S4 Mini (İ9190) Root Ve Orjinal 4.4.2 Kitkat Yükleme Rehberi
-
Herkese merhaba.
Bir s4 mini kullanıcısı olarak samsungtan kitkat bekleye bekleye dayanamadım ve Rusya'da yayınlanan orjinal kitkat romunu kendi telefonuma yükledim.
Göze çarpan pek özellik yok. Birkaç yeni şey eklenmiş mesela birisi yukarıdaki durum çubuğunda kullanılan, yüklenenler, ram ve hafıza durumu varken aralarına bir de "varsayılanlar" eklenmiş. Telefonun varsayılan mesela mesaj açma uygulaması veya launcheri falan değiştirilebiliyor.
Performans bakımından 4.2.2 ile aralarında fazla bir fark olduğunu söyleyemem ama şarj bakımından gerçekten farketti. Ayrıca gece uyurken telefonu kapatırdım ve her sabah batarya kendi kendini süzmüş olurdu. Dün kitkatı yükledim sabah telefonu açtığımda %1 bile azalmamıştı batarya. Bana da çok ilginç geldi ama sonuç olarak iyi birşey.
Oyunlarda performans birazcık arttı gibi.
Daha antutu deneme fırsatım olmadı ama illa ki skor artıyordur.
Ve tabiki her zamanki gibi aq ismi lazım değil firması arayüzü değiştirmemiş. Ne bileyim hadi launcheri güncellemedin insan en azından bir kitkat duvar kağıdı falan bekliyor, o bile yok.
Her neyse. Anlatıma geçelim:
İşlemler root yani cwm gerektirir. (anlatacağım adımları ben birebir kendi telefonumda uyguladım hiçbir sorunla karşılaşmadım ama tüm sorumluluk yine de size aittir. cihazı bozarsanız mesuliyet kabul etmem)
Daha önce cwm yüklediyseniz sürümünü kitkat için yükseltmeniz lazım 6.0.5.0 sürümüne. Daha önce cwm yüklemeyenler veya sürümü yükseltmesi gerekenlerin yapacağı işlemler aynıdır.
Root yaptıktan sonra rom yüklerseniz root otomatikmen silineceği için bütün işlemlerden sonra telefonunuz rootsuz ve kitkatlı bir telefon olacak.
Daha sonra kitkatı rootlu kullanmak isteyenler root/cwm adımlarını tekrar uygulayabilir.
1- https://yadi.sk/d/qWlVA__ibkbq7 adresindeki dosyaları indiriyoruz.2- S4Mini_RootKit_v2 isimli rar arşivini dışarıya çıkarmadan, hiç ellemeden sd kartımıza veya telefonun kendi hafızasına (kök dizinine atarsanız işiniz koalylaşır) atıyoruz.
3- Telefonu kapatıp, ses azaltma tuşu+home(ortadaki tuş)+açma/kapama tuşlarına basılı tutarak açıyoruz.
4- Download mod ekranı geldikten sonra telefonu usb ile bilgisayara bağlıyoruz. Ve ses artırma tuşuna basıyoruz.
5- Burası önemli. Usb ile bağladıktan sonra birkaç saniye bekleyin. Yeni donanım bulundu/donanım güncelleştirme gibi bir yükleme kutusu gelecek. Bekleyin o yükleme tamamlansın. Telefonun driverlarını yükleyecek.
6- Driver yükleme tamamlanınca indirmiş olduğumuz odin programını açıyoruz, şekildeki ayarlamaları yapıyoruz:
7- İndirdiğimiz recovery-clockwork-6.0.5.0-serrano3gxx.tar isimli rarın içindeki dosyayı masaüstüne çıkarıyoruz. Odine gelip AP nin üstüne tıklayarak çıkardığımız dosyayı seçiyoruz.
8- Bütün adımları doğru yaptığınızdan eminseniz START deyin ve yüklemenin bitmesini bekleyin.
9- ÇOK ÖNEMLİ yükleme biter bitmez telefon kendine reset atıp tekrar açılacaktır. Odinden yüklemenin durumunu takip edin. Yükleme bitip telefon kapanır kapanmaz ses açma tuşu+home(orta tuş) a basılı tutuyoruz. Açma tuşuna basmanıza gerek yok kendisi açılacaktır. Telefon açılınca Usb kablosunu çıkarabilirsiniz.
10- Gelen menüden
ses açma ve azaltma tuşlarının yardımıyla (yukarı aşağı), install zip from sdcard deyip telefon hafızasına veya sd karta attığımız S4Mini_RootKit_v2 isimli zip dosyasını bulmamız gerekiyor. Bulduktan sonra home(orta tuş) a basarak dosyayı seçin ve yükleme başlayacaktır.
11- Yükleme bittikten sonra sizi tekrar geldiğiniz menüye atacak. Menüden reboot system now u home tuşuyla seçerek telefona reset atıyoruz ve açılmaya bırakıyoruz.
Telefon sorunsuz açıldıktan sonra kapatıp yükleyeceğimiz kitkat romu için bir temizlik yapmamız gerekecek.
1- ses artırma+home+açma/kapama tuşlarına basılı tutarak telefonu açıyoruz. Açıldıktan sonra açma/kapama tuşundan parmağınızı çekiin yoksa telefon kısır döngüye girer, sürekli açılıp kapanır :)
2- menüden wipe data/factory reset seçtikten sonra yes diyoruz ve telefondaki bütün kişisel ayarları, uygulamaları, yüklü oyunları vs herşeyi siliyoruz :D
3- İşlem tamamlandıktan sonra tekrar reboot system now diyip telefonu açıyoruz. Bir sorun yoksa telefonu tekrar kapatıp ROM yükleme adımlarına geçiyoruz :)
ROM YÜKLEME ADIMLARI
Rom yüklemek root/cwm yüklemekten daha basittir.1- http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=32686
adresinden rom'umuzu indiriyoruz. Eğer idmye tanıtabilirseniz premium üyelik olmadan premium hızda indirebilirsiniz. Dün ben şans eseri idm ile indirebildim 10mbit ile çektim :) Normalde free üyelik ile 3mbit.
2- Odini açıp yukarıdaki odin resmindeki ayarlamaları aynen yapıyoruz. Tik koyduklarım dışında hiçbirşeye tik koymayın. Koyuluysa kaldırın.
3- İndirdiğimiz rarın içindeki dosyayı masaüstüne çıakrıp odindeki AP ye tıklıyoruz. Çıkardığımız dosyayı seçiyoruz. rarın içinde SS_dl.dll diye birşey daha var o önemsiz onu seçmiyoruz.
4- START diyoruz. İşlem biraz uzun sürecek o yüzden şarjınızın en az %50 olmasına dikkat edin. Şarj biterse veya elektrikler kesilirse telefon mefta olabilir.
5- Yükleme bitince telefon kendiliğinden açılacak. Tamamen açılıp ayarlama ekranları gelene kadar ve odinde "PASS" yazana kadar usb kablosunu çıkarmayın.
6- Geçmiş olsun. Lanet olası ismi lazım değil firmasının henüz Türkiye'ye sunmadığı 4.4.2 kitkat romunu ona muhtaç olmadan kendiniz kurdunuz.
Herşeyi kendim yazdım. Dışarıdan birileri alıntı yaparsa kaynak versin.
Örneğin: Kaynak: http://www.tahribat.com/Forum-S4-Mini-I9190-Root-Ve-Orjinal-4-4-2-Kitkat-Yukleme-Rehberi-199940/
gibi.
-
Burayı da alayım ne olur ne olmaz.
-
teşekkürler hocam çok bilmeyen insanlar için (mesela ben) iyi bir rehber olmuş.
-
ruhii bunu yazdı
Rica ederim hocam. Amacım bilmeyenlere yardımcı olmaktı, gerçekleştirebildiğime sevindim :)
İyi bilenler xda dan bakıp iki dkda hallediyor zaten :)
DadasAdam tarafından 01/Eki/14 10:07 tarihinde düzenlenmiştir -
BeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdı
Rica ederim hocam. Amacım bilmeyenlere yardımcı olmaktı, gerçekleştirebildiğime sevindim :)
hocam bende s3 telefonuma i9300 dosyası diye gidip note2 root dosyasını attım ve haftalardır cebelleşiyorum. dokunmatık bozuldu :))
o yüzden acılıyım. :)
-
ruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdı
hocam bende s3 telefonuma i9300 dosyası diye gidip note2 root dosyasını attım ve haftalardır cebelleşiyorum. dokunmatık bozuldu :))
Sonradan s3 cwmsini bulup attın mı hocam sonuç nedir ?
-
BeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdı
wipe mega wipe firmwire toch dosyası vs. yaptık ama yemedi. yanmış gösterdik te ekranla çerçevesi değişmesi gerekıyormuş.
-
ruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdı
wipe mega wipe firmwire toch dosyası vs. yaptık ama yemedi. yanmış gösterdik te ekranla çerçevesi değişmesi gerekıyormuş.
Geçmiş olsun hocam, boşver önemli olan can sağlığı :)
-
BeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdıruhii bunu yazdı
aynen hocam canımız sağ olsun gerisi önemli değil :))
-
Dayanamadim okudum.
simdi bunlari sanirim yapabilirim:-)
Telefonrootlu degil. Benim bu islemi yapmak icin. Tam olarak nerden baslayip hangi noktada bitirmem gerekiyor. Sondaki seyler room icin mi yoksa islem hala dvm mi ediyo onlari anlayamadigim icin sordum. Sen bana surdan basla suraya kadar yap surasida onemli dikkat et dersen yarin ogleden sonra guzel haberleri burdan duyururum:-) gibime geliyo
-
Ellerine sağlık abi, döküman halinde bu rootlama mevzuunu filan anlatıp ekletebilirsin siteye.