Sanal Gerçeklik Gözlüğü Teknolojisi Boş İşmiş
-
Bugün Galaxy S7 ile test etme fırsatım oldu. Öncelikle belirteyim bu iş için telefonun ekranı en az 2K çözünürlükte olmalı. Zira gözlüğü mercekleri büyüteç görevi görüyor. Ekran kalitesi yarıya düşüyor. Hatta o kadar büyütüyor ki ekran korumasının altındaki ufak tüyü bile gördüm. Normalde çıplak gözle görmek çok zor. :)
10 dakikadan sonra ciddi baş ağrısı ve bulantı yaptı bende. Zaten kitapçığında 30 dakikadan fazla kullanmayın yazmış. Birde fotoğraflara vs bakarken sürekli kafayı oynatmak zor iş be hocalar. Ha video olayı efsane sinema salonuna ışınlıyor gözlük sizi.
Sonuç olarak burada birisi yazmıştı insan doğasına aykırı diye doğru demiş.
-
o birisi bu :)
http://www.tahribat.com/forum/sanal-gerceklik-gozlukleri-oneri-217797/2
Geçen bir fırsatım olmuştu aksilik geç kalıyordum deneyemedim.
ama merak duygum her geçen gün körüklendiğinden bir dahaki sefere kaçırmam :)
bakalım sevecekmiyim
-
hiç denemedim ama ben de tutacağını düşünmüyorum. Bi yandan da büyük firmalar büyük yatırımlar yapıyor. bu da öyle ya da böyle tutacağını gösteriyor. her arz kendi talebini yaratır sonuçta. ama bi furya olarak gelir geçer sanırım.
-
Bir google glass vardı ne oldu?
Telefon takılan modelleri bana çok kolpa geliyor. Daha çok burger satsınlar diye bir de paket servis kutularını buna uygun yapmışlar. Alıp lensi takıyor sözde vr gözlüğün oluyor.
Bir de ocullus rift ile bu telefon takılanların farkı nedir?
-
Bulantının sebebi bence placebo etkisi oldu. Zira beyin ile göz gerçeklilk algısını kaybediyor. Havada duruyormuş hissi veriyor. :)
-
samsung un sattıgı oyuncak ile ( büyüteç ile yani ) oculus ve steam ın yaptigi bambaska cihazlar ve adamlar zaten bulantıyı engelleyecek teknolojiler üzerinde çalisiyorlar.
299 tl lik cihaz nere 1500 200 tl lik cihaz nere + olarak onların içinde işlemci bile yok sende tüm işi ceptelefonu yaparken oculus ve htc de çok sağlam bir pc gerekiyor.
http://shiftdelete.net/the-climb-icin-360-derecelik-video-70289
www.youtube.com/embed/rafn6ipqROg
-
Austen bunu yazdı
Bir google glass vardı ne oldu?
Telefon takılan modelleri bana çok kolpa geliyor. Daha çok burger satsınlar diye bir de paket servis kutularını buna uygun yapmışlar. Alıp lensi takıyor sözde vr gözlüğün oluyor.
Bir de ocullus rift ile bu telefon takılanların farkı nedir?
oculus başlı başına bir yazılım içeren donanım.
kendine özgü oyunları ve chat salonları gibi değişik uygulamaları var.
bu zımbırtılarla kıyaslayamazsın, çok fazla fiyat farkı var arada.
-
@ozgunlu
O zaman basit hesapla bu telefon tutucu aparatlar o deneyimi ucundan azıcık deneyimlemek isteyen daha az parası olanlar için bir avuntu?
Ama bunlar da ucuz değil ki? Samsung'un standında bir tane gördüm 300 lira diyordu. 720p 1080p oynatabilen düşük telefonlar bile neredeyse 1000 lira. Kaliteli görüntü verecek cihazın olunca daha kaliteli görüntü alırsın. Nereden tutsan yine ucuz bir teknoloji değil.
-
Microsoft holoyu bekleyin, gelecek onda ve kesinlikle tutacagina eminim
-
HolyOne bunu yazdı
Microsoft holoyu bekleyin, gelecek onda ve kesinlikle tutacagina eminim
windows phone gibi olmasın şeyh :D
-
yanlışın var hocam. oculus un vr 'ını ve yine oculus un teknolojisini kullanan samsung gear VR ı denedim.. inanılmazlar. baş dönmesi konusunu aşacak teknolojileri geliştiriyorlar. şu an için yüksek sistem gereksinimleri istiyor bu alet ama ilerde çok yaygınlaşacak, bütün diğer teknolojilerde olduğu gibi. ayrıca vr cihazlarla oyun deneyimi yaşamak gerçekten çok güzel. bu cihazların çok büyük geleceği var.
not: microsoft dan hiç bir şey beklemeyin :D mutlu olursunuz :) :P
BerkayCit tarafından 04/May/16 16:54 tarihinde düzenlenmiştir