folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Recep İvedik"İn Nesini Seviyoruz?

Recep İvedik"İn Nesini Seviyoruz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------

Gunumuzde Ivedik' e karsi cikmak bir entellektuellik simgesi oldu anasini satayim.

ii tespit çok güzel açıklamışın hocam..

bana görede ivedik  içimizde gizli  kalmış  yapmayı isteyip  yapamadımız  bir takım olay ve davranışların üstüne basa basa abartılarak yansıtılışı bu yüzden film boyunca gülüyoruz..  

bi bakıyuorum ilk film bombaydı diyenlerin kızların yanında la  ne salak bi film bu kadar öküz bi film çekilebilir ancak ayarlarını gidiyor

adam frekans değiştiriyor birden

neysek o yuz birader saklayacak çekinecek bi şeyimiz yok.. orjinal ve kendimiz olalım yeter.

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    filme gidipte gülemeyen  arakdşlar  için şunu  söyleyebilirm eğerki kendinizi şartlandırmadıysanız  gülmemenizin imkanı yok arkadaşlar stress  için birebir

kontra bisiklet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gunduz
    Gunduz's avatar
    Erkek

:=)

hocaya kılın biri sormus "hoca hz.ibrahim'e gelen suyu ibrahim içmişmi içmemişmi yok içmişse bilmem ne yok içmemişse no olur.."

hocada bakmış adam kıl " demiş siktir git ulan "

:)

illa kıllık mı arıyorsunuz :P

gülün işte :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

şimdi şöle diyebilirm filmin başında buyukannesine giderken yolda yaptıklarında kendimi,yanımda oturan arkadaşımı ve onun yanındakı arkadaşımı gördüm.

Neden bu :)

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trk
    trk's avatar
    Erkek

Sinemaya gidecegiz ama kafamizin icindeki beyni evde birakacagiz. Niye? Biraz daha mantikli sakalar olsa bence daha cok izleyeni olur.
    Recep Ivedik 1 cok hosuma gitmisti cok begenmistim ama 2. filmde hayal kirikligina ugradim, bir iki yerde ancak gülebildim.

1. filmin senaryosu daha gercekci idi. 2. filmin senaryosu berbat. Neye göre berbat, hic gercekcilik payi yok mesela, kuzeninin firmasini ele gecirmesi filan.

Sahan Gökbakar 10 tane Recep Ivedik daha cekse, hepsini yine izlerim, ama begenirmiyim bilmiyorum. Dedigim gibi birincisi cok güzeldi ama ikincisi senaryo acisindan sacmalikti.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Martech bunu yazdı:
    sevilir yada sevilmez zevklerimiz tartisilmaz ... sen seviyorsun diye baskalari sevmiyor anlaminada gelmez onun icin (  Recep İvedik"in Nesini Seviyoruz? ) konusu bana gore cok sacma geldi.

+1

www.tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

Antikky nin bu konudaki düşüncelerine katılıyorum

bu mesajdan sonra yukarlara nerde antikky nin mesajı diye armayın :D daha önceden biliyorum :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:
    %47ye sormak lazım nesini beğeniyolar ?
    ne alaka hocam ? siyaset karıştırmasanız olmuyormu ?

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:

Bu konu hakkında fazla gercekci yorum yapmaktan kacanın.Bazı kelimeler izleyenler tarafından haşin saldırılara maruz kalacaktır.Halkımız ki cogunlugu kastederek konusyorum bu konuda keskin bir reflex geliştirmiş.Bu film hakkında yapılan tüm yorumlara karsı sert bir karşı koyuş ve direnç var.Aslında bu karşı koyus ve diretme sorunun cevabınıda büyük ölçüde kendi içinde saklamaktadır.

Neden seviliyor sorusuna yapılan kurgu,senaryo ve espirilerden yola cıkmayın.Çünkü ivedik karakteri izleyiciye sinemasal hiç sey sunmuyor.Karakter zaten,bir senaryondan da yola cıkılmamıs ?İnceledigmizde recep ivedik sorunlara basit çözümler üreten,kişiligini hiç bir yerde gizleme ihtiyacı duymayan bir karakter.Ve kişiligni yansıttıgında aldıgı tepkilerin ve ardından gelişen hikayenin karakteri zedelemedigi bir dünya sunuyor film.Bu da günlük hayatında çözümlere aç,iş hayatında okul hayatın da zorunlu olarak kişiliklerini saklama zorunda olan,perdeleyen istedigi gibi davranamayan insanın ilgisini ceken faktörlerdir.Kültürel ucurumlar sosyo-ekonomik farklar yahada egitim durumu bunu degiştirmiyo.Çünkü kim olursa olsun hayatında basit çözümler,kişiligini sınırsızca yasayaıp karsılıgın da kırılmamak ister.İşte recep ivedik insanlara böyle bir hayatı sunuyor.İnsanlar olamıyacak bir ütopyayı izleyerek aslında özlerinde gercekleştirmek istedikleri davranısları (basit çözümler,kişigin saklanmadan yasnaması) gercekleştiren bir kişiye bakarak tatmin oluyorlar.

Benzer yapıtlar dünyada da mevcuttur.Özellikle "scarface" adlı filmde ki tony montana karakteride özünde benzer davranıslar sergiler.Seyiciye recep ivedik'in yasattıkları yasatan bir yapım.Oysa ki ikiside kurgsal ve öyküsel olarak vasatlar.

İşte recep ivedik bu yüzden seviliyor. 

Yorumların çok doğru. Başımıza iyi şeylerin gelmesi için çok çalışmamız gerekiyor, eğlenceden uzaklaşıp ciddileşmemiz gerekiyor...
    Ama recep böyle bir karakter değil. O hep rahat davranıyor, başarmak için bilgiyi umursamıyor, ezberlemiyor, okumuyor sadece gülüyor ve kazanıyor birçok şey başarıyor. Üzerinde konuşabileceği şeyleri oluyor. kısacası mutlu oluyor. Çoğumuz götü çıkarak mutlu olmak için çalışıyoruz. Ama o hiç çalışmadan mutlu oluyor. O hayalimizi çerçeveliyor ve biz onu seviyoruz...

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek
    gittim ve gerçek anlamda güldüm.bu benim için yeterli sebeptir.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 6007 Toplam Mesaj: 32