Sağlam Bir Olasılık Sorusu
-
1/6^4 x 4! diyorum dostlar yazın kenara.
-
17/384 son kararım
-
clogu bunu yazdı:
-----------------------------konpi bunu yazdı:
-----------------------------Hiç biri değil. Fakat 1/32 bulanlar benim de anlamadığım kısım olan 5 ya da 6 turanın arka arkaya gelmesi ihtimalini saymıyorlar galiba.
-----------------------------4 kez geldikten sonra 5 yada 6 onemlı mı ki Cunkü en az 4 kez demiyor ki. 4 kez gelmesi yeterli değil mi ? sonra ne gelirse gelsin.
-----------------------------Hocam işte ne gelirse gelsin dersen ihtimal artıyo. Yani düşündüğün şeyle kurduğun cümle farklı :D 4 kez gelmesi yeterli mi gerekli mi?
-
konpi bunu yazdı:
-----------------------------clogu bunu yazdı:
-----------------------------konpi bunu yazdı:
-----------------------------Hiç biri değil. Fakat 1/32 bulanlar benim de anlamadığım kısım olan 5 ya da 6 turanın arka arkaya gelmesi ihtimalini saymıyorlar galiba.
-----------------------------4 kez geldikten sonra 5 yada 6 onemlı mı ki Cunkü en az 4 kez demiyor ki. 4 kez gelmesi yeterli değil mi ? sonra ne gelirse gelsin.
-----------------------------Hocam işte ne gelirse gelsin dersen ihtimal artıyo. Yani düşündüğün şeyle kurduğun cümle farklı :D 4 kez gelmesi yeterli mi gerekli mi?
-----------------------------Yeterli hocam diğer ihtimaller sadece bir sayılır. Yani 4. kez tura gelince biter 5. kez yazı gelsede olur tura gelsede olur. yani 1/2+1/2=1 ihtimal)
-
evet 11 / 384 olma ihtimalide var :D Amma çok sonuç buldum la :D Ama art arda kısmını kaçırmışım şimdi zar 4 geldiğinde ard arda 4 kez tura gelmesi 1 / 96
5 geldiğinde yazı ya başta olur yada sonra o yüzden olasılık 2 / 192 oluyor.
6 geldiğinde yazıların 2side başta olabilir yada 2 side sonda olabilir 1 i başta 1i sonda olabilir. onun olasılığıda 3 / 384 oluyor. işte 11 / 384 olmuyor mu ? neyi yanlış düşünüyorum hocalar ? -
Zarın 4 gelip, 4 kere atildiginda hepsinin tura olma olasılığı: 1 / 6 * 1 / 16
+
Zarın 5 gelip , 4 tanesinin ard arda tura gelme olasılığı: 1 / 6 * 3 / 32
+
Zarın 6 gelip 4 tanesinin ard arda tura gelme olasılığı: 1 / 6 * 1 / 8
= 9 / 192 = 0.046875 -
ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------evet 11 / 384 olma ihtimalide var :D Amma çok sonuç buldum la :D Ama art arda kısmını kaçırmışım şimdi zar 4 geldiğinde ard arda 4 kez tura gelmesi 1 / 96
6 geldiğinde yazıların 2side başta olabilir yada 2 side sonda olabilir 1 i başta 1i sonda olabilir. onun olasılığıda 3 / 384 oluyor. işte 11 / 384 olmuyor mu ? neyi yanlış düşünüyorum hocalar ?
-----------------------------Cevap 17/384 iki kere yazdım ama arkadaş cevap vermediğine göre yanlış heralde yinede:
6 lı olunca
T T T T Y Y
T T T T T Y
T T T T T T
Y Y T T T T
Y T T T T T
T Y T T T T
Y T T T T Y
7 şekilde olabilir 7/64.
5 li olunca
T T T T Y
T T T T T
Y T T T T
3 şekilde olabilir 3/32
Soruda en az dememiş.En az dese benim yaptığım gibi olacak.En az demediği için sadece 4 tane tura geldiği versiyonları saymak lazım ama o zaman çıkan sonuca (11/384)arkadaş gene yanlış demiş.Bu yüzden ben en az dediğini varsayarak çözdüm.
-
flassy bunu yazdı:
-----------------------------ndmylmz bunu yazdı:
-----------------------------evet 11 / 384 olma ihtimalide var :D Amma çok sonuç buldum la :D Ama art arda kısmını kaçırmışım şimdi zar 4 geldiğinde ard arda 4 kez tura gelmesi 1 / 96
6 geldiğinde yazıların 2side başta olabilir yada 2 side sonda olabilir 1 i başta 1i sonda olabilir. onun olasılığıda 3 / 384 oluyor. işte 11 / 384 olmuyor mu ? neyi yanlış düşünüyorum hocalar ?
-----------------------------Cevap 17/384 iki kere yazdım ama arkadaş cevap vermediğine göre yanlış heralde yinede:
6 lı olunca
T T T T Y Y
T T T T T Y
T T T T T T
Y Y T T T T
Y T T T T T
T Y T T T T
Y T T T T Y
7 şekilde olabilir 7/64.
5 li olunca
T T T T Y
T T T T T
Y T T T T
3 şekilde olabilir 3/32
Soruda en az dememiş.En az dese benim yaptığım gibi olacak.En az demediği için sadece 4 tane tura geldiği versiyonları saymak lazım ama o zaman çıkan sonuca (11/384)arkadaş gene yanlış demiş.Bu yüzden ben en az dediğini varsayarak çözdüm.
-----------------------------TTTTYT nerde hocam
-
3/64
-
9/64