folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Raspberry Pi Ethernet Bağlantı Problemi

Raspberry Pi Ethernet Bağlantı Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar,

Elimde bi raspi var, crossover ethernet kablosuyla bilgisayara bağladım, interneti de paylaştırdım fakat bi türlü bağlanamıyorum hatta cmdline.txt den static ip de verdim ama o putty ile o ip yi de denesem, ipconfig ile tespit ettiğim diğer ipleri de denesem bağlanmıyorum. Nasıl yapabilirim bu işi epey gıcık oldum..

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

arp adress çözümleme protokolü olduğu için bulur. İpconfig dediğin şey senin bilgisayarının ağ kartlarının yapılandırmasıyla ilgili. Sana bağlananları göstermez bildiğim kadarıyla.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hezarfen
    hezarfen's avatar
    Erkek

biz hiç ayar filan yapmadan takıp bağlanmıştık hocam, update'leri filan yaptın mı sen?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alli
    alli's avatar
    Erkek

ben ilk internete bağlanamadığını düşündüm ama sanırım bilgisayara bağlamaya çalışıyorsun.
    daha önceden araştırmıştım bikaç link bulmuştum.

http://www.barissanli.com/electronics/rasp_connecting.php

http://www.instructables.com/id/Direct-Network-Connection-between-Windows-PC-and-R/

https://i.imgur.com/lCgZ0V0.jpg
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

arp -a ile bulduğum ip ler daha önce denediğim ip adresleri çıktı.

hala bir sonuç alamadım putty ile bağlanmay açalışınca connection refused diyor

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı

Düz ethernet kablosu ile bağlanıyorsun değil mi? Her iki tarafı B tipi jack lı?

Ayrıca raspi'nin lnk led'i yanıyor mu?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    Lightsaber bunu yazdı

yok düz ethernet değil crossover ethernet, diğer türlü olmuyormuş ayrıca etherneti takınca evet fazladan bi led yanıyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    Lightsaber bunu yazdı

yok düz ethernet değil crossover ethernet, diğer türlü olmuyormuş ayrıca etherneti takınca evet fazladan bi led yanıyor

Benim belirttiğim yöntemde crossover ethernete gerek yok. Zaten bu amaçla bu yöntem var hocam. Crossover dan dolayı bulamıyor olabilir. Normal network kurulumunda kullanılan jacklı bir ethernet kablosu bul.rj45,%20rj45%20jack%20kablo%20renk%20dizilimi%20rj45%20rj%2045%20jack%20rj%2045%20kablo%20renk%20sıralaması%20rj%2045%20renk%20dizilimi%20pc%20kablo%20elektronik%20elektrık%20Bilgisayar%20

Her iki tarafıda Resimdeki sağ taraftaki gibi olan B kablolama standardı gibi olsun.

Ben o yöntemi kullanıyorum çalışıyor çünkü.

DrKill tarafından 04/Eki/14 17:41 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

hocam çıkardım taktım düz etherneti raspiyi de kapayıp açtım,arp -a dediğimde aynı ipler çıkıyor 169.254.80.80 diye bir ip var önceden de vardı bağlanmıyor bir de ben cmdlines.txt i düzenliyip statik ip alsın diye 169.254.0.21 adresini atamıştım onu giriyorum ona da bağlanamıyorum, çıldırtacak yav

Toplam Hit: 1689 Toplam Mesaj: 16