folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Redmi 5 Plus SMS Gönderemiyorum - Sinir Krizi Öncesi Bakınız.

Redmi 5 Plus SMS Gönderemiyorum - Sinir Krizi Öncesi Bakınız.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

Olmadı bi rom atmayı dene hocam.

Hocam, başka SIM kartı benim cihazıma taktığımız zaman SMS atılabiliyor diyorum, ROM diyorsun gözünü sevdiğim.

Telefonun yazılımından kaynaklı olsa, başka SIM üzerinden nasıl mesaj atsın?

Amacımız; zengin olmak. Zengin görünmek değil.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    Th3Ultra bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Hocam, başka SIM kartı benim cihazıma taktığımız zaman SMS atılabiliyor diyorum, ROM diyorsun gözünü sevdiğim.

Diğer sim de mi Vodafone? 

Birde wifi calling ile ilgili yazdığıma bakabildin mi hocam. Arada kaynadı zaar :D

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    deja-vu bunu yazdı
    Th3Ultra bunu yazdı
    ilteris bunu yazdı

Diğer sim de mi Vodafone? 

Birde wifi calling ile ilgili yazdığıma bakabildin mi hocam. Arada kaynadı zaar :D

Telefonda yok öyle bir özellik hocam.

Wifi Calling namına bir şey yok

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Volte'yi de kapat hocam, bir de öyle dene. Hatta tercih edilen şebekeyi 2g yap, wifi'ı da kapat.  

Bu şekilde wifi calling veya volte kaynaklı mı belli olur.  

Volte ve wificalling'de SMS, Sip ile  IP üzerinden gidiyor, 2g'de eski usul, CS (circuit switch) ile. 

Blue Screen of Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Türk Telekomda da aynı sıkıntı var VOLTE'yi açtın mı SMS atamıyorsun.

Bende ilk başlarda anlamamıştım ama internetten araştırınca gördüm.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Ben o telefonu yapanı silkeliyorum abi eşime almıştım ondan daha alalı bir yıl olmadan benim ufak kız eline kupayı almış vura vura kırmış telefon ekran yarısından aşağı iptal ama çalışıyor ekran değiştireceğiz mecburuz dedim bir kaç yerden bilgi aldım 250 300 ateşlersin dediler bataryada sorun çıkardı şarj tutmuyor telefon bakıyoruz .

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    weskeyy bunu yazdı

Ben o telefonu yapanı silkeliyorum abi eşime almıştım ondan daha alalı bir yıl olmadan benim ufak kız eline kupayı almış vura vura kırmış telefon ekran yarısından aşağı iptal ama çalışıyor ekran değiştireceğiz mecburuz dedim bir kaç yerden bilgi aldım 250 300 ateşlersin dediler bataryada sorun çıkardı şarj tutmuyor telefon bakıyoruz .

O telefonun ekranı ucuzda montajı uğraştıcı. Telefonu ekranın üstüne inşa etmişler. 

Xiaomi kadar rezalet telefon iç tasarımı yapan firma yok. Nasıl olsa ucuz yapıyoruz bozulursa çöp olsun amk diye telefon üretmişler resmen. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

hic kastırma hattınla alakalı

ben 4-5 cı musterı hızmetlerını aramamda cozmustum..

adamlar gonderıp alma ıle bır sıkıntın yok kısıtlama yok dedıklerı halde ısrarla aradım

en sonunda mız mız ettıgımde du bıdaha bakalım dedıklerınde cozduler

telefonla alakalı degıl sımle alakalı

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Th3Ultra
    Th3Ultra's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı

hic kastırma hattınla alakalı

ben 4-5 cı musterı hızmetlerını aramamda cozmustum..

adamlar gonderıp alma ıle bır sıkıntın yok kısıtlama yok dedıklerı halde ısrarla aradım

en sonunda mız mız ettıgımde du bıdaha bakalım dedıklerınde cozduler

telefonla alakalı degıl sımle alakalı

Evet, doğru. 

Hocalar tüm söylediklerinizi uyguladım, ancak bir sonuca varamadım. 1,5 ayın sonunda Vodafone'a mail gönderdim. Olay ne ise detaylıca anlattım. Ekran görüntüleri, ekran videoları vs. Sonunda ikna oldular.

Sonra ertesi gün aradılar beni, teknik ekibe yönlendiriyoruz dediler. Ondan sonraki gün bir de baktım ki, SMS gönderebiliyorum.

Sorunu yaşarkenki süreçte müşteri temsilcisi ile telefondayım; bana diyor ki "bayiden yedek sim kart alın."

Durduk yere masraf açacaklar. Ya kardeşim diyorum.

+ Bu SIM çalışıyor muydu? Evet. Çalışan SIM durduk yere nasıl SMS göndermemeye başlar?
    + Şuan internete bağlanıyor mu? Evet.
    + Arama yapılıyor mu? Evet.
    + SMS "alabiliyor mu?" evet. 

Ee?

Mesaj göndermiyor diye yeni SIM mi alınır? Dmek ki problem mesaj gönderme fonksiyonunda...

Uzuun uzun, 10'dan fazla telefon görüşmem sonucu, teknik destek sorunu bulup çözmüş olacak ki, şuan çalışıyor. Donanımsal bir sorun olduğuna en baştan inanmak istememiştim zaten.

Sizin anlayacağınız, milyon satırlık kodun arasında bir buga dönüşüp sıkışıp kalmışım hocalar..

Çıkarttılar ama :ı 

Herkese teşekkürler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

O sorun bende hala devam ediyor kardeşim oturup ugrasamadim tekrar, sadece Vodafone a küfür ediyorum 

Almanya Fatihi
Toplam Hit: 3022 Toplam Mesaj: 22
sms redmi 5 plus amk smsi vodafone