Roman Yazmak Hakkında Fikir Alışverişi !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

Selamın Aleyküm Abiler.

Bir Roman Yazmak İsteyen Arkadaşla Fikir Rütüyorduk Birde Sizlere Sormak İstedim Romanın Konusu Kimliksiz Sevgili ile Alakalı Hemen Kısadan Açıyım.
    Aşk Acısı Çekmış Olan Bu Arkadaş Aslında Aşkı Aramak Yerine Onu Bulmayı Tercih Ediyor. Her Gördüğü Kıza Yazılmak Yerine Birgün Bir Kızın Karşısına Çıkıcağını Ve Hayatına Giriceğini Sölüyor. Kitabın İsmininde " Kimliksiz Sevgili " Olmasını İstedi.

İçeriği 2 Bölümden Oluşsun İstiyor. Birinci Veya ikinci Bölümde Karşısına Çıkıcağı Kıza İltifatlar Onu Ne Kadar Çok Beklediğini Sankı Olmayan Birini Varmış Gibi Gösterip Ona Yazıyomuş Gibi Yapıcak İkinci Bölümde İse, Kimliksiz Bir Sevgiliyi Beklemenin Nasıl Bir Şey Olduğunu Yazmak İstiyor.
    Duygular Düşünceler,Üzüntüler, O Hayatına Girmeden Önce ve Giriceği Vakitteki Olucak Değişikleri Anlatmak İstiyor Bu Arada Belirteyim Sadece Görüş İstiyorum Öle Deilde Şöle Yazsın Kıtabın İsmi Şu Olmasında Bu Olsun O iki Bölümün Başlıkları Şunlar Olsun Maksat Arkadaşa Yardım etmek Olsun.

Not: Kitabı İleri Zamanda O Beklediği İnsana Vermek İçin Yazıyor Yanı Yayın evine Filan Verilmiycek.

Bu plandan niye profil resmi değişmiyor
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

böyle farklı şeyler yazmak artistlik yapmak istiyorsa çeşitli örnekler istiyorsa hakan gündayın  tüm kitapalrını ona tavsiye et:)

okusun kendini çok daha fazla geliştirir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bana kalırsa boş bir çaba. Çünkü;

- 3 yıldır yazıyorum, romanım bir türlü bitmedi, bitiremedim.

- yazdıklarımı sadece ben okuyorum ve ne anlatmak istediğimi sadece ben anlıyorum.

- türkiyede roman okuma, yazma gibi alışkanlıklar yok, yada yeni yeni şekilleniyor.

- kaldı ki arkadaşın bunu kız arkadaşı için yazıyormuş, eee diyelim ki o kimliksiz sevgiliyi buldu ve daha sonra ayrıldılar ne yapacak başka sevgili için başka roman başka sevgili için başka roman falan mı yazacak?

- dediğin gibi bir romanı yazmak için hergün aralıksız 3-4 saat çalışması gerek. bunun için de başka bir işte çalışması zor. sakin bir kafa gerekiyor. stressten uzak bir hayat gerekiyor.

Velhasıl yazdıklarını bir kenara atsın, belki benim yaptığım gibi üstüne kibrit çakıp çay demler ateşi ile...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    -----------------------------

böyle farklı şeyler yazmak artistlik yapmak istiyorsa çeşitli örnekler istiyorsa hakan gündayın  tüm kitapalrını ona tavsiye et:)

okusun kendini çok daha fazla geliştirir

Saolasın Abicim :) Sölerim

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

- yazdıklarımı sadece ben okuyorum ve ne anlatmak istediğimi sadece ben anlıyorum.

- türkiyede roman okuma, yazma gibi alışkanlıklar yok, yada yeni yeni şekilleniyor.

- kaldı ki arkadaşın bunu kız arkadaşı için yazıyormuş, eee diyelim ki o kimliksiz sevgiliyi buldu ve daha sonra ayrıldılar ne yapacak başka sevgili için başka roman başka sevgili için başka roman falan mı yazacak?

- dediğin gibi bir romanı yazmak için hergün aralıksız 3-4 saat çalışması gerek. bunun için de başka bir işte çalışması zor. sakin bir kafa gerekiyor. stressten uzak bir hayat gerekiyor.

Velhasıl yazdıklarını bir kenara atsın, belki benim yaptığım gibi üstüne kibrit çakıp çay demler ateşi ile...

Aslında Bir bakıma sende doğrusun hocam bahsettiğin ortam onda mevcut tekirdağda tek başında kalıyor denize yakın, babası ve annesinden aylık para gelıyor geçim derdi yok okulunu bitirdi yanı yatıyor şuan ve ayrılma konusundada fikri şuydu senın dediğinin aynısını bende dedim ama 6 yıllık kız arkadaşından ayrıldı, ona dayanarakta bulursam o kişiyi bu sefer asla bırakmam diyo. yanı kendınden emin konuşuyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

BlacKShelD bunu yazdı:

Aslında Bir bakıma sende doğrusun hocam bahsettiğin ortam onda mevcut tekirdağda tek başında kalıyor denize yakın, babası ve annesinden aylık para gelıyor geçim derdi yok okulunu bitirdi yanı yatıyor şuan ve ayrılma konusundada fikri şuydu senın dediğinin aynısını bende dedim ama 6 yıllık kız arkadaşından ayrıldı, ona dayanarakta bulursam o kişiyi bu sefer asla bırakmam diyo. yanı kendınden emin konuşuyor.

Ben o evreden geçeli 6 sene olmuş vay be... Ayrılık acısı diş ağrısı gibidir, ne söküp atabilirsin ne de dayanabilirsin. Birgün başka biri çıkar gelir. Hani zannedersin ki aradığın o sevgili karşındakidir. O ayrılık acısını falan gömersin derine ve bir ''belki'' belirir derinlerde. Farkına varamadan aşık olursun tekrar. Ve birgün oda gider. Anlarsın ying yangın hangi tarafında olduğunu. Ya da neden alyansın yuvarlak olduğunu. Sonsuzluğu ifade eder alyans. Başladığı yerde biter, bittiği yerden tekrar başlar. Tıp kı aşk gibi, tıpkı AYRILIK gibi... Arkadaşına selamımı söyle. Eğer aklını seviyorsa girmesin. Burası yok oluştan önce ki son durak

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

BlacKShelD bunu yazdı:

Ben o evreden geçeli 6 sene olmuş vay be... Ayrılık acısı diş ağrısı gibidir, ne söküp atabilirsin ne de dayanabilirsin. Birgün başka biri çıkar gelir. Hani zannedersin ki aradığın o sevgili karşındakidir. O ayrılık acısını falan gömersin derine ve bir ''belki'' belirir derinlerde. Farkına varamadan aşık olursun tekrar. Ve birgün oda gider. Anlarsın ying yangın hangi tarafında olduğunu. Ya da neden alyansın yuvarlak olduğunu. Sonsuzluğu ifade eder alyans. Başladığı yerde biter, bittiği yerden tekrar başlar. Tıp kı aşk gibi, tıpkı AYRILIK gibi... Arkadaşına selamımı söyle. Eğer aklını seviyorsa girmesin. Burası yok oluştan önce ki son durak

Aleykümm Selammmm :OOOOOOO hocam Kitabın adı ne fiyatı ne sen böleysen kitabına kurban oluyım ben hesap numarası ver bana ben parayı yatırıyım kıtabını alıcam şoktayım hayatımda bu kadar güzel cümleler görmedim bee

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

2008 yılında çıkan kitabımın adı Şizofrenik Nağmeler idi, şu anda ikinci baskısı yapılıyor.

2009 Yılından beri yazdığım ve bitiremediğim kitabın adı Zıvana. Esrarın kıçına takılan küçük bir kağıttır zıvana ve zıvanadan her çıkan aslında hayattan kayıp gider. Hayatın kıçında yaşayan adamın hikayesidir Zıvana. 20 sayfasını okuduktan sonra intihara teşebbüs eden ergen yüzünden üzerine 16+ ibaresi koydurmayı düşünüyorum.

Bastırcakmıyım bilmiyorum. Belki bir gece yazdıklarımın üstüne Shift+Del yaparım, emin değilim

Zıvana'nın bir bölümü

http://www.depresifkalem.com/karalamalar/afil/

http://www.depresifkalem.com/karalamalar/afil-2/

http://www.depresifkalem.com/karalamalar/afil-3/

http://www.depresifkalem.com/karalamalar/afil-4/

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

2008 yılında çıkan kitabımın adı Şizofrenik Nağmeler idi, şu anda ikinci baskısı yapılıyor.

2009 Yılından beri yazdığım ve bitiremediğim kitabın adı Zıvana. Esrarın kıçına takılan küçük bir kağıttır zıvana ve zıvanadan her çıkan aslında hayattan kayıp gider. Hayatın kıçında yaşayan adamın hikayesidir Zıvana. 20 sayfasını okuduktan sonra intihara teşebbüs eden ergen yüzünden üzerine 16+ ibaresi koydurmayı düşünüyorum.

Bastırcakmıyım bilmiyorum. Belki bir gece yazdıklarımın üstüne Shift+Del yaparım, emin değilim

Yaparsan Hocam Reneye Söler Banlantırım Senı :D Hoca Ben Senle Bağlantıya Geçicem Birinci Elden İmazalı Alıcam Kitapları Taktım Kafama Adamın Kingısın :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:

Ağzımdan aldın yahu.

3 - 4 senedir başından sonuna kadar planlı olan romanı bitiremedim. Binlerce araştırma yaptım. Zibilyonlarca döküman yedim bitirdim. hatta dedim ki okuyucu değil, ben beğeneyim yeter. Yok arkadaş. Öyle 2 bölüm olsan, işte şu olsun, bu olsun ve karşıma çıkan kıza vereyim şeklinde roman yazılmaz.

Eğer çok istiyorsa içinden gelenleri anlattığı bir bakış açısı tarzında deneme yazsın. Çok daha kolay ve eleştiri yelpazesi dar olur.

Kolay gelsin.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuzlu Kahve
    EricNorthman
    EricNorthman's avatar
    Erkek

NaZi_ bunu yazdı:

HannibALgan bunu yazdı:

Ağzımdan aldın yahu.

3 - 4 senedir başından sonuna kadar planlı olan romanı bitiremedim. Binlerce araştırma yaptım. Zibilyonlarca döküman yedim bitirdim. hatta dedim ki okuyucu değil, ben beğeneyim yeter. Yok arkadaş. Öyle 2 bölüm olsan, işte şu olsun, bu olsun ve karşıma çıkan kıza vereyim şeklinde roman yazılmaz.

Eğer çok istiyorsa içinden gelenleri anlattığı bir bakış açısı tarzında deneme yazsın. Çok daha kolay ve eleştiri yelpazesi dar olur.

Kolay gelsin.

Matıklı Bir Görüş Tarzı Hocam Tavsiyen İçin Teşekkur Ederim :) Sölicez Artık Kafası Neye Yetiyorsa

Toplam Hit: 1577 Toplam Mesaj: 13