Saç Kurutma Makinesi İle Bilgisayarımı Çalıştırıyorum (Şaka Değil Gerçek :D )
-
-
torpedo_XL bunu yazdı
Şöyle oluyor. Senin makina sürekli çok ısınıp sonra soğuduğu için cpu ve/veya gpu nun anakarta bağlandığı noktalardaki lehimler soğuk lehime dönüyor. Soğuk lehim dediğimiz şey görünürde lehim gibi ama iletim yapmayan bir oluşum :)
Sen laptopu ısıtınca o soğuk lehimler tekrar eriyip tutmaya başlıyor.
Hatta ekran kartı fırınlama olayı da senin yaptığım olayın aynısıdır:
https://www.ifixit.com/Guide/Repair+VGA+card+by+re-flowing+solder+on+the+board/2240
Aynı şekilde genelde laptop tamircileri ekran kartı yandı diye gelen müşterilerin cihazlarını açıp sıcak hava tabancası ile gpu yu ısıttıktan sonra toparlayıp geri veriyor.
Arkadaş diyorki al makinayı fırına dönerse senindir dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.
-
Çok ters bişey yapıyorsun. Elektrik motorlarını dışarıdan verdiğin güçle döndürürsen dinamoya dönüşüp içeriye ters bi şekilde akım uygular.
Hele hele pc çalışırken yapmamanı tavsiye ederim on hareketi =)
-
Laptopu sarıp sarmalayıp yüksek güçte çalıştırıp ısıtıp lehimlerin tekrar düzeltildiğine dair makaleler ve çalışmalar da var.
Laptopu sarıyorsun havluya, sonra açıyorsun bencmark programlarını. Isınıyor, ısınıyor sonra lehimler yerine oturuyor tekrardan. ama evde denemeyin!
-
Beyler anakart çok sorunluymuş dediler, güç girişinde problem varmış, parça sipariş etmişler fiyat hakkında bilgi vermediler ama çarşambaya alırsınız dediler. Gergin bekleyişim devam ediyor.
@holyone neyse bi daha yapmam :D Ama zaten çalışırken yapmıyordum.
-
Bugün birbirine yakın saatlerde 3 kez teknik servisi aradım, hani belki hazırsa alırım diye.
Açmadılar telefonu :D
Yarın açmazlarsa bile gidicem.
-
Bugün Bilgisayarımı aldım çok mutluyum. Yapılan işlemler:
Bios yazılmış 50 TL (bi tek bunun fiyatını hatırlıyorum)
Hdd onarılmış
Klavyesi değişti
Kırık menteşe tamir edildi
Fan bakımı ve termal macunlar değişmiş
Toplam: 200 TL ödedim
Bios tan ötürü açılmamış bilgisayar öyle dediler. Peki bilgisayarı ısıtmakla biosun ne alakası var????
-
Ne alaka bios lan :D Gpu ısıtıp sana geri itelemiş itneler anlaşılan. 10 güne patlarsa aldığın yere sokmaya götür. Aslında hazır sağlamken sat gitsin :D Varsa durumun yenisini almanı tavsiye ederim.
-
te allaam :D
-
interfector bunu yazdı
Ne alaka bios lan :D Gpu ısıtıp sana geri itelemiş itneler anlaşılan. 10 güne patlarsa aldığın yere sokmaya götür. Aslında hazır sağlamken sat gitsin :D Varsa durumun yenisini almanı tavsiye ederim.
biosu ısrarla sordum :D
yenisini alsam i7 falan isterim o da şu an olmaz :(