folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Ruh Göçü (Reenkarnasyon) Ve Bu Olayı Daha Önce Yaşamıştım Demek (Dejavu)

Ruh Göçü (Reenkarnasyon) Ve Bu Olayı Daha Önce Yaşamıştım Demek (Dejavu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

bazen ani bir anımsama ile o anki yaşadığımız olayı sanki daha önce yaşamışız gibi hatırlarız. kendi kendimize ben bu anı daha önce yaşamıştım deriz. insanların yüzde 50 sinde bu durum en az bir kez oluyormuş. bilimsel açıklaması varmıdır ?

birde reenkarnasyon yani ruh göçü denilen mesele var. reenkarnasyon ile yeniden doğduğunu iddia edenler var. bu insanlar önceki hayatlarındaki aileleri çocuklarını tanıdıklarını arayıp buluyorlar, yaşanmış olayları anlatıyorlar. reenkarnasyon ile başkasının hayatını yaşadığını iddia edip ben falancayım annem şu babam bu kardeşim bu şurda şunu yaptık burda bunu yaptık felan diyorlar. bu gerçekten de ölen bir insanın ruhunun başka bir bedene göçmesi durumu mudur ? yoksa bilimsel olarak açıklaması varmıdır ? sizin düşünceleriniz tecrübeleriniz nelerdir.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

Dejavunun sebebi ya monoton hayattır ya da görüntü hafızan çok güçlüdür. Görüntü hafızası derken şunu kastediyorum : hani bazı tipler vardır gittiğiyeri hiç unutmaz , okuduğu tabelayı , gördüğü yüzü , şekli falan. İlla çok zeki olduklarından değildir ama fotoğraf makinası gibi beyni vardır. Demek istediğim her insan dejavu yaşıyor ama farkında olanlar veya çok sık tekrar edildiğini düşünenenler bu tipler.

Reenkarnasyon hakkında bilgim yok ama doğruluğuna inanmıyorum. Hindulara güvenmem dinlerine hiç güvenmem

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    obie
    obie's avatar
    Erkek

lost finalinde gayet anlaşılır şekilde açıkladılar bence bu konuyu.

Anlayana sivrisinek saz,anlamayana sazı soksan az...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Necati
    Necati's avatar
    Erkek

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dejavu_%28psikoloji%29

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

obie bunu yazdı:
    -----------------------------

adam ekşici beyler.

İkinci dünya savaşında savaşan bir pilot reenkarnasyon yaparak tekrar doğmuştu sanırım. 1 yaşında ikinci dünya savaşıyla ilgili şeyler falan söylüyordu tam hatırlayamadım ama araştırırsan bulabilirsin, çok değişik şeyler var.

=)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek

bu dejavu olayı o kadar fazla oluyoki bende korkuyorum harbiden özellikle rüyamda yaşadığım şeyleri bilmeden tekrar yaşamak bu çok fazla canımı sıkmaya başladı özellikle şu son aylarda

bu reenkarnasyon olayı hakkımda çok bilgim yok ama olması muhtemeldir yada içimden öyle demek geçiyo :)

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

dejavu olayı acayip birşey sürekli yaşadığım olayı ben bunu yaşamıştım diyorum. :W

bazen öyle oluyor ki örneğin rüyada görüyorum iş yerindeyim ilaç veriyorum kadın filan konudan tartışma çıkarıyor

aradan 2-3 gün geçiyor bi bakıyorum kadın gelmiş eczaneye ilaç almaya kendi kendime diyorum şimdi şöyle yapacak

buna kıllık edecek ve oluyor :W

açıklaması nasıl olur bilmiyorum :|

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    puskullu
    puskullu's avatar
    Dişi

algılar dünyasında yaşıyoruz doğal olarak algılarımız bizi yer yer yanıltabilir.reeenkarnasyon tamamen gerçeği asılsız mümkünatı olmayan bir akım olarak yerleşmiş insan beyinlerine.rüyalar bilinçaltımız ve gördüklerimiz tamamen algılarla alakalıdır.uydurma ve insanlar arasında sapkınlık yaratan insanları yanılgıya düşüren bir düşüncedir

Suskunluğum asaletimdir her lafa verecek bir cevabım var.Ama bir lafa bakarım,lafmı diye.Birde söyleyene adammı diye....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Dejavu olayı rüyalarla ilgili diye biliyorum bende. Uyku zamanında binlerce rüya birden görüyoruz. En uzun rüya 1 sn sürdüğünü söylüyorlar. Yani sabah kalktığında 1 rüya hatırlıyorsun ya o rüya sadece senin o gece içinde gördüğün 1 saniyelik bi rüya. Diğer binlercesini hatırlamıyorsun bile ama aklının bir köşesinde kalıyor. Reel hayattada birşeyi yaşadığın zaman rüyanda gördüğün ama hatırlamadığın o belleğe kaydedilen an birden kafanda canlanıveriyor sende o anı 2 kere yaşamış gibi hissediyorsun kendini.

Avukat/Hukukçu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Burda hem bilimsel hem de dini açıdan konuya açıklık getirilmiş http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1768

We can be more, we can be much more.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

obie bunu yazdı:

ben izlemedim hocam. açıklayabilirmisin

le le le sakine
Toplam Hit: 2860 Toplam Mesaj: 17