Rap Müzik Midir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    aslında rockçılardan çıkma bir düşüncedir rap diye müzik yoktur hakkattende ne bi ritmi var ne bi orkstra ne de dediklerinden bişey anlamıyorsun.anlamak için çok dikkatli dinliyorsun e nerde kaldı bunun zevki,gıdası...

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Sen rapi tam çözememişsin hocam.Çok dikkatli dinlemek gerekiyor demişsin.

Her şarkı cezanın holocaust değil ya.Gayet anlamlı ve hızlı olmayan raplerde var.

Not: Rap normalde bir konuyu yada bazı şeyleri eleştirmek için yapılan bir müziktir.Bişeyler anlatır.Yani pop gibi sürekli ah aşkım vah aşkım diye bir olay yoktur.Ama ülkemizde Musa ve Gülşahın hızlı söylediği pop aşk şarkısı bile rap olarak değerlendiriliyor. 

Swoola da katılmamak elde değil. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Rockçı'lardan çıkma bir düşünce olduğunu iddaa ederek konu hakkındaki bilgini açığa çıkartmışsın zaten. RAP dinleyen ya da HipHop kültürüyle ilgilenen birisiinin seni kaide alıp eleştirine hitaben cevap yazmasını bekleme.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    Rap bir sanattır.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    swool bi tarafımdan konuşmuyorum sen o lafı çürütecek somut bişeyinbile yok sadece rap taraftarı oldugun için yalanlama yapıyorsun.uydurma degil gördügüm duydugum bildigim bunlar

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Sen dinleyip söylediklerinden birşey anlamıyorsan senin decoderde bir problem var demek ki çözemiyor söylenenleri. Çok hızlı söyleyen hızlı söylemek için kıçını yırtanlar da var. Yaptığı müzik bir boka benzemeyen 3-5 kişiye göre rap diye bir müzik yoktur diyemezsiniz. Genelde sagopa dinlerim ritmi de var söylediklerini anlamak için dikkatli dinlemem de gerekmiyor sözleri de boş değil. Sevmediğiniz herşeye saldırmaktan vazgeçin artık.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek
    Rap ve Rock müzik arasında ortak bir bağlantı söyler misin bana?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Cia bunu yazdı:
    -----------------------------
    swool bi tarafımdan konuşmuyorum sen o lafı çürütecek somut bişeyin yok rap taraftarı oldugun için yalanlama yapıyorsun.uydurma degil gördügüm duydugum bildigim bunlar
    -----------------------------

RAP taraftarı değil, RAP'in kendisiyim.

Bir olguyu eleştirereceksen eğer daha somut deliller kullanmalısın. Eleştiri adı altında yaptığın karalamayı kendi somut delilerimle çürütmem mümkün değil zaten, çünkü ortada bir eleştiri ya da gerçek olduğu ispatlanmış bir yargı yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

bana göre değil ama baskasına göre müzik bişi diyemeyiz zevkler renkler tartışılmaz

ama ilk önce zenci olarak tabir ettğimiz siyahi amerikalılar tarafından yapılan ilk basta sokak konuşmalarından oluşan sözlerdi siyahi amerikalılar o zamanlar beyaz amerikalılar tarafından eziliyordu birazda onlara karşı baskaldırı niteliğinde yapmışlardır yani rap biraz da ezilmiş duyguları yansıtır..

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

Bir şeyin müzik olup olmadığının göreceli olduğunu düşünüyorum.. Sana göre müzik değildir , ona göre müziğin ta kendisidir.. İlle de belli kalıplara sokmaya çalışmak ve sınırlar çizmek yersiz geliyor bana..

Misal şu an dışarıda yağmur var ve çatıya vuran damlaların sesi de benim müziğimdir : )

allcolorsarebeautiful.net
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek
    keşke türk müzigini türküleride bu kadarsahiplenseniz neyse bence yabancı kültürü çekimi yasası burda da geçerli...ülkede sürekli başkalarına özenti yabancıya benzeme içerisinde giden bir kültür oluştu.şimdi de bu kültürün içinde rap kültürü diye sallama bişey çıkartılmış...

Toplam Hit: 5970 Toplam Mesaj: 44