Redmi 5 Plus SMS Gönderemiyorum - Sinir Krizi Öncesi Bakınız.
-
ilteris bunu yazdı
Olmadı bi rom atmayı dene hocam.
Hocam, başka SIM kartı benim cihazıma taktığımız zaman SMS atılabiliyor diyorum, ROM diyorsun gözünü sevdiğim.
Telefonun yazılımından kaynaklı olsa, başka SIM üzerinden nasıl mesaj atsın?
-
Th3Ultra bunu yazdıilteris bunu yazdı
Hocam, başka SIM kartı benim cihazıma taktığımız zaman SMS atılabiliyor diyorum, ROM diyorsun gözünü sevdiğim.
Diğer sim de mi Vodafone?
Birde wifi calling ile ilgili yazdığıma bakabildin mi hocam. Arada kaynadı zaar :D
-
deja-vu bunu yazdıTh3Ultra bunu yazdıilteris bunu yazdı
Diğer sim de mi Vodafone?
Birde wifi calling ile ilgili yazdığıma bakabildin mi hocam. Arada kaynadı zaar :D
Telefonda yok öyle bir özellik hocam.
Wifi Calling namına bir şey yok
-
Volte'yi de kapat hocam, bir de öyle dene. Hatta tercih edilen şebekeyi 2g yap, wifi'ı da kapat.
Bu şekilde wifi calling veya volte kaynaklı mı belli olur.
Volte ve wificalling'de SMS, Sip ile IP üzerinden gidiyor, 2g'de eski usul, CS (circuit switch) ile.
-
Türk Telekomda da aynı sıkıntı var VOLTE'yi açtın mı SMS atamıyorsun.
Bende ilk başlarda anlamamıştım ama internetten araştırınca gördüm.
-
Ben o telefonu yapanı silkeliyorum abi eşime almıştım ondan daha alalı bir yıl olmadan benim ufak kız eline kupayı almış vura vura kırmış telefon ekran yarısından aşağı iptal ama çalışıyor ekran değiştireceğiz mecburuz dedim bir kaç yerden bilgi aldım 250 300 ateşlersin dediler bataryada sorun çıkardı şarj tutmuyor telefon bakıyoruz .
-
weskeyy bunu yazdı
Ben o telefonu yapanı silkeliyorum abi eşime almıştım ondan daha alalı bir yıl olmadan benim ufak kız eline kupayı almış vura vura kırmış telefon ekran yarısından aşağı iptal ama çalışıyor ekran değiştireceğiz mecburuz dedim bir kaç yerden bilgi aldım 250 300 ateşlersin dediler bataryada sorun çıkardı şarj tutmuyor telefon bakıyoruz .
O telefonun ekranı ucuzda montajı uğraştıcı. Telefonu ekranın üstüne inşa etmişler.
Xiaomi kadar rezalet telefon iç tasarımı yapan firma yok. Nasıl olsa ucuz yapıyoruz bozulursa çöp olsun amk diye telefon üretmişler resmen.
-
hic kastırma hattınla alakalı
ben 4-5 cı musterı hızmetlerını aramamda cozmustum..
adamlar gonderıp alma ıle bır sıkıntın yok kısıtlama yok dedıklerı halde ısrarla aradım
en sonunda mız mız ettıgımde du bıdaha bakalım dedıklerınde cozduler
telefonla alakalı degıl sımle alakalı
-
kady bunu yazdı
hic kastırma hattınla alakalı
ben 4-5 cı musterı hızmetlerını aramamda cozmustum..
adamlar gonderıp alma ıle bır sıkıntın yok kısıtlama yok dedıklerı halde ısrarla aradım
en sonunda mız mız ettıgımde du bıdaha bakalım dedıklerınde cozduler
telefonla alakalı degıl sımle alakalı
Evet, doğru.
Hocalar tüm söylediklerinizi uyguladım, ancak bir sonuca varamadım. 1,5 ayın sonunda Vodafone'a mail gönderdim. Olay ne ise detaylıca anlattım. Ekran görüntüleri, ekran videoları vs. Sonunda ikna oldular.
Sonra ertesi gün aradılar beni, teknik ekibe yönlendiriyoruz dediler. Ondan sonraki gün bir de baktım ki, SMS gönderebiliyorum.
Sorunu yaşarkenki süreçte müşteri temsilcisi ile telefondayım; bana diyor ki "bayiden yedek sim kart alın."
Durduk yere masraf açacaklar. Ya kardeşim diyorum.
+ Bu SIM çalışıyor muydu? Evet. Çalışan SIM durduk yere nasıl SMS göndermemeye başlar?
+ Şuan internete bağlanıyor mu? Evet.
+ Arama yapılıyor mu? Evet.
+ SMS "alabiliyor mu?" evet.Ee?
Mesaj göndermiyor diye yeni SIM mi alınır? Dmek ki problem mesaj gönderme fonksiyonunda...
Uzuun uzun, 10'dan fazla telefon görüşmem sonucu, teknik destek sorunu bulup çözmüş olacak ki, şuan çalışıyor. Donanımsal bir sorun olduğuna en baştan inanmak istememiştim zaten.
Sizin anlayacağınız, milyon satırlık kodun arasında bir buga dönüşüp sıkışıp kalmışım hocalar..
Çıkarttılar ama :ı
Herkese teşekkürler.
-
O sorun bende hala devam ediyor kardeşim oturup ugrasamadim tekrar, sadece Vodafone a küfür ediyorum