R/C Araç Modifiyesi.
-
Selam arkadaşlar,
Bende şu araç var..
Bu bildiğiniz oyuncak ne hız yapar ne bişiy sıkıldım :) 180 derece bi drift yapıyorsun araba yere yapışıyor kalıyor.
motor unu modifiye edip ya da değiştirip bunu 3 vitesli bir R/C araç haline getirebilmek için aşama aşama neler yapmam gerektiğini sıralayabilecek bir mürid var mıdır?
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Selam arkadaşlar,
Bende şu araç var..
Bu bildiğiniz oyuncak ne hız yapar ne bişiy sıkıldım :) 180 derece bi drift yapıyorsun araba yere yapışıyor kalıyor.
motor unu modifiye edip ya da değiştirip bunu 3 vitesli bir R/C araç haline getirebilmek için aşama aşama neler yapmam gerektiğini sıralayabilecek bir mürid var mıdır?
-----------------------------bildiğim kadarıyla motor sürücü devresini değiştirmen gerekiyo onu değiştirince kumandada değişir mecburen ve istediğin güçte bir motor takman gerekir ama 3 vites için bir fikrim yok
-
Sanırım ilk önce bir elektronik şanzımana ihtiyacın olacak
-
Yani önce bir motor sürücü devresi alacağım sonra oa uygun bir motor ve parçaları değiştireceğim doğru mu anladım?
Elektronik şanzıman derken ?:) neyse bi google a sorayım ne diyecek bakalım..
-
http://www.sancakmodel.com/index.html
Şu iki sitede gerekli tüm parçalar var, fakat acayip pahalı satıyolar. Eğer ucuz yollu bu işi yapabilirsek bende elimdeki arabamı modifiye edebilirim. Takipteyim.
-
Seninki pilli sanırım.
Benim bir arkadaşta benzinlisi var. 4 x 4 sanırım dağ taş her yere çıkıyor.
Çokta zevkli oluyor. Offroad yapıyor o araçla :D
Öyle birşey tavsiye ederim
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Seninki pilli sanırım.
Benim bir arkadaşta benzinlisi var. 4 x 4 sanırım dağ taş her yere çıkıyor.
Çokta zevkli oluyor. Offroad yapıyor o araçla :D
Öyle birşey tavsiye ederim
-----------------------------hocam onların fiyatları da gayet yüksek :)
-
Aynısı bende var çok hızlı gidiyor parkede sürüyorum :|
-
nerden kaça aldınız beyler :(
konuyu gördüm az dolanayım dedim
şunu alayım dedim hemen :D
nasıl olsa okul yok boşum evde içinide sıfırdan kendin döşüycem elektronik aksamını filan yürüyen rc motor kontrol vs.
nasıl olur bilemedim ki ?
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------nerden kaça aldınız beyler :(
konuyu gördüm az dolanayım dedim
şunu alayım dedim hemen :D
nasıl olsa okul yok boşum evde içinide sıfırdan kendin döşüycem elektronik aksamını filan yürüyen rc motor kontrol vs.
nasıl olur bilemedim ki ?
-----------------------------bi yaş aralığına bak önce :D
-
rappermcs bunu yazdı:
-----------------------------Hocam oncelikle hefesini kursağında bırakmak istemem ama bu aracı modifiye edip içine benzin yada (nitro) gliserin li bir makınaya cevırmek sana en ucuz yakıtlı bır RC arac almandandan 4 kat daha pahalıya gelecektır sebebine gelince şanzuman - difransiyel tabiri caizse standart bir arabada olanı minyatür olarak duşun ki parcaların yurt dısından geldıgını ve dolar uzerınden satıs yapıldıgınıda ısın ıcıne katarsak ki ulkemızde but tur bır aracı yakıtlı bır RC ye cevırmek 500$ dan fazlaya gelecektır kı tum motor baglantıları saglam yapılecek ve tum ayarlarını kurulumu yapacak derece RC otomobıllerının tum aksamından anlaman gerekıyor gıt yenı ucuz bır yakıtlı bır arac al onun uzerınde ıstedıgın modıfıyeyı yapabılırsın yoksa sıfırdan bır arac yapmak kı nerdeyse ımkansız..