folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Saç Kurutma Makinesi İle Bilgisayarımı Çalıştırıyorum (Şaka Değil Gerçek :D )

Saç Kurutma Makinesi İle Bilgisayarımı Çalıştırıyorum (Şaka Değil Gerçek :D )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/document-laptopun-arizalanan-ekran-kartini-tamir-etmek-416/ burdan bak :)

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Şöyle oluyor. Senin makina sürekli çok ısınıp sonra soğuduğu için cpu ve/veya gpu nun anakarta bağlandığı noktalardaki lehimler soğuk lehime dönüyor. Soğuk lehim dediğimiz şey görünürde lehim gibi ama iletim yapmayan bir oluşum :)

Sen laptopu ısıtınca o soğuk lehimler tekrar eriyip tutmaya başlıyor.

Hatta ekran kartı fırınlama olayı da senin yaptığım olayın aynısıdır:

https://www.ifixit.com/Guide/Repair+VGA+card+by+re-flowing+solder+on+the+board/2240

Aynı şekilde genelde laptop tamircileri ekran kartı yandı diye gelen müşterilerin cihazlarını açıp sıcak hava tabancası ile gpu yu ısıttıktan sonra toparlayıp geri veriyor.

Arkadaş diyorki al makinayı fırına dönerse senindir dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.

http://yanduvar.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Çok ters bişey yapıyorsun. Elektrik motorlarını dışarıdan verdiğin güçle döndürürsen dinamoya dönüşüp içeriye ters bi şekilde akım uygular.

Hele hele pc çalışırken yapmamanı tavsiye ederim on hareketi =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

Laptopu sarıp sarmalayıp yüksek güçte çalıştırıp ısıtıp lehimlerin tekrar düzeltildiğine dair makaleler ve çalışmalar da var.

Laptopu sarıyorsun havluya, sonra açıyorsun bencmark programlarını. Isınıyor, ısınıyor sonra lehimler yerine oturuyor tekrardan. ama evde denemeyin!

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek

Beyler anakart çok sorunluymuş dediler, güç girişinde problem varmış, parça sipariş etmişler fiyat hakkında bilgi vermediler ama çarşambaya alırsınız dediler. Gergin bekleyişim devam ediyor.

@holyone neyse bi daha yapmam :D Ama zaten çalışırken yapmıyordum.

imza mı gelmiş?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Erkek

Bugün birbirine yakın saatlerde 3 kez teknik servisi aradım, hani belki hazırsa alırım diye.

Açmadılar telefonu :D

Yarın açmazlarsa bile gidicem.

imza mı gelmiş?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Erkek

Bugün Bilgisayarımı aldım çok mutluyum. Yapılan işlemler:

Bios yazılmış 50 TL (bi tek bunun fiyatını hatırlıyorum)

Hdd onarılmış

Klavyesi değişti

Kırık menteşe tamir edildi

Fan bakımı ve termal macunlar değişmiş

Toplam: 200 TL ödedim

Bios tan ötürü açılmamış bilgisayar öyle dediler. Peki bilgisayarı ısıtmakla biosun ne alakası var????

imza mı gelmiş?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Ne alaka bios lan :D Gpu ısıtıp sana geri itelemiş itneler anlaşılan. 10 güne patlarsa aldığın yere sokmaya götür. Aslında hazır sağlamken sat gitsin :D Varsa durumun yenisini almanı tavsiye ederim.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    te allaam :D

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Erkek
    interfector bunu yazdı

Ne alaka bios lan :D Gpu ısıtıp sana geri itelemiş itneler anlaşılan. 10 güne patlarsa aldığın yere sokmaya götür. Aslında hazır sağlamken sat gitsin :D Varsa durumun yenisini almanı tavsiye ederim.

biosu ısrarla sordum :D

yenisini alsam i7 falan isterim o da şu an olmaz :(

imza mı gelmiş?
Toplam Hit: 3949 Toplam Mesaj: 21
bilgisayar fan marş basmıyor kırık saç kurutma makinesi