Ruh Göçü (Reenkarnasyon) Ve Bu Olayı Daha Önce Yaşamıştım Demek (Dejavu)
-
bazen ani bir anımsama ile o anki yaşadığımız olayı sanki daha önce yaşamışız gibi hatırlarız. kendi kendimize ben bu anı daha önce yaşamıştım deriz. insanların yüzde 50 sinde bu durum en az bir kez oluyormuş. bilimsel açıklaması varmıdır ?
birde reenkarnasyon yani ruh göçü denilen mesele var. reenkarnasyon ile yeniden doğduğunu iddia edenler var. bu insanlar önceki hayatlarındaki aileleri çocuklarını tanıdıklarını arayıp buluyorlar, yaşanmış olayları anlatıyorlar. reenkarnasyon ile başkasının hayatını yaşadığını iddia edip ben falancayım annem şu babam bu kardeşim bu şurda şunu yaptık burda bunu yaptık felan diyorlar. bu gerçekten de ölen bir insanın ruhunun başka bir bedene göçmesi durumu mudur ? yoksa bilimsel olarak açıklaması varmıdır ? sizin düşünceleriniz tecrübeleriniz nelerdir.
-
Dejavunun sebebi ya monoton hayattır ya da görüntü hafızan çok güçlüdür. Görüntü hafızası derken şunu kastediyorum : hani bazı tipler vardır gittiğiyeri hiç unutmaz , okuduğu tabelayı , gördüğü yüzü , şekli falan. İlla çok zeki olduklarından değildir ama fotoğraf makinası gibi beyni vardır. Demek istediğim her insan dejavu yaşıyor ama farkında olanlar veya çok sık tekrar edildiğini düşünenenler bu tipler.
Reenkarnasyon hakkında bilgim yok ama doğruluğuna inanmıyorum. Hindulara güvenmem dinlerine hiç güvenmem
-
lost finalinde gayet anlaşılır şekilde açıkladılar bence bu konuyu.
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_%28psikoloji%29
-
obie bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------adam ekşici beyler.
İkinci dünya savaşında savaşan bir pilot reenkarnasyon yaparak tekrar doğmuştu sanırım. 1 yaşında ikinci dünya savaşıyla ilgili şeyler falan söylüyordu tam hatırlayamadım ama araştırırsan bulabilirsin, çok değişik şeyler var. -
bu dejavu olayı o kadar fazla oluyoki bende korkuyorum harbiden özellikle rüyamda yaşadığım şeyleri bilmeden tekrar yaşamak bu çok fazla canımı sıkmaya başladı özellikle şu son aylarda
bu reenkarnasyon olayı hakkımda çok bilgim yok ama olması muhtemeldir yada içimden öyle demek geçiyo :)
-
dejavu olayı acayip birşey sürekli yaşadığım olayı ben bunu yaşamıştım diyorum. :W
bazen öyle oluyor ki örneğin rüyada görüyorum iş yerindeyim ilaç veriyorum kadın filan konudan tartışma çıkarıyor
aradan 2-3 gün geçiyor bi bakıyorum kadın gelmiş eczaneye ilaç almaya kendi kendime diyorum şimdi şöyle yapacak
buna kıllık edecek ve oluyor :W
açıklaması nasıl olur bilmiyorum :|
-
algılar dünyasında yaşıyoruz doğal olarak algılarımız bizi yer yer yanıltabilir.reeenkarnasyon tamamen gerçeği asılsız mümkünatı olmayan bir akım olarak yerleşmiş insan beyinlerine.rüyalar bilinçaltımız ve gördüklerimiz tamamen algılarla alakalıdır.uydurma ve insanlar arasında sapkınlık yaratan insanları yanılgıya düşüren bir düşüncedir
-
Dejavu olayı rüyalarla ilgili diye biliyorum bende. Uyku zamanında binlerce rüya birden görüyoruz. En uzun rüya 1 sn sürdüğünü söylüyorlar. Yani sabah kalktığında 1 rüya hatırlıyorsun ya o rüya sadece senin o gece içinde gördüğün 1 saniyelik bi rüya. Diğer binlercesini hatırlamıyorsun bile ama aklının bir köşesinde kalıyor. Reel hayattada birşeyi yaşadığın zaman rüyanda gördüğün ama hatırlamadığın o belleğe kaydedilen an birden kafanda canlanıveriyor sende o anı 2 kere yaşamış gibi hissediyorsun kendini.
-
Burda hem bilimsel hem de dini açıdan konuya açıklık getirilmiş http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1768
-
obie bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------ben izlemedim hocam. açıklayabilirmisin