folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Reverse Engineering - Visual Basic P-Code

Reverse Engineering - Visual Basic P-Code

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    bi antioksidanın dökümanları bi de bu firex'in dökümanları on numara hep resimli anlamak kolylaşıyo :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Google
    Google's avatar
    Erkek
    10 numara olmuş eline sağlık...

Abra Kadabra
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek
    yine yapmışsın, borovo :)

sanılanın aksine...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MoNZa
    MoNZa's avatar
    Erkek
    Teşekkürler hocam her zamanki gibi harikasın :) Ellerine sağlık
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek

mrb üstad tam bende bu konu ile ilgli arastırma yapıyordum ellerine saglık çok guzel bir yazı olmus.Benim şöyle bir sorum olucak benimde elimde p-code turu bir crackme war dedgin gibi kolay olmadı serial bulmam gerekiyor benimkinde buton yok şifre dogru ise cuk diye bir formu çalıştırıyor vb decompile sagolsun :) p-code baslangic adresini aldim wkt de calıstırdım ama program yerine wkt de direk kodlar cıktı f5 ile çalıstırdım bp koydum serial giriyom salla ama bp de durmuyor?birde ben kendi vb ile yazdıgım programları nasil p-code ile derlerim?

selametle  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:
    -----------------------------

mrb üstad tam bende bu konu ile ilgli arastırma yapıyordum ellerine saglık çok guzel bir yazı olmus.Benim şöyle bir sorum olucak benimde elimde p-code turu bir crackme war dedgin gibi kolay olmadı serial bulmam gerekiyor benimkinde buton yok şifre dogru ise cuk diye bir formu çalıştırıyor vb decompile sagolsun :) p-code baslangic adresini aldim wkt de calıstırdım ama program yerine wkt de direk kodlar cıktı f5 ile çalıstırdım bp koydum serial giriyom salla ama bp de durmuyor?birde ben kendi vb ile yazdıgım programları nasil p-code ile derlerim?

selametle  

O crackmeyi hatırlıyorum :)  Altta buton var.Fakat kenarlıkları yok.VB Decompilerda aç textboxla ilgili change olayı olacak.Onun başlangıç adresini al debuggerda breakpoint koy.Sonrada adım adım trace et.Altta gözüküyordu kullanıcı adı.Sonrada kullanıcı yerine doğru şeyi yazınca ve şifre bölümünede birşey sallayınca butonuda kullanabileceksin.VB Decompilerda onunda click olayınının başlangıç adresini al ve yine breakpoint koyarak adım adım ilerle şifreyide altta göreceksin.

P-Code derlemek için project'den project properties olacak orada compile tabında göreceksin P-Code ve Native diye P-Code'u seç.

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek

:) dedignizin bir benzeri yanlız burda kullanıcı adını kendiniz giriyorsunuz ona gore bir şifre bulmanız lazım bir de makineye gore bir kod war :) bir işe yaradıgını dusunumuyom :) hocam change olayına bp koydum go dedimde programa dogal olarak bir tusa basınca bp koydugum yerde duruyor.Ama oraya bir k.adı yazmam lazım :) once programı calıstırdım k.adı yazdım snra debugger da bp koydum change olayına ilgli yerde durdu yanlız iki turlude ekranddaki kodlar aynı çıkıyor farklı olmasi gerekmezmi?nerde hatam war acaba?

selametle 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    mascoder bunu yazdı:

:) dedignizin bir benzeri yanlız burda kullanıcı adını kendiniz giriyorsunuz ona gore bir şifre bulmanız lazım bir de makineye gore bir kod war :) bir işe yaradıgını dusunumuyom :) hocam change olayına bp koydum go dedimde programa dogal olarak bir tusa basınca bp koydugum yerde duruyor.Ama oraya bir k.adı yazmam lazım :) once programı calıstırdım k.adı yazdım snra debugger da bp koydum change olayına ilgli yerde durdu yanlız iki turlude ekranddaki kodlar aynı çıkıyor farklı olmasi gerekmezmi?nerde hatam war acaba?

selametle 

Hayır doğru hatırladığımdan eminim.Kullanıcı adıda önceden belirleniyor :) Sen onchange'e breakpointi koyduktan sonra sabırsızlık yapıyorsun herhalde :) Biraz ineceksin aşağılara sen trace etmeye devam et adım adım.Hatta benden sana bir ipucu kullanıcı adı için.Gerisi sana kalmış.Şifreyi bulmada aynı mantık.Crackmeyi hazırlayan arkadaşa saygısızlık olmasın.Kullanıcı adı en alt satırda olan.Sende machine idye göre farklı olabilir.

λ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek
    :) ewet aynisi birazda ugrasiyim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mascoder
    mascoder's avatar
    Erkek

işin ilginc yanı butonun orda oldugunu bile gormedim :) k.adının onceden belirlenmesi de garip bnede kendi k.adıma gıre pass bulmaya calısıyorum :) hocam herseyi tam yaptıgıma eminim ama k.adı ve şifreyi grince program kapanıyor :( yani yanlış sanırsam k.adı girilmese bile click yordamına bp koyunca yine bir şifre turetiyor?

k.adı yokken ekran goruntusu :)

http://img524.imageshack.us/my.php?image=kadyokmo5.png

benim buldugum k.adı :

http://img524.imageshack.us/img524/6958/kadfw8.png

ve şifre :

http://img524.imageshack.us/img524/8338/firejd9.png 

Toplam Hit: 10135 Toplam Mesaj: 28