Sağlam Bir Olasılık Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

1/6^4 x 4! diyorum dostlar yazın kenara.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

17/384 son kararım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

clogu bunu yazdı:
    -----------------------------

konpi bunu yazdı:

Hiç biri değil. Fakat 1/32 bulanlar benim de anlamadığım kısım olan 5 ya da 6 turanın arka arkaya gelmesi ihtimalini saymıyorlar galiba.

4 kez geldikten sonra 5 yada 6 onemlı mı ki Cunkü en az 4 kez demiyor ki. 4 kez gelmesi yeterli değil mi ? sonra ne gelirse gelsin.

Hocam işte ne gelirse gelsin dersen ihtimal artıyo. Yani düşündüğün şeyle kurduğun cümle farklı :D 4 kez gelmesi yeterli mi gerekli mi? 

We can be more, we can be much more.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    clogu
    clogu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

konpi bunu yazdı:

clogu bunu yazdı:

konpi bunu yazdı:

Hiç biri değil. Fakat 1/32 bulanlar benim de anlamadığım kısım olan 5 ya da 6 turanın arka arkaya gelmesi ihtimalini saymıyorlar galiba.

4 kez geldikten sonra 5 yada 6 onemlı mı ki Cunkü en az 4 kez demiyor ki. 4 kez gelmesi yeterli değil mi ? sonra ne gelirse gelsin.

Hocam işte ne gelirse gelsin dersen ihtimal artıyo. Yani düşündüğün şeyle kurduğun cümle farklı :D 4 kez gelmesi yeterli mi gerekli mi? 

Yeterli hocam diğer ihtimaller sadece bir sayılır. Yani 4. kez tura gelince biter 5. kez yazı gelsede olur tura gelsede olur. yani 1/2+1/2=1 ihtimal)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

evet 11 / 384 olma ihtimalide var :D Amma çok sonuç buldum la :D Ama art arda kısmını kaçırmışım şimdi zar 4 geldiğinde ard arda 4 kez tura gelmesi 1 / 96
    5 geldiğinde yazı ya başta olur yada sonra o yüzden olasılık 2 / 192 oluyor.
    6 geldiğinde yazıların 2side başta olabilir yada 2 side sonda olabilir 1 i başta 1i sonda olabilir. onun olasılığıda 3 / 384 oluyor. işte 11 / 384 olmuyor mu ? neyi yanlış düşünüyorum hocalar ?

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek

Zarın 4 gelip, 4 kere atildiginda hepsinin tura olma olasılığı: 1 / 6 * 1 / 16

+

Zarın 5 gelip , 4 tanesinin ard arda tura gelme olasılığı: 1 / 6 * 3 / 32

+

Zarın 6 gelip 4 tanesinin ard arda tura gelme olasılığı: 1 / 6 * 1 / 8

= 9 / 192 = 0.046875

The king is bleeding.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    flassy
    flassy's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

evet 11 / 384 olma ihtimalide var :D Amma çok sonuç buldum la :D Ama art arda kısmını kaçırmışım şimdi zar 4 geldiğinde ard arda 4 kez tura gelmesi 1 / 96
    6 geldiğinde yazıların 2side başta olabilir yada 2 side sonda olabilir 1 i başta 1i sonda olabilir. onun olasılığıda 3 / 384 oluyor. işte 11 / 384 olmuyor mu ? neyi yanlış düşünüyorum hocalar ?

Cevap 17/384 iki kere yazdım ama arkadaş cevap vermediğine göre yanlış heralde yinede:

6 lı olunca

T T T T Y Y

T T T T T Y

T T T T T T 

Y Y T T T T

Y T T T T T

T Y T T T T

Y T T T T Y

7 şekilde olabilir 7/64.

5 li olunca

T T T T Y

T T T T T

Y T T T T

3 şekilde olabilir 3/32

Soruda en az dememiş.En az dese benim yaptığım gibi olacak.En az demediği için sadece 4 tane tura geldiği versiyonları saymak lazım ama o zaman çıkan sonuca (11/384)arkadaş gene yanlış demiş.Bu yüzden ben en az dediğini varsayarak çözdüm.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

flassy bunu yazdı:

ndmylmz bunu yazdı:

Cevap 17/384 iki kere yazdım ama arkadaş cevap vermediğine göre yanlış heralde yinede:

6 lı olunca

T T T T Y Y

T T T T T Y

T T T T T T 

Y Y T T T T

Y T T T T T

T Y T T T T

Y T T T T Y

7 şekilde olabilir 7/64.

5 li olunca

T T T T Y

T T T T T

Y T T T T

3 şekilde olabilir 3/32

Soruda en az dememiş.En az dese benim yaptığım gibi olacak.En az demediği için sadece 4 tane tura geldiği versiyonları saymak lazım ama o zaman çıkan sonuca (11/384)arkadaş gene yanlış demiş.Bu yüzden ben en az dediğini varsayarak çözdüm.

TTTTYT nerde hocam

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek
    3/64

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amg
    amg's avatar