Sabayonlinux Kullanan Var Mı, Görüşleriniz?
-
mrb arkadaslar
gecen byte aldm 3 dagıtm vermsler kesn bunlarda bnde calsmaz dedm ama bi umut denedm birde ne göreyim sabayon live cd calstı :D
bilgisayarım ilk kez bi linux dagıtımını kabul ediyo gercekten cok sevindirik oldum ve icimde sabayonculara karsı bi sempati olustu :P
var mıdır benden baska sabayon kullanan / kullanmıs olan ?
nedir görüşleriniz?
bide bilen varsa sabayonun tabanı ne? hani debian tabanlı falan olayı oluo ya:D
-
- saboyan değilde, live cd lerin çalısmaması gibi bisi olamaz cd den ve ram den yiyerek çalışıyor yani byte dan aldıın cd lerle kurammasın sadece cd ile çalısır.
- ille kullanacam diyor isen pardus kullan bence
-
hocam ne demek calısmaması gbi bisi olamaz? denedm calsmadı ki calsmıo diorm :D daha önce sam linux, linux mint, puppy, dhyle baslaan garip ismi olan bisi vardı dhora gbi o, pardus 2007 felis bilmemne yi live cd olarak denedm calsmadı, fedorayı kurmayı denedm yine basarısz oldm hepsinde job control turned off die bi hata verdi kernel kurulumunda fakat bu dagıtm ilk kez bilgisayarımda linux kullanmamı sagladı
-
Pardus 2007 serisi live cd lerinde sorun olabiliyor.Fedora nın live cdsi de sistemine ağır gelmiş olabilir..Sonuçta ramleri kullanıyor.Sistem özelliklerin nedir? Hem belki aynı özellikteki bir bilgisayara farklı bir dağılım kurmayı başaran bir arkadaş olmuştur.
-
abi 2 gb ram var, intel cift cekirdek 1.86 islemci var anakart desen 512 mb geforce 7300 le marka falan filan yani bilgisayar hosaf bise degil.ayrıca fedora yı live olarak degil kurulan denedm kurmadı.5 saattir cafedeyim ubuntu indiriom feriştahm kaydı ya :D
-
abi kullanabilsem kullanıcam da pardusun kendi forumu var oraya bile basvurdum bi cözüm gelmedi malesef.yoksa linux icn can atıyorum pardus tubitak yapımı olunca tabi ki gönül istiyo kullanmayı ama olmuyo iste...
-
yok abi sevmiom bill amcayla windowsunu.Hem 1 haftadır falan sabayon kullanıyom gerci live olduu icn acıls falan baya sövdürtüo kendine ama olsun, mutluyum memnunum:D zumsuk'un verdigi bi e-book vardı kim korkar unixten die acıp bakıorm ara sıra ögreniyorum bisiler iyi oluyo yani linux
-
FeraGaTT bunu yazdı:
-----------------------------
abi kullanabilsem kullanıcam da pardusun kendi forumu var oraya bile basvurdum bi cözüm gelmedi malesef.yoksa linux icn can atıyorum pardus tubitak yapımı olunca tabi ki gönül istiyo kullanmayı ama olmuyo iste...
-----------------------------Yaf kullanırsın kur pardus 2007 harddisk e live cd si hatalı onun zati.Kurulan cd si %99.9 çalışır.hatta tüm donanımı kendiliyinden görür.Sorular için form doldurmana da gerek yok.İnternet menüsünde irc istemcisi var orada zaten herkes.Programcıların kendisi bile orda direk soruyorsun soruyu ;)Takma kafaya kur.Öneri Mozilla da tahribat pek kullanışlı olmuyor.Ayrıca harddisk i ikiye böl.birinci bölüme win kurar ikincisine de pardusu kurarsın GRUP boot yönetimi ikisini de görüyor istediğin zaman her başlangıçta listeye göre seçersin.
-
hocam screen shot atabilir misin ?
-
Shamanist bunu yazdı:
-----------------------------Yaf kullanırsın kur pardus 2007 harddisk e live cd si hatalı onun zati.Kurulan cd si %99.9 çalışır.hatta tüm donanımı kendiliyinden görür.Sorular için form doldurmana da gerek yok.İnternet menüsünde irc istemcisi var orada zaten herkes.Programcıların kendisi bile orda direk soruyorsun soruyu ;)Takma kafaya kur.Öneri Mozilla da tahribat pek kullanışlı olmuyor.Ayrıca harddisk i ikiye böl.birinci bölüme win kurar ikincisine de pardusu kurarsın GRUP boot yönetimi ikisini de görüyor istediğin zaman her başlangıçta listeye göre seçersin.
-----------------------------abi nie ısrar ediyosn baska pclere kurdm calısıo seviorm pardusu ama bnm pcye kurulmuo tüm sürümleri denedm kurulan ve live olarak calısan tüm sürümleri... anakartımla ilgili bi problemden dolayı kernel kurulmuo...
@ zumsuk : kusura bkma hocam anca geldm cafeye :D buyur screen;
http://img157.imageshack.us/img157/4786/sabayonscreenshoten2.png
Edit//
not: dün gece ubuntu kurdum, sabayon görsellikte ubuntuya basarmış yeni anladm :D
-
vallahi bunu bilemiyicemde en güzel dağıtım bugune kadar kullandığım linux mint.Donanım tanımasında üstüne yok hiç bir linux.Ses kartı sorun çıakrtıyordu, linux mint direk tanıdı.Klavye var kısa yolar falan onu hiçbir linux dağıtımı tanımazdı quake kalvye bu arada, linux mint klavyedeki kısayol tuşlarını bile tanıdı.
Çok güzel dağıtımlar var.Türkiyede çok güzel , çok sağlam coderlar bu işi bilenler var.NEdense her konuda olduğu gibi yine editleyerek ufak tefek değişikliklerle ahanda bu Türk linuxu diyorlar.Türkler öyle çok karışık olay sevmez, çok uğraştırmayı sevmez.Mintin ne farkı vardı?Saçmalık tamamen önce oturup pardus geliştiricileri otomatik donanım tanıyan birşeyler geliştirsinler.Sonra millete paket yoneticisinden yapılabilecekleri falan yok konsolu aç ....Bilmiyorlar mı bizm milletimiz çok karışıklığı sevmez.
Bunu deyince diyorlar zatren oyleleri hiç gelmesin.Sonra diyorlar linux windowsa rakip falan.NEreye rakip neye göre rakip??Daha windowsun rahatılığı, linuxun kullanışlığını vereceksin ki ancak rakip olsun.Windows+fazlası olsun.Bugun linuxa geçip widnowsa geri dönenleirn %100 ü linuxun windows kadar kullanışlı olamamasından şikayet ediyor.Ancak biraz takılsalar linux daha hoş daha güzel.
Tabi işe göre falan farklı ama şunu diyim.Abicim madem öyle neden 10 paket çeşidi var?Rmp, deb bi ton hikaye.Aslında baktığın zaman hepsinin hepsine olması lazım.Olmuyor mu ?Hepsi linux tabanlı değil mi , hepsi açık kaynak o zaman coderlar oturup bir zahmette hepsine gröe olabilecek birşey uyarlasalar.Yani ben debide rmpyide kullana bilsem?
Türkiyede pc kullanıcılarının %70 i internete giren msne giren tipler.Yani pek bi uğraşları yok linux yada windows.En basiti amcam.Müzik olsun yeter internete girsin yeter birde msn olsun.Fakat dükkandada windows var.PRgoram gerekti mecburen paralısını aldılar 500$ yazık değil mi?Linuxu önermiyorum onlara neden yapamazlar.Sürekli hatalar çıkartır.Bilmiyor çünkü.Çünkü linux bilmeyenlere göre değil.
Linux olsa istediğim gibi her programı bulsam (googledan linux diye bir seçenek olcak mp3 çalar da yazsan linux programları gelcek misal) linuxu kurardım amcam için pek birşey fark etmezdi zaten.Sonra programıda kurardım.PC herşey 4 milyara mal olmuş pc 2 milyar desek orjinal windowstur şudur budur ohooo....ben sadece 2 milyar 100 bine (cd parası 100 bindi sanırım) linux kurabilirdim.Fakat neydi olay?Çocuklar oyun kuramayacak.Bilmeyenler olduğu için onlar rahat işler yapamayacak.Eee linux linux bas bas bağırıyorlar.Daha bunlar sağlanmıyor.Nasıl olcak bu iş?İyi hoş tamam ben mesela linuxu kurarım.Kurdumda.Canım sıkıldığında açıyorum cod2 yi amerikan çıkartması yapıyorum, rus bölümlerini bitiriyorum tekrar tekrar.Canım sıkıldığında asp canım sıkıldığında php, c#, c++, delphi istediğimi kullanıyorum.
neyse işte sonuç olarak oyun+basitlik olursa ben herkerze tavsiye ederim.Babamlarda(ayrıyız babamla), annemde(başka şehirde ben başka şehirdeyim), bende, halamda, amcamların evinde dükkanda.Ettimi size 5 linux?Sadecee ilk halkada 5 linux.Sevecekleri gibi olsa linux ta bedava zaten off dibine kadar linux kullanırlar.Onlara gelen misafir bakr farklı birşey bedava dedimi Türk milletinin gözleri döner.O zaman kuru veririz onlarada ;)
Ama ben şimdi linux kursam 3-5 kişiye 3 gün sonra kalrımak isterler.Çünkü widnowsun programlarına rahat rahat ulaşılabilinirken linuxun ulaşsanda yeniler için kurması bir dert..