folder Tahribat.com Forumları
linefolder E-Book
linefolder Rubik Küpü (E-Book İstek

Rubik Küpü (E-Book İstek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu kadarmı lanet bişey olur zor olduğunu biliyordum yıllar önce biraz  kurcalamıştım geçenlerde aklıma geldi araştırtım giddi gidiyorda buldum şiparişini verdim geldi geldiğinde ne güzeldi  her tarafı çözülmüştü iş yerinde arkadaşlarla bozduk ama sabahtan beri nafile düzeltemedik nette de o kadar araştırtım ama çözüm yolları hakkında bir bilgi yok.

Bulabildiğim en net bilgi bu
    Birbirinden bağımsız olarak Rubik Küpünün birçok çözüm yöntemi bulunmuştur. En popüler yöntem David Singmaster tarafından geliştirilmiş ve 1980 yılında Notes on Rubik's Magic CubeBu çözümde küp seviye seviye çözülüyordu. Önce üst seviye sonra orta en sonra da alt seviye çözülüyordu. Diğer çözümler "önce köşeler" yöntemi ile birlikte birçok farklı yöntemin kombinasyonundan oluşuyordu.
    (Rubik Sihirli Küpü Üzerine Notlar) adlı kitapta yayımlanmıştır.

Rubik Küpünü olabildiğince hızlı çözebilmek için hızlı küp çözüm yöntemleri de geliştirildi. En yaygın hızlı küp çözüm yöntemi Jessica Fridrich tarafından geliştirilmiştir. Bilinen bir başka yöntem de Lars Petrus tarafından geliştirilmiştir.
    Çözümler genel olarak bir algoritmadan oluşur. Bu algoritmalar da belirli bir amaca yönelik yapılan döndürme hareketleridir. Örneğin bir algoritma diğer tüm küpçükleri yerinde bırakırken yalnızca üç köşe küpçüğün yerini değiştirir. Bu algoritmalar bulmacanın o andaki hâline göre belirlenmiş bir sırayla uygulanır.

Sizden isteğim Rubik Sihirli Küpü Üzerine Notlar adlı kitabın e book olanı varmı yardımcı olabilecek şimdiden çok teşekkürler hepinize

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zengo
    zengo's avatar
    Erkek
     çözüpte ne yapacan ver eve gelenlerin eline herkez biraz yapsın zaman içinde yolunu bulur o :D Bakmışın bende uraşırım biraz :D küçüklükten beride elime almıyom zaten :D zekamız gelişsin biraz ...

kimse yeteri kadar meşgul değildir mühim olan önceliklerdir..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    zengo bunu yazdı:
    -----------------------------
     çözüpte ne yapacan ver eve gelenlerin eline herkez biraz yapsın zaman içinde yolunu bulur o :D Bakmışın bende uraşırım biraz :D küçüklükten beride elime almıyom zaten :D zekamız gelişsin biraz ...
    Gel bize vereyim eline birazda sen oyna bakalım :D kitap yokmu zengo

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zengo
    zengo's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:
    zengo bunu yazdı:

http://www.turkcebilgi.com/rubik_k%C3%BCp%C3%BC/ansiklopedi 

bu sitede senin istediğini azda olsa biraz anlatmışlar. İşine yarar belki ?

kimse yeteri kadar meşgul değildir mühim olan önceliklerdir..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    zengo bunu yazdı:

fifsonic bunu yazdı:
    zengo bunu yazdı:

http://www.turkcebilgi.com/rubik_k%C3%BCp%C3%BC/ansiklopedi 

bu sitede senin istediğini azda olsa biraz anlatmışlar. İşine yarar belki ?

Yok orhan bunları okudum isteğim sadece o e kitap yada e book'u

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hocam kargola bana çözüp geri gönderim :D

Acaip seviom bu meretle oynamayı, anahtarlık şeklinde bi versionu mevcut elimde :)

http://www.youtube.com/watch?v=HsQIoPyfQzM veya al burdan seriyi izle :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    ZoktriP bunu yazdı:

Acaip seviom bu meretle oynamayı, anahtarlık şeklinde bi versionu mevcut elimde :)

hoca her kafayı yemek üzere olduğumda sana mı yollamam gerek madem çakıyorsun bi işten biraz ipucu versene sunlara dikkat etmen gerek yontem şudur falan gibilerinden olmazmı

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek
    haha
    hoca bu isi ticarete doken bile varmis http://www.rubikssolver.com sitede gosterilen yontem -son iki adim eksik olsada- arkadasin verdigi video ile ayni...

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    blackhammer bunu yazdı:
    haha
    hoca bu isi ticarete doken bile varmis http://www.rubikssolver.com sitede gosterilen yontem -son iki adim eksik olsada- arkadasin verdigi video ile ayni...

Hiç önemli değil komik geliyor galiba bazı seyler sana cesaretin varsa alıp sende bozsana hahahah :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek
    Bende seviyorum bu mereti :D Kitabı incelemek güzel olurdu..

Her Hakkım Saklıdır
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

fifsonic bunu yazdı:
    ZoktriP bunu yazdı:

hoca her kafayı yemek üzere olduğumda sana mı yollamam gerek madem çakıyorsun bi işten biraz ipucu versene sunlara dikkat etmen gerek yontem şudur falan gibilerinden olmazmı

Hocam küp üstünde göstermek lazım, burdan nası tarif edim sana :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 6581 Toplam Mesaj: 25