Saksafon Hakkında Bir Kaç Soru
-
Hocalar iyi akşamlar son bi kaç gündür saksafona merak sardım ve çalmak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok bilgisi olan arakdaşlar hangi marka iyidir , öğrenmesi zormudur vb. hakkında bilgilendirebilirirse sevinirim *** Not : Saçma sapan yorum yazcakları *** olup gitsinler !
-
Hakkındaki tek bilgim Temel'in saksafonu pisuar sanarak içine işemesidir. :D Şaka bi yana onun sesi benim de hoşumagidiyor yahu. Öğrenirsen bi ara buluşalım ben bağlama sen saksafon çalalım . Kafaları buluruz :D
-
Coiner bunu yazdı:
-----------------------------Hakkındaki tek bilgim Temel'in saksafonu pisuar sanarak içine işemesidir. :D Şaka bi yana onun sesi benim de hoşumagidiyor yahu. Öğrenirsen bi ara buluşalım ben bağlama sen saksafon çalalım . Kafaları buluruz :D
-----------------------------
Hele bi alıyım kafa bulması kolay :D -
Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
ayrıca saksafon değil saksofon :D
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsin.
ayrıca saksafon değil saksofon :D
Fiyatları biliyorum , dikkat edersen markalar ve kaliteleri hakkında bilgi istedim. Bu arada "Saksafon" a ile :) -
Arkadaşım merhaba ben 3 senedir alto saksafon çalıyorum.
sana saksafon hakında kısaca bir bilgi vermem gerekirse avusturylı sax soy isminde bi adam bunu icat ediyo ve saxaphon adını veriyo yani sax'ın sesi demek oluyo bu.
eger saksafon çalıcam diyosan iyi düşün piyasada 750 tlden başlar ama sakın 750 tl olanları alma berbatır çin malı olmamalı sen 984 lira civarını gözden çıkarırsan ashton saksafon alabilirsin başlangıç için uygundur türkiyede çalabiliceğin 3 çeşit saksafon vardır tenor soprano ve alto benim sana tavsiyem alto çalman hem başlangıç için daha iyi hemde çoğu şarkıya uyumlu. sorun olursa yardımcı olurum bir diyer nokta ise hocanı çok doğru seç nota ve bona derslerini çok iyi al ancak o şekilde zafere ulaşabilirsin ve madiyat önemli değilse yamaha saksafon almanı tercih ederim.
saygılarımla...
-
@Mythbusters
ne kadar sürede profesyonel olarak calınır ?
-
SyspioniC bunu yazdı:
@Mythbusters
ne kadar sürede profesyonel olarak calınır ?
-----------------------------hocam en az 2 yıl diye düşünyorum ben tabi bu yeteneğede bağlı ama 2 yıl kafi bi yeterlilik sağlar. daha sonra üstüne kişi kendi kendine çalarak ve zaman geçirerek bişeyler koyarsa çok daha başarılı olur.
-
Mythbusters bunu yazdı:
Arkadaşım merhaba ben 3 senedir alto saksafon çalıyorum.
sana saksafon hakında kısaca bir bilgi vermem gerekirse avusturylı sax soy isminde bi adam bunu icat ediyo ve saxaphon adını veriyo yani sax'ın sesi demek oluyo bu.
eger saksafon çalıcam diyosan iyi düşün piyasada 750 tlden başlar ama sakın 750 tl olanları alma berbatır çin malı olmamalı sen 984 lira civarını gözden çıkarırsan ashton saksafon alabilirsin başlangıç için uygundur türkiyede çalabiliceğin 3 çeşit saksafon vardır tenor soprano ve alto benim sana tavsiyem alto çalman hem başlangıç için daha iyi hemde çoğu şarkıya uyumlu. sorun olursa yardımcı olurum bir diyer nokta ise hocanı çok doğru seç nota ve bona derslerini çok iyi al ancak o şekilde zafere ulaşabilirsin ve madiyat önemli değilse yamaha saksafon almanı tercih ederim.
saygılarımla...
-----------------------------Soprano ile alto arasındaki fark nedir hocam , yani ben ilk soprano diye düşündüm ve bu dediğin kalitedemidir ?
http://urun.gittigidiyor.com/Saksafon-Soprano-Altin-HMSAXC_W0QQidZZ33572679
-
akLıma bill clinton geldi saksofon diyince :D
-
Uzman Tv.'ye bi göz at istersen.
Ses Oktavı Farkı var yanlış bilmiyorsam soprano daha tizdir. alto en orta olandır.
Türkiyede 1000tl'ye kadar olanlar çin malıdır hep bence ilk öyle bi sazdan başlageliştirmeye devam edersen daha iyi bişeyler yurt dışından alırsın. her ensturman gibi
çok ilgi bekler ondan dolayı ucuz bişeyle başla derim ama param var iddaalıyım diyorsan "jupiter"
iyi bir markadır.