folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sanal Eş Arama Umutları !



Sanal Eş Arama Umutları !

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek

      Sanal Eş Arama Umutları  

     Baş döndürücü teknolojik gelişmelerle birlikte  insan ilişkilerinde de büyük değişiklikler olmaya başladı. Eskiden insan insana bire bir ilişkiler vardı. Şimdi ise bu ilişkilerin  yerini, internet ortamındaki sanal ilişkiler almaya başladı.
    Kitle iletişimin ve bilgisayarın insana kazandırdığı sayısız imkanların yanı sıra, teknoloji bir çok değerleri de alıp götürüyor.  İnsanı sosyal hayatından, çevresinden, arkadaşından ve  ailesinden   koparıyor. En önemlisi, kişilik karakterinde yaptığı tahribattan dolayı  da insanı yalnızlığa sürüklüyor.
    Yalnız kalan insan, içindeki boşluğu doldurabilmek için "sanal alem içine" dalıp farklı arayışlara yöneliyor. Televizyonla, bilgisayarla ve cep telefonuyla  içindeki boşluğu doldurmaya çalışıyor.
    Kişinin içe dönük bu sanal arayışları  ona bir takım rahatlıklar sağlıyor gibi gözükebilir.  Sanal alemle öylesine bütünleşir ki, yaptıklarıyla  mutlu oluyor sanır.   Meşgul olduğu süre içerisinde de müthiş bir haz  alır.
    Ancak, Benliğiyle baş başa kaldığında,  kendini bir garip hissetmeye başlar.  Farklı bir kişilik kompleksi içinde ruhsal sıkıntılara girer. Gerçek hayatla sanal hayat arasında gidip gelir. Gerçek insanlarla sanal insanları birbirine karıştırır.
    İşin daha vahim yönü, umut bağladığı ve güvendiği insanların   ihanetleriyle karşılaştığında da  hüsrana uğrar.
    Eskiden  Mektuplaşmalar  Vardı
    Bir zamanlar mektup arkadaşları vardı. En güzel kelimeler, en anlamlı cümleler seçilerek mektup kağıtlarına dökülürdü. Umutla ve merakla mektupların cevapları beklenirdi. Bu kültür öylesine yaygınlaşmıştı ki edebiyat alanına bile girmişti. Mektuplaşma kültürü, başlı başına bir sanat dalı olmuştu. Yakın tarihe kadar mektup kültürüyle iç içe yaşıyorduk. Telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mektuplaşma kültürünün yerini şimdi, " mesajlar ve sözel anlatımlar "  aldı.
    Vakti zamanında çok yaygın olan bir söz vardı : " At, avrat, silah." Şimdi bu ifadenin yerini: " araba, avrat, cep telefonu"  aldı.
    Cep telefonu  konuşma ihtiyacından öte, bir alışkanlık haline geldi. Dünyada en çok cep telefonu kullanan ülkeler  arasında dördüncü sıradayız.  Adeta insanlar, kişiliklerini cep telefonlarıyla ispatlar hale geldiler. Son gelinen nokta, çok daha farklı bir görünüm sergiliyor. Gençler, İnternette yapılan "çetleşmelerle" kendilerini   bambaşka bir sanal dünya içerisinde buluyorlar. Yüzünü görmediği, sesini duymadığı, yaşınıbaşını bilmediği, dilini, dinini,  hatta cinsiyetini bilmediği insanlarla uzaktan uzağa ilişkiye giriyorlar.
    Genelde yalanlar, kandırmacalar ve ihanetler üzerinde kurulan bu sanal ilişkiler  bir maceradan öteye gitmiyor. Gerçi, bu sanal ilişkiyi önemseyip işi evliliğe kadar götürenler de az değil. Bu da işin bir başka boyutu...
     
    Sanal  Aleme  Rağbet  Neden  Oluyor?

    Sanal aleme rağbet  eden insanların  psikolojik ve sosyolojik halleri incelendiğinde  çok nedenler sıralanabilir. Bizi ilgilendiren  iki önemli neden üzerinde kısaca duralım.
    Bunlardan birincisi, herkeste var olan " merak duygusu" dur.  Merak duygusu, sağlıklı ve sağlıksız her insanda var olan bir duygudur.  İnsan bilmediği şeyleri merak edip öğrenmek ister. Burada önemli olan,  davranışlarını  kontrol altında tutabilme iradesini gösterebilmesidir. Bu iradeyi gösteremeyen ve bağımlı hale gelen kişiler, hem kendilerine hem de çevrelerine sorun olurlar.
    İkincisi, sosyal hayatta kendilerini ifade edemeyen, içine kapanık, ruhsal sorunları, davranış bozuklukları ve bastırılmış duyguları olan  kişilerdir.
    İnternette "çetleşme yaparak " sanal aleme kendini kaptıranlar üzerinde psikologlar ve sosyologlar devamlı araştırmalar yapıyorlar. Bu insanların  kişiliklerini ve ruhsal dünyalarını devamlı inceliyorlar.  Çok enteresan sonuçlar ortaya çıkıyor.
    Bilim adamları, kendisini sanal aleme kaptıranların büyük çoğunluğunun içe dönük, sosyal hayattan kopuk ve kendilerini açıkça ifade edemeyen kişiler olduklarını  ifade etmektedirler.
     Daha sonraki sıralamalarda, gerçek hayattan kaçanlar, cinsel tatminsizler, kişiliği oturmamış zayıf karakterli insanlar, bastırılmış duygularını ortaya koyamayanlar ve çeşitli komplekslere sahip olan insanların yanında, yukarıda da belirttiğimiz gibi  sırf merak duygusundan dolayı bu işe yönelenler de az sayılmazlar

    Sanal  Alemden  Evliliğe  Gidilir mi?

    Sanal arkadaşlık yapıp da evlenenler az da olsa var. Yapılan bu evliliklerin ne derece sağlıklı olup olmadıkları pek bilinmiyor.
    İnternet teknolojisi bizde  yeni geliştiğinden ne gibi  sosyal  rahatsızlıklara yol açacağını ileriki zamanlarda göreceğiz. Şu anda var olan şekliyle olumlu yönleri yanında olumsuzlukları daha fazla gözüküyor.
    Bu bağlamda, internet dünyasının sanal alemi içerisinde eş arama girişimlerini hiç mi hiç doğru bulmuyoruz. Evlilik gibi çok ciddi bir kurumun temellerini bu sahte dünya içerisinde arayanlar, körü körüne kendilerini maceraya atmış olurlar.
    Gazetelerdeki, televizyonlardaki evlilik ilanları,internet dünyasındaki çetleşmeler ve diğer sanal arkadaşlıklar, tamamıyla "para tuzakları" dır.   Bu tür girişimler, insanların yalnız paralarını almıyorlar. Aynı zamanda umutlarını ve güzelim duygularını da alıp götürüyor.
    Sanal alem içerisinde gerçek hayat arkadaşı aramak bir şans işidir. Sağlıklı ve mutlu bir evlilik yapma ihtimali çok azdır. Tamamıyla bir risktir diyebiliriz. Bir ömür boyu beraber olacağınız insanı bu sahte dünya içerisinde arayıp riske girmeye değer mi?
    Diğer bir yönüyle, sanal alemde gerçek sevgi yoktur.
    Evliliğin içtenliğini, sıcaklığını ve samimiyetini bulmanız imkansız gibi. Bu nedenle teknolojinin size kazandırdıklarından daha fazlasını  alıp götürdüğünü hiçbir zaman unutmayın.

    Mustafa Topaloğlu 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2007
    Erkek

    valla adam dğru sölemiş hocam :)

    sanal evlilik bazen gerçek olabiliyor ama hocam görücü usulü evlenmek daha iyi :)


    sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Nisan/2007
    Erkek

    sanal alemden bulupta realde de tanidiysan 1-2 sene

    yazi bana sacma geldi..


    Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    demirci bunu yazdı:
    -----------------------------

    sanal alemden bulupta realde de tanidiysan 1-2 sene

    yazi bana sacma geldi..


    -----------------------------

    Realden (Bazı dillerde farklı anlamlara gelebiliyor) kastın gerçeklik sanırım. 1-2 sene tanıdıysan problem yok zaten :)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Eylül/2007
    Erkek
      sanal ilişki =  error 

    Temel adalettir .
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    __d_mode__
    __d_mode__'s avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek

    zigana bunu yazdı:
    -----------------------------
      sanal ilişki =  error 
    -----------------------------

     

    Hatta fatal error

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2007
    Erkek
    eskiden benim takıldığım internet cafenin sahibide aynen sanaldan evlendi (sene 2002)

    adam şimdi yurt dışında paşalar gibi :)
    hala cafe işletiyor olsa idi kesin iflas ederdi..

    demekki neymiş herzaman error değilmiş..

    snnyk.com - code is poetry all that i know...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mayıs/2007
    Erkek

    bende sanaldan tanışıp evlenen arkadaşlar tanıorum hjiç problem yaşayanı duymadım amma velakin

    sanalda evlilik=sanalda yaşamak gibi bişey yaw reel hayata dönmek lazım :)) 


    spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spiderman
    spiderman's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek
    sanal hayat online= gerçek yaşam offline

    Viva la Vida
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Knightkib
    Knightkib's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2008
    Erkek

    Bu biraz da sanal ortamda kişilerin nekadar durust olduguna baglı..

    iki tarafta birbirine karşı eksilerini artilarını belirterek iletişim kurar ve anlaşırsa çok çok 8-9 bulusma sonra kız gidip istenile bilir, her kosulda kisilerin sanal ortamda tanistikdan sonra enaz 2 ay yuzyuze gorusmeleri ve davranıs acısından birbirlerini tanımaları gereklidir diye dusunuyorum saglıklı bir iliski icin.

    Ben böyle internet yoluyla bi kızla tanısdım istanbuldan ( Ben kıbrıslıyım bu arada ) kız istanbuldan cıkdı geldi beni buldu ama kızı gormeniz lazm :D ucuk bişey bide bana yasını 18 demisdi 14 mus gercek yasi kıbrısa nasıl geldigini bende merak etmisdim sonradan ogrendim annesi getirmis :s


    I am a Gamer. Not because I dont have a life, but because I choose to have Many.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    bunu yazan bizim uzaylı musto değil dimi?
Toplam Hit: 2435 Toplam Mesaj: 21