folder Tahribat.com Forumları
linefolder Assembly - Reverse Engineering
linefolder Reverse Engineering Ve Assembly İle İlgili Örnekler

Reverse Engineering Ve Assembly İle İlgili Örnekler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

2 gündür çalıştığım dökümanları paylaşmak istedim :)

Öncelikle site adresini veriyorum http://www.tuts4you.com

Site içerisinde birçok döküman tutorial vb şey var merak eden girip kurcalasın :)

Benim önereceğim eğitim ise işte burada:  http://tuts4you.com/download.php?view.2876

İçerisinde 40 ayrı tutorial var zaten linke tıkladığınızda başlıkları göreceksiniz.

Video sesli değil adam yazarak anlatıyor daha sonra uygulamasını yapıyor. Bi miktar ingilizce gerektiriyor tabi haliyle. Kullanılan programlar dökümanlar falan eski şeyler ancak teknikler hala aşağı yukarı aynı sanırım. Cracking falan için mükemmel bir eğitim aynı zamanda decimal hexadecimal ve binary arasında dönüşümler yapmayı ve assemblyıda öğreniyosunuz kısmen. Eğerki merakınız varsa kesinlikle indirin izleyin uygulayın ve öğrenin!

***Öneriler & Uyarılar;

64bit işletim sisteminin sayı sistemi biraz farklı olduğu için adamın anlattıklarını yapamıyosunuz. mesela ben 64bit win7 kullandığım için sıkıntı oldu sanal makineye xp yükledim onunla çalışıyorum.

eğer sizde benim gibi ilk defa kullanacaksanız ollydbg programını takılacağınız bir nokta da pluginler olacaktır :D ben tam dikkat etmedim sanırım videoda yada adam göstermedi,ama options>appearance>directories kısmında pluginler koyacağımız yeri belirtip ollyi yeniden başlatmamız gerekiyomuş bunu unutmayın.

E bende henüz 2. tutoriali bitirdim uygulamasını kendim yapmadan bu başlığı açtım yani henüz bende başındayım :D olurda benim gibi öğrenmek için uraşırsanız takıldığınız yerler için pm atabilirsiniz :)

Bu konular ne işe yarar derseniz fazla bişey diyemem ama emin olun olay sadece cracking değil,bu konuyu hakkını vererek öğrenirseniz trojan-keylogger gibi dosyaları fudlama gibi konulardada kullanabilirsiniz bilginizi.

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Güzel dökümanlar varmış hocam yer imlerine ekledim 

Boş vaktimde indirip bakacağım videolara ... 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

Lena nın dersleri :) bunları bizde ilk başladığımız zamanlar türkçeye çevirip yayınlamıştık. ilk başlayan arkadaşlara güzel kaynaktır. Lena hem reverse engineering gösteriyor, hemde olly debugger ın kullanımını. İzleyin faydalıdır.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

şimdi mi paylaşılır... assembly den vazgeçtim.. evde o kadar vakit bunla beraber olamıyorum...

Boş İşler Uzmanı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:
    -----------------------------

şimdi mi paylaşılır... assembly den vazgeçtim.. evde o kadar vakit bunla beraber olamıyorum...

vazgeçme vazgeçme indir çalış :D bak adam cracking falan yapıyo videolarda ama yanında doc ve html dosyalarında extra yazılı kaynaklarda gerekli bilgilerinde derslerini veriyo :)

crimeangel bunu yazdı:

Lena nın dersleri :) bunları bizde ilk başladığımız zamanlar türkçeye çevirip yayınlamıştık. ilk başlayan arkadaşlara güzel kaynaktır. Lena hem reverse engineering gösteriyor, hemde olly debugger ın kullanımını. İzleyin faydalıdır.

evet dediğin gibi güzel dökümanlar ama takıldığım bir nokta var; bu online oyunları hex editörlerle açınca kapanıyorlar bunu nasıl yapabilirim? :D zararlı kodları fudlamak için kullananlar var ollyi,o zaman kendimi geliştirdimmi hex editörüde oyunlar için tanınmaz hale getirebilirim diye düşünüyorum ve çalışıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

HeadBanger bunu yazdı:

vazgeçme vazgeçme indir çalış :D bak adam cracking falan yapıyo videolarda ama yanında doc ve html dosyalarında extra yazılı kaynaklarda gerekli bilgilerinde derslerini veriyo :)

crimeangel bunu yazdı:

evet dediğin gibi güzel dökümanlar ama takıldığım bir nokta var; bu online oyunları hex editörlerle açınca kapanıyorlar bunu nasıl yapabilirim? :D zararlı kodları fudlamak için kullananlar var ollyi,o zaman kendimi geliştirdimmi hex editörüde oyunlar için tanınmaz hale getirebilirim diye düşünüyorum ve çalışıyorum.

olly için hide olly tarzı scriptler var. yapan yapıyo. onları kullanmayı deneyebilirsin. ben zamanında silkroad online için botu kırmıştım :) beleşten kullanıyodum.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

crimeangel bunu yazdı:

olly için hide olly tarzı scriptler var. yapan yapıyo. onları kullanmayı deneyebilirsin. ben zamanında silkroad online için botu kırmıştım :) beleşten kullanıyodum.

bi öğreneyimde onlar daha sonra :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

crimeangel bunu yazdı:

bi öğreneyimde onlar daha sonra :)

sana kendi kullandığım olly i vereyim hocam. onunla dene. hide olly gibi scriptler falan var derlenmiş içinde. ama herkesi baştan uyarıyorum. bazı scriptlere antiler uyarı veriyo. uyarı veren scriptleri silebilirsin istersen.

http://www.4shared.com/file/9OsEx6tK/krzydbgsetup.html

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

hide debugger eklentisi aynı işi görürmü hide ollyle?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

aynı meret :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

tamam o zaman :) bi kamyon eklenti indirdim daha denemedim ama aralarında var bu gibi eklentiler :)

Toplam Hit: 5993 Toplam Mesaj: 13