Sadece Süper Zeki Olan Baksın !
-
Bu nasıl mümkün olabilir ?
-
http://tr.wikipedia.org/wiki/Paradoks
-
abi çok normal bu
sen şekli üçgen gibi algılayabilirsin fakat tam üçgen değil
zaten hipotenüslerin eğimlerinden belli ;)
-
Bu kadar çabuk etmeyeydin be gülüm
-
dik kenarli ucgenlerde tanjant karsi dik kenar / komsu dikkenardir.
sekildeki ucgenleri inceledigimizde
kucuk olan ucgenin tanjanti (mavi) = 2/5
buyuk olan ucgenin tanjanti (kirmizi) = 3/8
tanjantlar bu sekilde olursa buyuk sekil bir ucgen olmaz cunku duzgun bir hipotenisi olmaz. demek ki bu sekil bir ucgen degil. -
64=65 paradox u gibi :D
-
:D sözelci olarak bu olaya hadi lan ordan diyerek baktım harbi bu nasıl mümkün olabilir :) çok şaşırdım açıkçası ama vardır bir hesaplaması sayılcı bir arkdaş detaylı anlatırsa merakım giderilmiş olur
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------
:D sözelci olarak bu olaya hadi lan ordan diyerek baktım harbi bu nasıl mümkün olabilir :) çok şaşırdım açıkçası ama vardır bir hesaplaması sayılcı bir arkdaş detaylı anlatırsa merakım giderilmiş olur
-----------------------------sadece çözümünün olduğunu bilebilirsin :D çözümü biraz uzun :D
-
crematory bunu yazdı:
64=65 paradox u gibi :D
bu soruda aynisidir birader. alan 65 sekildeki yamugu dikdortgen ve ucgen biciminde boldugunde olusan kucuk ucgen ile asil ucgennin tanjantlarini kiyasladiginda seklin hipotenusu duz olmuyor. tamamen cizim aldatmacasi. -
blackhammer bunu yazdı:
dik kenarli ucgenlerde tanjant karsi dik kenar / komsu dikkenardir.
sekildeki ucgenleri inceledigimizde
kucuk olan ucgenin tanjanti (mavi) = 2/5
buyuk olan ucgenin tanjanti (kirmizi) = 3/8
tanjantlar bu sekilde olursa buyuk sekil bir ucgen olmaz cunku duzgun bir hipotenisi olmaz. demek ki bu sekil bir ucgen degil.
-----------------------------bu bir üçgen ! Çözüm ordan çıkmıyor
-
kirmizi ucgenin tanjanti ile mavi ucgenin tanjanti farkli ise seklin genelinde hipotenus duz olamaz. eger hipotenus duz degilse nasil ucgen oluyor?
senin matematik ogretmenin kim? soyle tekrardan ogretsin.