RFID Teknolojilerinden Anlayanlara Soru
-
S2buyuk bunu yazdıkukunku bunu yazdı
dediğin şeyi kullanan mağazalar var. Okumayı raket şeklindeki antenlerle yapıyorlar. Raketleri de android tabanlı telefona vs bluetooth ile bağlıyorlar. Stok kontrolü için gayet hızlı oluyor. Sepetteki 5 ürün meselesine gelince hepsini okur. Bahsettiğim raketlerle dakikada 1000 den fazla ürün ukutulabiliyorsun.
Bahsettiğin raket şeklindeki antenlerin görseli resmi ismi cismi birşeyi varmı? Bi araştırmak gerekiyor.
http://www.embisphere.com/en/rfid-mobile-reader/embiventory
bunlardan hocam
-
evet, baglayabilirsin.
raspberry'ye usb-rs232 cevirici takip python ile benzer projelerde kullaniyorum.
bu tarz cihazlarin baglantilarinda daha cok rs232 kullaniyorlar. Windows uzerinde kendi sdk lari olmayan cihazlarin kendilerine ait komut setleri vardir. bunlarida cok rahatlik ile raspberry ile kullanabilirsin. Projede neler dusunuyorsun bu konuda da yardimci olmaya calisayim.
-
kukunku bunu yazdıS2buyuk bunu yazdıkukunku bunu yazdı
dediğin şeyi kullanan mağazalar var. Okumayı raket şeklindeki antenlerle yapıyorlar. Raketleri de android tabanlı telefona vs bluetooth ile bağlıyorlar. Stok kontrolü için gayet hızlı oluyor. Sepetteki 5 ürün meselesine gelince hepsini okur. Bahsettiğim raketlerle dakikada 1000 den fazla ürün ukutulabiliyorsun.
Bahsettiğin raket şeklindeki antenlerin görseli resmi ismi cismi birşeyi varmı? Bi araştırmak gerekiyor.
http://www.embisphere.com/en/rfid-mobile-reader/embiventory
bunlardan hocam
Okuma alanı 80cm olarak belirtilmiş. Bu tarz bir proje için biraz kısıtlı değilmi? Daha geniş çapta çalışanlara ihtiyaç var sanki.
-
bizim ali hakkı vardı teknopalas'da 2 yıl çalıştı o bilir, olmadı arkadaşı mesut daha iyi bilir, yazılımları ile uğraşıyordu..
-
rakkoc bunu yazdı
evet, baglayabilirsin.
raspberry'ye usb-rs232 cevirici takip python ile benzer projelerde kullaniyorum.
bu tarz cihazlarin baglantilarinda daha cok rs232 kullaniyorlar. Windows uzerinde kendi sdk lari olmayan cihazlarin kendilerine ait komut setleri vardir. bunlarida cok rahatlik ile raspberry ile kullanabilirsin. Projede neler dusunuyorsun bu konuda da yardimci olmaya calisayim.
Hocam projeyi dilim döndüğünce cevaplarda anlattım ama gözünden kaçtı heralde.
Şimdi aklımdaki proje tam olarak şu şekilde. RFID için anahtarlık şeklinde max 1K veri depolanan stickerların içine 1 adet ürün idsi depolamak istiyorum. Bu idye bakarak ürün cinsi türü vs hakkında zaten bilgi sahibi olabilirim. Bu veri girişini ise RFID sticker'lara veri yüklerken gerçekleştiricem. Sonuçta her sticker a tek tek id yüklemem gerekecek. Merak ettiğim şey, bu RFID antenleri aynı anda birçok sticker ı okuyabilirmi? Yoksa en öndekini okur arkadakileri okumaz mı? Yazılımsal çakallıklarla bu engeli aştığımızı düşünelim. Okuduğum veriyi bir cihaz ile işleyip network üzerinden sunucuya ulaştırıp işlemlerimi yapmam gerekiyor. Bunun için raspberry pi olur, beagle bone olur ne bilim Ardunio olur bişeye bağlamam gerekiyor bu RFID antenini. USB üzerinden çalışanı mı oluyor bunların? Yoksa doğrudan GPIO pinlerinden mi bağlanıyor? Raspberry pi için GPIO pinlerine bağlanan RFID reader varmış ama bana yüksek güçlü anten gerekiyor. Bunu raspberry pi üzerinden besleyebilirmiyiz vs vs gibi sorunlar çıkıyor.
Uzun menzilli (örneğin 180 cmlik çift kapıyı baz alalım) bir reader ile bu projeyi gerçekleştirmek istiyorum. Ayrıca şimdi aklıma geldi bu readerların bir çalışma yönü vardır diye düşünüyorum. Örneğin kapıdan dışarı çıkmayan bir ürünü işaretlemiyor olmam gerekiyor. Yada elin havada giden birinin elindeki ürünü de RFID reader okuyabilmeli. Umarım kafamdaki uygulamayı anlatabilmişimdir.
-
hocam o 80 cm lik cihaz altin vs gibi metal icindeki yerlerde yakinda okuma yapmak icin kullaniliyor. sen neyi takip edeceksin ? mesela yapistirildigi yerden cikartildiginda kendini bozan uhf tag larimiz vs var
-
hoops oncelik ile yavas gidelim. uzun mesefeden veri okudugun cihazlar tek yonludur (genelli) yani tahin kendine ait 8 veya 12 byte'lik bir ID'si vardir. sen bunu okursun. veritabanin ile karsilastirirsin. UHF'de ki mantik budur cunku uzun mesefe veri gonderimi yapacak bir donanim tag'in ustunde yok, bunu icin daha farkli urunler aktif taglar vs var.
1K dedigin heralde bir yerden duydun gibi dusunuyorum. Mifare 1k var ama bu urunler max 10 cm den okur. stabil 3cm dir.
1K desekte bunun access durumlari icin rezerve alanlari oldugunda 3/4'unu kullana bilirsin. fakat 4K lik versionlarida mevcut. daha ust levellarda desfire vs kartlarin icinde 8k olanlari var.
-
Yok o şekilde bir tag değil. Bana piyasanın en en en en ucuz taglarından yaklaşık 1000 tane ihtiyacım var. İçerisinde 1 adet integer tutması kafi. Takip etmek istediğim nesneler ise elektronik olmayan büyüklü küçüklü eşyalar. AVMlerdeki güvenlik sistemleri gibi hassas çalışsın istiyorum. Ambardan çıktığı anda stoktan düşmeli hatta mümkünse ambara geri girdiği zaman stoğa geri eklensin. Yön olayı devreye girdiği için sanırım 2 adet reader a ihtiyaç var. Önce okuyan ve sonra okuyana bağlı olarak girdimi çıktımı sorusunun cevabını bulmak gerekiyor diye düşünüyorum.
-
senin projenden anladigim, sen urunu kendi databasene kaydederken bir alan daha acip tagID'sini yazdirman gerekecek. daha sonra reader'dan okudugun veriyi bu tagID ile esleyip sonuca gore gpio verebilirsin veya raspberrye bagli bir arduinoya seri porttan veri akitirsin sonrasinda arduino isi goturur.
Raspberry beyindir arduino kas. uln ve roleler ile cikislarini iyi izole etmez isen raspberry kolay bozulur.
-
rakkoc bunu yazdı
senin projenden anladigim, sen urunu kendi databasene kaydederken bir alan daha acip tagID'sini yazdirman gerekecek. daha sonra reader'dan okudugun veriyi bu tagID ile esleyip sonuca gore gpio verebilirsin veya raspberrye bagli bir arduinoya seri porttan veri akitirsin sonrasinda arduino isi goturur.
Raspberry beyindir arduino kas. uln ve roleler ile cikislarini iyi izole etmez isen raspberry kolay bozulur.
İkisine birden ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum (yanlışım varsa düzelt). Ambara giriş ve çıkış işlemlerini kontrol etmek için 2 ader RFID readerım 1 adet de raspbery pi olsun elimde. Readerların veri okuma sırasına göre nesne ambara giriyordur yada çıkıyordur. Bu duruma göre de elimdeki raspberry pi ürün idsi ve işlem olarak veritabanına bir kayıt açsa bu bile ilk aşama için benim için yeterli. Ardunioya gibi birşeye neden ihtiyacım olsun ki? Orayı kaçırıyorum sanırım.