folder Tahribat.com Forumları
linefolder Download / Dosya Paylaşım
linefolder Recep İvedik 4 Bu Akşam Korsana Düşüyor

Recep İvedik 4 Bu Akşam Korsana Düşüyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek
    Daniel-Koo bunu yazdı

O bu şu müslümandan tiksindim, İslamiyetten soğudum diyen insanları anlamıyorum. Zaten en başından beri her şeyi yanlış anlamış ki, bi sebep arıyormuş dinden çıkmak için :) 

Recep İvedik küfür ediyo yeaaaa!!! falan diyorlar, Cem Yılmaz'ın muhabbete kapalı gişe amk. Cem yılmaz'da ayet-el kürsi okuyodu amk :D 

elcondor bunu yazdı
    necroshine bunu yazdı

Sitede ne kadar çok Nuri Bilge var lan. Alan memnun veren memnun. Hemen bir yergi, tü kakalar felan.

Bu yüzden müslümanlardan soğudum, İslamiyetten tiksindim. Zorla sorgulattılar inancımı ve yıllar sonra ateist oldum. Size iyi ve kötü gelen şeyleri başkaları öyle hissetmiyebiliyor. Ben Tarantinoya hastaysam herkes buna hasta olmak zorunda değil.

Louis Armstrong bunu özetlemiş "Dünyada iki türlü müzik vardır. iyi müzik ve kötü müzik. Ben iyi olanını dinliyorum" 

Ne anlatmak istedin şimdi, recep ivedik serisinin son filmi cahiliye dönemi arap yaramadasını mı anlatıyor ? İslamiyet ' ten tiksinmenin konu içeriğiyle alakası ne ?

Herşeyi çok biliyorsunuz amk =) Örneklemedir o. Aklıma o geldi o şekilde ifade ettim. Birşeylerden tiksinmem kimsenin gücüne gitmesin.

Konuyu İslamiyete bağlamak istediğimden değil. En çok tiksindiğim şeyle konuyu ifade etmek için örnekledim.

Şairin burada anlatmak istediği kimse sizin düşündüğünüz gibi düşünmek, hissettiğiniz gibi hissetmek zorunda değil.

Bazı sanatsevicileri Kült film hastasıyım diye övünür. Kült film, izleyicisi az sayıda olan filmlere deniyor. Siz herkese hitap edemiyorsunuz ardından bir sanatsevicisi çıkıp sizi seyredip sayfalarca övgü yazıları yazıyor. Başka birileri de sanatsal değer yüklenen bu filmi sevmek zorunda kalıyor.

Uzak filmini seyretmiştim ve bu  filmin bana göre ne kadar boş olduğu ifade bile edemem. Ayrıca bu film Cannes'de ödül aldı. Bu filme tü kaka deme, seyircisine hakaret etme hakkına sahip değilimki. Ama sanatsevicileri bu filmi seyretmeyen veya seyredip beğenmeye ezik ezik saldırıyor.

Kabul etmeyen varsa, birisi bana The Shining'in neden bu kadar değerli olduğunu izah etsin. 

Ortada bir ticaret var. Ben oturup Recep İvedik izlemem ama izleyene salyalarla saldırma hakkınada sahip değilim.

necroshine tarafından 24/Haz/14 14:06 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Pidz bunu yazdı
    elcondor bunu yazdı
    Mustafa bunu yazdı

Bu akşam 21:00'da Tivibu'da Sinetv kanalındaymış. 3 numaralı kanal. Tivibu üyeliği olan varsa webrip yapabilir mi ? 

Kusura bakmayın da sokakta, toplu taşımada, orada burada her gün defalarca gördünüz bir tipi TV ya da sinemada izlemenin tadı başka mı oluyor anlamadım...

Ülke senin gibi hiç bişey üretemeden sadece eleştiren dengesiz tiplerle dolu ne yazık ki.Filmdeki recep ivedik tiplemesi dediğimiz adam çıkıp şu meşhur istanbul beyfendisini mi canlandıracaktı? Adamlar farklı bir komedi anlayışı sermiş önüne ; farklı bi tipleme tabikide... dolayısıyla konuşmaları , esprileri karakter yapısına uygun olacak ne bekliyordun ki sen başka? Her tiplemenin kendine göre canlandırmaları var filminde esprisi bu zaten..
    ''Kusura bakmayın da sokakta, toplu taşımada, orada burada her gün defalarca gördünüz bir tipi TV ya da sinemada izlemenin tadı başka mı oluyor anlamadım...'' bu zihniyetle hiç bi filmden zevk alamazsın malesef , ayrıca şu her recep ivedik konularında yok 5 kuruş para vermem falan ayaklarına yatan  korsanı çıkınca izleyip kahkahanın en babasını atan adamlarada ayrı bi sinir oluyorum. Eleştirininde bi uslubü var , sen burdan adamı eleştirsen ne olacak ki şahanda zaten duyuyordu ya seni :) eleştirip beğenmediğiniz adam sinemada milyonlar kaldırıyor zenginin malı züğürdün çenesi hesabı :)

Filmdeki recep ivedik tiplemesi dediğimiz adam çıkıp şu meşhur istanbul beyfendisini mi canlandıracaktı? Adamlar farklı bir komedi anlayışı sermiş önüne ; farklı bi tipleme tabikide... dolayısıyla konuşmaları , esprileri karakter yapısına uygun olacak ne bekliyordun ki sen başka? Her tiplemenin kendine göre canlandırmaları var filminde esprisi bu zaten.. 

Arkadaşım yazdıklarını bir kaç kez okudum fakat bir anlam çıkaramadım veya ne yapmak istemediğini anlamadım. Hocam diyorsun ki tiplemeye göre böyle yapması lazımdı. Kemal Sunal ve Gardolap Fuat 'ın filmin Gardolap Fuat ' da aynı Recep İvedik gibi bir adamı canlandırıyordu ve çok gülüyorduk, bir sahnesinde bile Recep İvedik'in yaptığı el kol haraketleri , helede bu son filminde , belden aşağı vurmalar, yok dışarıda millet birbirine veriyor falan bir ton saçmalık bir tanesini bile gördün mü? Ama canlandırıyor... Espiri bu zaten.

Eleştirininde bi uslubü var , sen burdan adamı eleştirsen ne olacak ki şahanda zaten duyuyordu ya seni :) eleştirip beğenmediğiniz adam sinemada milyonlar kaldırıyor zenginin malı züğürdün çenesi hesabı :)

Hocam allahını seversen bu ne ya. Burdan adamı iyi ve kötü eleştirsek şahan duymazmış. O zaman hiç bir filme yorum,eleştiri yapmayalım nede olsa gören duyan olmayacak.  E be adam madem şahan duymayacak sen ne diye laf sokuyorsun sen neyin peşindesin onu anlamadım :D

Ayrıca bu adam varya sanattan 1 gram anlamıyor. Hayatı para pul. Öküzlüğü de cabası. Para içini herşeyi yapar bu adam yapıyorda zaten. Birde diyorsunuz ya yok benim komedi anlayışım bu falan. Abi bu nedir komedi mi bu şimdi? ıq espirisi seviyesi yerin dibinde e öyle olan insanda çok piyasada tabi ki izlenir. Çocuklara yanlış örnek oluyor bir kere. Sövmeler , el hareketleri , beden haraketleri, yok orama dayıyor yok burama. Aga yok ya sanat 0 . Adam bulmuş keriz bi millet. Demiş içinden lan bu mallar gülmeyi bilmiyor ağzımı açsam 2 öküzlük yapsam paraya para demem ben çıkıp şurada bi ayılık yapayım demiş. Millet ağzı açık izliyor :D... 

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

senaryo bakimindan igrenc otesi bir filmdi. arg ve komedi bakiminda cogu ksiyi goldurebilecek bir film. sanatsal yonu ben goremedim. guldugum birkac sahnesi oldu :) ama film gercekten kotu :) Sahani ilk unlu olmaya basladigi zamnlardan beri izlerim ozaman da soylemistim bu adam daha ilerler diye :) recep ivedik disindaki tum tiplemelerini begenerek ve gulerek izliyorum :) insallah recebin disina cikar artik.

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

Ya ne kadar gerzek insanlar var gorende bu filmi elestiren herkesin hergun bir kitap bitirip sanatta realizm mi surrealizm mi tartismasini yaptigini zanneder. 

Yapmacik olmayin komik iste amk. Eglence filmi neticede osuran adama gulmekte bir sikinti yok, ama bu filmi izleyip guleni elestirmek sigirlik ve uyuzluktur.  boyle tipler her yerde var gayet sıkıcı ve muhabbeti cekilmeyen adamlar o yuzden pek arkadas cevreleri de yoktur

işte öyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Samimi söylüyorum recep ivedik 1 ve 2 filminde yarılarak güldüğüm sahneler olmustu oldukca begenmiştim. Ama bu filmde 4 te yani hiç bi sikim yok. ne senaryo bütünlüğü ne bir konu ne güzel bi espri hiç bişey yok. ossurma sahnesi bile milattan kalma mk. vallahi gülecek hiç bişey yok. üretkenliğini yitirmiş Şahan. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

gidin çöpçüler kıralı izleyin, izleyin de komedi nasıl olur görün.. 

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

filmi sevmeyenler konuya niye giriyo onu anlamıyorum ben ? bende hristiyanları sevmiyorum diyelim (örneğin) gidip kiliselere küfür edeyim o zaman? toplanıp arkadaşlarla papazları dövelim

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elcondor
    elcondor's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

filmi sevmeyenler konuya niye giriyo onu anlamıyorum ben ? bende hristiyanları sevmiyorum diyelim (örneğin) gidip kiliselere küfür edeyim o zaman? toplanıp arkadaşlarla papazları dövelim

Konunun adı " recep ivedik sevenler buraya" değil ondan olmasın.. En basit konulara bile din diyanet karıştırıyorsunuz... Biri islam'dan tiksinir bu konu altında örnek verir, öteki hıristiyan dan örnek verir. Ne biliyim ben mi konunun derinliğini kavrayamıyorum anlamadım..

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

indirdim izledim daha öncekiler kadar zevk vermedi  çok hızlı yapılmış bir film olmuş.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    ElizaBeTH bunu yazdı

indirdim izledim daha öncekiler kadar zevk vermedi  çok hızlı yapılmış bir film olmuş.

Toplam Hit: 7358 Toplam Mesaj: 48