Removable Disk Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek

Hocalar abimde 8GB'lık bir flash bellek var bu flash belleği evde bilgisayarına takıyor içinde removable disk 8 gb adında bir kısayol gözüküyor başka hiçbirşey gözükmüyor. Ama aslında içinde 5gb'lık veri var. İş yerinde flashı takıyor yine flashın içinde aynı kısayol var başka hiçbirşey yok gibi duruyor ama işyerinde bu kısayola tıkladığında o 5gblık verinin hepsini görebiliyor evde tıkladığında ise boş görünüyor. Flasha biçimlendirme yaptık yine aynı sorun devam ediyor. Bunun çaresi nedir bileniniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

flaşı biçimlendırmen birşey ifade etmiyor çünkü bilgisayarlarda klasörleri gizleyen bir çeşit virüs var

çözüm:

önce aktif virüsleri ve kalıntıları temizlemek için combofix uygulamasını çalıştır (umarım kullanmayı biliyorsundur)

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

son olarak sağlam bir antivirüse ihtiyacın olacak microsoftun antivirüsü iyidir kur zaten ne var ne yok bulur temizler

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/security-essentials-download

artık antivirüsü devredışı bırakmadığın sürece bu sorunu yaşamazsın

not: flaşdiski virüslü başka bir bilgisayara takarsan tekrar içindeki dosyalar gizli olur bu yuzden hangı bılgısayarlara taktıgına dıkkat et

not2: bu işlemlerden sonra gizli klasor ve sıstem dosyalarını acık et ki virüsün gizlediği dosyalar flaşta görünsün 

saygılar 

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

başlat->çalıştır->cmd

cd x: (x yerine usb belleğin harfi)

attrib -a -s -r -h /S /D

yapıyoruz. O lnk'lerin de hepsini siliyoruz. Sorun çözülüyor. Tabi temiz bir bilgisayarda yapmak lazım.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek
    Sağolasınız hocalar söylediklerinizi yapıcam
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

flaşın özelliklere baktığında hepsi boş gözükmüyosa zaten gizlemiştir snn verileri.. ama bide puşt şeyler var ki içini harbi siliyo flash ın adamı uyuz ediyo, o zaman veri kurtarmaya yönelicen.. geçende açılmıştı onun konusu ben ordaki recuva programını kullandım işimi gördüm.. üstüne veri yazıp durmayın aletinde kurtarmak zorlaşmasın

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

flaşın özelliklere baktığında hepsi boş gözükmüyosa zaten gizlemiştir snn verileri.. ama bide puşt şeyler var ki içini harbi siliyo flash ın adamı uyuz ediyo, o zaman veri kurtarmaya yönelicen.. geçende açılmıştı onun konusu ben ordaki recuva programını kullandım işimi gördüm.. üstüne veri yazıp durmayın aletinde kurtarmak zorlaşmasın

tamam hocam önerilerin için teşekkürler

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

recuvaa recorevery sağlam programdır m.ö silinenleri bile geri getirebilr :D

İts My Life. NOW or NEVER
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek
    blackglove bunu yazdı

recuvaa recorevery sağlam programdır m.ö silinenleri bile geri getirebilr :D

:D tamam hocam veri kaybına uğrarsam kullanıcam dediğin programı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    halat
    halat's avatar
    Erkek

Kesin çözüm.

http://www.usb-av.com/

halat tarafından 25/Nis/13 20:10 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    halat bunu yazdı

Kesin çözüm.

cracki serial var mı hocam sitesi proxy ile açtı zaten ayar oldum.usb disk security var full ama bu da bulunsun istedim

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    utat
    utat's avatar
    Erkek
    halat bunu yazdı

Kesin çözüm.

önerin için teşekkürler hocam bunun gibi programları kurmak şart oldu heralde

Toplam Hit: 9931 Toplam Mesaj: 11