Saat Farkı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Loading
    Loading's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek
    Örnek : Saat 11:00 bu saati VisualBasicte hangi kodla 00:00 dan nasıl çıkarabilirim ?

    Run Time Error
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raiser
    raiser's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2003
    Erkek
    DateDiff fonksiyonunu kullanabilirsin.
    Datediff("d",tarih1,tarih2)

    "d" yazdığım yer sonucun türünü gösterir. d - gün, m - dakika, s - saniye, h - saat, M - ay, y - yıl vs. vs.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    unixtime kullan bence

    Düşünüyorum, o halde varım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Loading
    Loading's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek
    unixtime kullanımını kısaca anlatabilirmisin veya bir örnek verebilirmisin buna ?

    Run Time Error
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raiser
    raiser's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2003
    Erkek
    Unixtime 1 ocak 1970 tarihinden itibaren geçen saniyeleri gösterir de bunu tekrar vb"ye uyarlamak yerine hazır fonksiyonu kullanmak daha kolay olur sanki. www.Planetsourcecode.com adresinde vb bölümünde unix time diye arat, birkaç örnek var.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ttx14c
    ttx14c's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Kasım/2003
    Erkek
    İsim deyil Kod yazmak lazım.

    ------------------------

    Dim saat1 As Date
    Dim saat2 As Date
    Dim toplam As Date

    saat1 = Trim(Label2.Caption)
    saat2 = Trim(label1.caption)

    toplam = saat1 - saat2

    ----------------------

    Bu fonksiyon işe yarar. adıda tTx14c Fonksiyon :)


    onLy tTx14c (TechnoLogy) (tTime)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Loading
    Loading's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek
    saat 23:00 - 00:00 = 23:00 kalıyor ttx14c.kısaca kod işe yaramadı be üstad..

    Run Time Error
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ttx14c
    ttx14c's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Kasım/2003
    Erkek
    ha sen sadece 00:00 ı çıkarmak istiyosun.
    bi sayıdan sıfırın çıkarılamayacagını bilmiyosun heralde ? :)

    Ama şöyle bi fikr veriyim sana, 00:00 24:00 a eşittir. sen 00:00 deyerine 24:00 atıycaksın ,
    00:37 deyerine 24:37 atıycaksın, böyle işlem yaptır bide.

    onLy tTx14c (TechnoLogy) (tTime)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Loading
    Loading's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ekim/2003
    Erkek
    kardeş konu 00:00 degil. ben 0?:?? olan tüm saatlerden bir çıkarma işlemi yapmam lazım. hadi tamam 00:00 = 24:00 yaptım. peki saat olduki 01:00
    benim demek istedigim bu. tabiki biliyorum 0 dan rakam cıkarılmayacagını.

    Bir işletme var oldugunu varsayalım. Burası bir kahvehane ve masalarda oturmakta ücretli. Şimdi
    22:00 da başlayan oyuncular sahur vaktinde kalktılar. 22:00 - 03:00 ben aradaki 5 saati çıkarmanın peşindeyim.

    Run Time Error
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raiser
    raiser's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ağustos/2003
    Erkek
    Ben anlatamıyorum galiba..

    DateDiff("h", "14.11.2003 22:00", "15.11.2003 03:00")

    Bu fonksiyon 5 sonucunu verir. Umarım anlatabilmişimdir şimdi...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    Unixtime çok daha iyi bence. çünkü tarihi falan şu şekilde gösteriyor:

    1558966521
    bir saniye sonra
    1558966522

    ben hep bunu kullanıyorum şahsen.

    Düşünüyorum, o halde varım.
Toplam Hit: 1457 Toplam Mesaj: 15