Sana Da Aşığım Sana Da Sana Da Modası
-
ÇOK EŞLİ DEĞİL, ÇOK AŞKLIYIZ
Poliamori! Dört-beş yıllık genç bir akım. Adıyla yaşasın; çok aşklılık anlamına geliyor. Ama burada "Bir kalbe iki kişi sığar mı" gibi bir sorunsaldan bahsetmiyoruz. O kadar da dar kafalı değilim... (Bir kalbe iki kişi sığdırmak konusunda aslında dar kafalıyım da, bunun akım haline gelmesiyle ilgilenmezdim, öyle söyleyeyim) Şöyle ki; diyelim ki siz bir çiftsiniz, hayat güzel, kuşlar vs... Siz diyorsunuz ki, "Ben sana aşığım ama, Rüstem'e de aşığım!" Eşiniz de diyor ki, "Süper bir haber! Ben de Hediye'ye aşığım, istersen hep beraber bu evde de yaşayabiliriz..."
Müessemizde abartı yok! Poliamori çok eşlilik değil, karıyı kocayı çaktırmadan ya da çaktırarak aldatmak da değil; birden fazla insanla aşkı en yoğun biçimde yaşamak. Aslında bildiğiniz kuma sistemi ama bu daha modern, kadın da tuttuğu gibi birini kolundan eve getirip, "Al bak, bu da bizimle yaşayacak bundan sonra" diyebiliyor... Ama burada şöyle bir durum var: Aldatmak yok! İnsan gibi izin istiyorsun, çünkü poliamoristler sevgililerinin başkalarıyla da aşkı paylaşmasına izin veriyor. Güne şu cümleyle başlıyorlar: "Günaydın! Aşkı ne kadar çok kişiyle paylaşırsan hayat o kadar güzel olur!"İşin ilginç yanı, birçok saygın dergide konu olarak ele alınıp televizyonlarda gündeme sürekli getiriliyor olması.
Ülkemize de giriş yapmış durumda.
-
Hani marjinal bizdik ? Oha bütün mahalle tren yapıyor :|
Ahlak bozukluğu ağa :S poliararnaranwjnekafas bilmem ne boksa artık.
-
Bazılarımız köşe olacak :P
-
Orospuluğun ve pezevenkliğin moderencesi.
Batı yapıyorsa kesin doğrudur(!). Hepimiz modereniz....
-
ab nin uyum yasaları içerisinde belirtilmiştir herhalde. o yüzden gündemdedir... :|
-
Bunun tutulacak bi tarafı yok.
-
bütün mahalle tren olmuş.
-
medyada yer buluyo demek?
zamanında radikal bir kararla televizyon izlemeyi gazete okumayı bıraktığıma birk kez daha memnun oldum
-
dünyada eşini paylaşan tek varlık domuzdur.. gerisinde kıskanma ve sahiplenme duygusu olur.. birde insanamı bu özelliği enjekte etmeyi planlıyorlar yoksa :)
şiirlerime Turgay Şeren' in büyük kıtasıyla veda ediyorum;
yaaaa Yok artık e.. a Aliii :)
-
bugrahan45 bunu yazdı:
-----------------------------bütün mahalle tren olmuş.
-----------------------------arkalarında da fatih yürek xD
-
Bismillah.
Ne dese insan az gelir.
Nefisleri analarını peşkeş çekmelerini istese uyarlar...
Kıyamet kopsa da Allah'ın affetmeyeceği bir hal almadan hesap kitabımız görülse...