Rotring‘İn Orjinal Olup Olmadığını Nasıl Anlarım
-
merhaba arkadaşlar
kaç zamandır aradığım kalemi buldum ama
orjinalmi değilmi karar veremedim aşağıdaki kalemden
2 tane aldım tanesi 3 liraya geldiği için pekte düşünmedim
son orjinal kalem 1996 yılında üretildi deniyor
benim aldıklarımdada parlak nikelaj olan yerlerde oksitlenmeler var
fotoğraflarda da gözüküyor zaten
bu yüzden aldığım kalemlerin eski olduğunu düşünüyorum
birde mekanizma kısmı sarı metal (pirinç sanırım)
bunlarda benim kalemlerin fotoğrafları
sizce orjinalmi çakmamı
sıra w.germany yazanlardan bulmaya geldi :D
-
efsane kalemdir , kullanmaktan sararırdı yazarken tuttuğumuz yer. Çok severdim :(
Sorunun cevabı zor hocam.
-
http://leadholder.com/cat-rotring-199x-p92.html
502-065 kalemin kodu sanirsam.
boyutlari ayni mi ? orjinal bulup olcmek gerek bendeki tikky serisinden 0.5mm 14.4cm boyu.
kirmizi serit var ya o silinik olmamasi gerek,yoksa eskidir.Kullandikca siliniyor o.
agirliklari da ayni olmasi gerek.
Bunlar farkli ise orjinali bulmak daha kolay.
Eger tikky serisi ise,ona da benzemiyor gerci.
1-2 siteden baktim farkli kalemlere.genelde 14cm civari oluyor cogu modelin boyutu.(14.5,14.3 gibi)
tikky icin :
Dimensions – Length 141mm, diameter 9mm. Balance point about 60mm up from the tip.
Denge noktasi kalem ucundan 60mm diyor.
cok eski uretim degil ise tikky`e de benziyor ama benzemiyor da.
eger ustte verdigim resimdeki kalem ise kirmizi serit olmamasi gerek.Tikky serisinde kirmizi serit var.
Yeni uretimlerin hicbirinde Germany yazmiyor.Ya cok eski uretim ya da sahte.
Kirmizi seritin tam ortasi tam denge noktasi 6cm.
Sonuc olarak 2 tane rotring 3 liraya gelmez 3.5 eurodan asagiya saticiya gelmez o kalem.(ben 4 kusur euroya aldim sitesinden)
Genelde silgi bulunur kalemin arkasini ac.Silgisine bak.Bazi uretimlerde galiba ince bitane ignesi de oluyordu silgiye batirilmis.
Rotring T 0.5 dedigine gore T model sinifi anlamina geliyorsa kalem bununla ayni olmasi gerek.Ama farkli.Bence eski uretim olma ihtimali var.
cordelian tarafından 11/Mar/13 20:10 tarihinde düzenlenmiştir -
vay be okuldayken ne kullanırdım. bi arkadaşımda abartmıyorum 20 - 30 tane vardı. artizlik yapıyordu şerrefsiz :D
-
cordelian v.a.q dedirtti bana ha o.O
dedim "italyan işi" aklıma geldl. agırlik. boy, denge noktası: vuuuuuaaaaa B-) -
arkadaş 0.5 sevmediği için bana verdiği rotring var inanılmaz yazıyor... T 0.5 serisi ortasında germany yazmıyor ortasında boşluk var ve tuttuğumuz yerin en üst kısmında kırmızı bir şerit var ve onun üstünde hafif görünmez şekilde rotring yazıyor. ve senin kaleminden daha koyu rengi ayrıca arkadaş 6Tl ye aldım demişti kalemi. çok memnunum çok güzel yazıyor.
-
cordelian bunu yazdı
http://leadholder.com/assets/catalog/rotring-1988/rotring-1988-p18.jpg
boyutlari ayni mi ? orjinal bulup olcmek gerek bendeki tikky serisinden 0.5mm 14.4cm boyu.
kirmizi serit var ya o silinik olmamasi gerek,yoksa eskidir.Kullandikca siliniyor o.
1-2 siteden baktim farkli kalemlere.genelde 14cm civari oluyor cogu modelin boyutu.(14.5,14.3 gibi)
tikky icin :
Dimensions – Length 141mm, diameter 9mm. Balance point about 60mm up from the tip.
eger ustte verdigim resimdeki kalem ise kirmizi serit olmamasi gerek.Tikky serisinde kirmizi serit var.
boyu 14.3 cm gibi bişey
kalem benim resimde verdiğim kalemden
silinik bir kırmızı çizgisi var
burada soldan 10. sanırım yeşil ve beyaz arasında olan kahverenginin aynısına benziyor
sonra düzenmeye ithafen
http://leadholder.com/lh-thin-rotring-tikky.html#top
bu sayfada senin dediklerin 2. nesil diye geçiyor bunlarında üretimi 1997 de başlamış 2007 de durdurulmuş
şuan 3 nesil tikky ler piyasada 2008 den günümüze
benim özellikle aradığım 1. nesil olanlardi 1996da üretimi durdurulanlar verdiğim linkte en üstte olan
wert tarafından 11/Mar/13 20:17 tarihinde düzenlenmiştir -
wert bunu yazdıcordelian bunu yazdı
http://leadholder.com/assets/catalog/rotring-1988/rotring-1988-p18.jpg
tikky icin :
boyu 14.3 cm gibi bişey
kalem benim resimde verdiğim kalemden
silinik bir kırmızı çizgisi var
burada soldan 10. sanırım yeşil ve beyaz arasında olan kahverenginin aynısına benziyor
dedigi gibi eski uretim olma ihtimali var.Rotringin ince modelleri vardi dogru.
Arastirma yapilmasi gerek cok :) denge noktasi o kirmizi seritin orasi olmasi gerek.6cm ucundan yani.
resimdeki kalemlerin yarisinda rotring yaziyo yarisinda yazmiyo,yarisinda kirmizi serit var yarisinda yok.
Eger sen sifir kullanilmamis diye aldiysan kalemi o kirmizi serit silinik olamaz.Imkansiz.
cordelian tarafından 11/Mar/13 20:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Allah başka dert vermesin.
-
YeniHarman bunu yazdı
Allah başka dert vermesin.
Helel walla ... Sözun bıttıgı nokta :)
-
ben bu kalemden aradım ama bulamamıştım bir ara, :)