folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Sanal Gerçeklik Gözlüğü Teknolojisi Boş İşmiş

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Teknolojisi Boş İşmiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bugün Galaxy S7 ile test etme fırsatım oldu. Öncelikle belirteyim bu iş için telefonun ekranı en az 2K çözünürlükte olmalı. Zira gözlüğü mercekleri büyüteç görevi görüyor. Ekran kalitesi yarıya düşüyor. Hatta o kadar büyütüyor ki ekran korumasının altındaki ufak tüyü bile gördüm. Normalde çıplak gözle görmek çok zor. :)

10 dakikadan sonra ciddi baş ağrısı ve bulantı yaptı bende. Zaten kitapçığında 30 dakikadan fazla kullanmayın yazmış. Birde fotoğraflara vs bakarken sürekli kafayı oynatmak zor iş be hocalar. Ha video olayı efsane sinema salonuna ışınlıyor gözlük sizi.

Sonuç olarak burada birisi yazmıştı insan doğasına aykırı diye doğru demiş.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

o birisi bu :)

http://www.tahribat.com/forum/sanal-gerceklik-gozlukleri-oneri-217797/2

Geçen bir fırsatım olmuştu aksilik geç kalıyordum deneyemedim.

ama merak duygum her geçen gün körüklendiğinden bir dahaki sefere kaçırmam :)

bakalım sevecekmiyim

futurist tarafından 04/May/16 16:28 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

hiç denemedim ama ben de tutacağını düşünmüyorum. Bi yandan da büyük firmalar büyük yatırımlar yapıyor. bu da öyle ya da böyle tutacağını gösteriyor. her arz kendi talebini yaratır sonuçta. ama bi furya olarak gelir geçer sanırım.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Bir google glass vardı ne oldu?

Telefon takılan modelleri bana çok kolpa geliyor. Daha çok burger satsınlar diye bir de paket servis kutularını buna uygun yapmışlar. Alıp lensi takıyor sözde vr gözlüğün oluyor. 

Bir de ocullus rift ile bu telefon takılanların farkı nedir?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bulantının sebebi bence placebo etkisi oldu. Zira beyin ile göz gerçeklilk algısını kaybediyor. Havada duruyormuş hissi veriyor. :)

mkyb tarafından 04/May/16 16:35 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

samsung un sattıgı oyuncak ile  ( büyüteç ile yani ) oculus ve  steam ın yaptigi bambaska cihazlar ve adamlar zaten bulantıyı engelleyecek teknolojiler üzerinde çalisiyorlar.

299 tl lik cihaz nere 1500 200 tl lik cihaz nere + olarak onların içinde işlemci bile yok sende tüm işi ceptelefonu yaparken oculus ve htc de çok sağlam bir pc gerekiyor. 

http://shiftdelete.net/the-climb-icin-360-derecelik-video-70289

www.youtube.com/embed/rafn6ipqROg 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Austen bunu yazdı

Bir google glass vardı ne oldu?

Telefon takılan modelleri bana çok kolpa geliyor. Daha çok burger satsınlar diye bir de paket servis kutularını buna uygun yapmışlar. Alıp lensi takıyor sözde vr gözlüğün oluyor. 

Bir de ocullus rift ile bu telefon takılanların farkı nedir?

oculus başlı başına bir yazılım içeren donanım. 

kendine özgü oyunları ve chat salonları gibi değişik uygulamaları var.

bu zımbırtılarla kıyaslayamazsın, çok fazla fiyat farkı var arada.

ozgunlu tarafından 04/May/16 16:41 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

@ozgunlu

O zaman basit hesapla bu telefon tutucu aparatlar o deneyimi ucundan azıcık deneyimlemek isteyen daha az parası olanlar için bir avuntu?

Ama bunlar da ucuz değil ki? Samsung'un standında bir tane gördüm 300 lira diyordu. 720p 1080p oynatabilen düşük telefonlar bile neredeyse 1000 lira. Kaliteli görüntü verecek cihazın olunca daha kaliteli görüntü alırsın. Nereden tutsan yine ucuz bir teknoloji değil.

Austen tarafından 04/May/16 16:45 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Microsoft holoyu bekleyin, gelecek onda ve kesinlikle tutacagina eminim

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Microsoft holoyu bekleyin, gelecek onda ve kesinlikle tutacagina eminim

windows phone gibi olmasın şeyh :D

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

yanlışın var hocam. oculus un vr 'ını ve yine oculus un teknolojisini kullanan samsung gear VR ı denedim.. inanılmazlar. baş dönmesi konusunu aşacak teknolojileri geliştiriyorlar. şu an için yüksek sistem gereksinimleri istiyor bu alet ama ilerde çok yaygınlaşacak, bütün diğer teknolojilerde olduğu gibi. ayrıca vr cihazlarla oyun deneyimi yaşamak gerçekten çok güzel. bu cihazların çok büyük geleceği var.

not: microsoft dan hiç bir şey beklemeyin :D mutlu olursunuz :) :P 

BerkayCit tarafından 04/May/16 16:54 tarihinde düzenlenmiştir

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
Toplam Hit: 1941 Toplam Mesaj: 18
samsung gözlük sanal gerçeklik