islam olmayan bi yerde yaşa olmadı dava aç özgürsün amk yeter ki bi siktir git la inanmayı bıraktıgın dinin konusuna ne salça oluyosun.