Ruby On Rails

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ruby On Rails; Ruby frameworkü üzerine kurulu, diğer dillerden değişik, kod yapısı itibariyle gönüllerde taht kuran stabil bir web dili.

Avantajları:

Kararlı Çalışma

Veritabanı Desteği Güçlü

Kod Yapısı Değişik ve Hoş

Kavradıktan Sonra Çok Kısa Sürede Mükemmel İşler Çıkartabilme

ayrnt: (Ortalama 8 saatte bir forum-15 dakikada bir blog yazabiliyorsunuz)

Yeni Bir Dil Olması İtibariyle Motive Edici

Nesne Yönelimli (eski kafalara göre değil bende zor alıştım) 

Dezavantajları:

Yavaşlık(Karışık dolambaçlı yapısından dolayı-güçlü server gerektiriyor)

Diğer dillere göre birçok farklılıklara alışana kadar başta eziyet 

Desteği yeni yeni gelişmeye başlamış zor server bulunuyor

Türkçe kaynak çok zor bulunuyor

Karışıkımsı gelebilir alışana dek 

bkz. pillinetwork siteleri bir ruby on rails programlama ürünüdür. 

Official sitesinde , official olarak önerilen kitabın pdf hali(2. baskı).

Web siteleri: www.rubyonrails.org www.ruby-lang.org

Download: 

http://rapidshare.com/files/109326459/Pragmatic.Bookshelf.Agile.Web.Development.with.Rails.2nd.Edition.Dec.2006.pdf.html

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Şeker gibi bil plartform olmasına ragmen bazı insanların ruby ögrenip önüne gelen her dile bok atmaları sıkıcı bir durum olmalıdır..Mantık çok basit ve güzeldir çok hızlı bir şekilde veritabanı ve ajax destekli tamamen web 2.0 uygun web siteleri geliştirmektir ve gercekten de istediginizi veriyor ama bir noktadan sonra benim gördügüm çok ileri seviyede örneklere geçince biraz istediginizi bulamama ne bilim bir javadan .net'ten farkı kalmamaktadır.Bence kesinlikle ögrenilmesi gereken bir web dili olsada ilk ögrenilmesi gereken dil degil

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sand, bilmiyon öööle konuşuyon :)

edit: hacı django projects kitabını tarattın mı yaww? :), django ile ilgilenemediğimden dolayııı saçma sapan bi sürü gereksiz işe kalkışıyom :)

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    1 yıldan biraz daha fazla bi zaman once bi ark durtmustu bende ona uyup ucundan bakmıstım. benim gibi uzun sure biseyle ugrasınca sanrılar geciren biri icin nimet gibiydi. sonra gerizekalılık yapıp bıraktım, Türkce kaynak yoktu zaten, adam gibi anlatan ingilizce kaynakta pek bulamamıstık. sandman dogru soyluyor kesinlikle ogrenilmesi gereken bir dil, ama ilk ogrenilmesi gereken degil ve bence bir  java kadar zevk alamazsınız (:

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bahsettiğim gibi kısa sürede çok şey yapabilmek için bu dili seçin,

yok ben kısaltma kullanamam, keywordleri bütün isterim derseniz java'yı seçin.

ben java'da yapamıyorum. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:
    -----------------------------

bahsettiğim gibi kısa sürede çok şey yapabilmek için bu dili seçin,

yok ben kısaltma kullanamam, keywordleri bütün isterim derseniz java'yı seçin.

ben java'da yapamıyorum.

valla django rubyonrails iyidir hoşturda birinde çıkan logic hatalarında sen siteni dünyanın en iyi kodlamasıyla yaz siten gider neden çünkü db'yi otomatik oluşturdum aradaki kodda mantık hatası varmış degiştiricez ama şimdilik siz yaklaşık şu 100 satırlık kodu yaklaşık 12 dosyaya ayrı ayrı yazın gibi birşey olunca görüyorsun kolaylıgını :=)Dedigin dogru kısa sürede çok şey yapıyorsun ve üstüne basa basada söylüyorum KESİNLİKLE ÖGRENİLMELİDİR.Web teknolojileri acısından özellikle OpenSource teknolojileri acısından çok büyük bir başarı ama sonuc?Bir .Net bir Java bir phpmi şu noktada degil...Rubyciler çıkıp Javayı eleştirirler yok milyon tane Jar var hepsini bilemiyoruz şudur budur şahsen ben çok karmaşık uygulama geliştirirken rubyde daha çok zorlandım sanırım ben ne ruby nede rubyonrails biliyorum :D

Birde adam 15 dk web 2.0 uyumlu blog yapıyor çok güzelde ne kadar özelligi var yeni özellik eklemek için ne kadar kasıyorsun ve adam kodları durmadan aralıksız yazıyor bunada dikkat.....

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

olab. tabi

ruby on rails'te çok kıt birşey türkçe kaynakta hele 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    türkçe hangi kaynak yeterli abicim neyse ben daha fazla konuşmıyım ama bu dille ilgilenen insanların olması güzel bir sorusu olan varsa çekinmesin bana sorabilir kesin alır cevabınıda

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    Emrow bunu yazdı:

olab. tabi

ruby on rails'te çok kıt birşey türkçe kaynakta hele

Türkçe kaynagıda biz yazarız hele bi dili öğrenelim :)

öğrenmesi kolay mı ? 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiLGeN
    BiLGeN's avatar
    Erkek

şu django hakkında bir bilgisi olan ya da tanıtımını yapabilecek biri var mı ben ne olduğunu bilmiyorum(yani ayrıntılı bilmiyorum framework gibi bişeymiş galpa)

en azından şöle yukardaki gibi bir tanıtım olursa iyi olur(ayrı konuda açılabilir)

he bide windows üstünde geliştirebiliyomuyuz nasıl yabcaz etcez 

ilginiz için şimdiden teşekkürler(yalaka mod=on) 

Hoşgörü
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    türkçe hangi kaynak yeterli abicim neyse ben daha fazla konuşmıyım ama bu dille ilgilenen insanların olması güzel bir sorusu olan varsa çekinmesin bana sorabilir kesin alır cevabınıda

Kardeş Türkçe kaynak varsa paylaşabilir misin? 

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
Toplam Hit: 4670 Toplam Mesaj: 14