"Sanal" İlişkiler Ve Hüsrana Uğrayan Gönüller
-
"sanal" ilişkiler ve hüsrana uğrayan gönüller
son zamanlarda gelişen teknoloji ile birlikte internet nerdeyse her ever girmeyi başardı. tüm gelişmlere insana fayda olsun diya tasarlanır ama yine insan bunu art niyetle kullanarak hem kendine hemde çevresine zarar verir. vicdan denen olgunun sukut ettiği yerde en iyi ve faydalı alet bile insan elinde amansız bir katile dönüşebilir.
bunun tartışmasız en büyük örneklerinden birisi internet. asli amaçlarına bakıldığında insana gloabal dünyanın pencerelerini açıyor gibi görünsede madalyonun diğer tarafında kirli ve sanal bir alem var.
bazıları gelip dert yanıyor bana, "nette birini tanıdım ve çok sevdim ama sonradan ayrıldık oysaki çok iyiydik neden böyle oldu anlamadım". nette tanışıp mutlu bir beraberlik kuran nadir insanlar olsada genelde bu "sanal" ilişkiler hüsranla sonuçlanır. bunun temel nedeninde biri aslında adında gizli "sanal" bir ilişkiye ne kadar gerçek anlamlar yüklenebilir ki? genelde bir forumda yada baska bir sitede tanısan insanlar önce sohbete başlar, belli bir zaman sonra karşısındaki insanı kendisi için biçilmiş kaftan sanmaya başlar. oysa ki karşısındaki insanı sadece resimleriyle veya kameradaki görüntüleriyle tanımaktadır. bilemezki karşısındaki nasıl biridir? yani genelde oldugu gibi insanlar sanal dünyada kendilerine yeni bir karakter biçerler ve ona göre yazıp konusmaya baslarlar. bu karakterlerde büyük ihtimalle oldugu degil olmak istediği kişiyi yansıtır. yani normal hayatta pısırık olan birisi sanal alemde külhan beyi kesilir yada dini duyguları oldukça zayıf olan bir insan karsısındakini etkilemek için en büyük alimlerden kesilir. ne yazıktır ki çoğu insan bu "sanal" karakterlerin farkına varamaz.
sıkıntı çıkaran sadece fikri yapıda değildir. hadi diyelim fikri yapıda bir uyuşma var ve karsımızdaki insan gerçektende bizim tanıdıgımız gibi biri. ama bu seferde dış görünüş faktörü devreye giriyor. kişi resimlerle veya web kamerasında kendine çok yakışıklı veya güzel gelen insanla gerçek hayatta karşılaştıgında aslında ne kadarda itici oldugunun farkına varır. bununda temel sebebi kalbin aynası denilen gözlerin ilk defa karşı karşıya gelmesidir. msnde veya baska bi yerde konusurken kamerada gördüğü insandaki eksiklikleri zihni tamamlayıp ona mükemmel bir insan gibi sunarken karşı karşıya gelen gözler uzaktayken görünmeyenleri yakın eder birden ve işte o zaman anlar insan hata ettiğini. çünkü sanalda konusurken sevda sarhoşu olmuş gönül bazı seyler es gecerken karsı karsıya gelindiğinde hersey birden değişir.
peki sanalda tanışıp mutlu olmak çok mu zordur? hep hüsranla mı sonuclanır? aslında hayır..! bunun için iki tarafında doğru adımlar atması gerekmektedir. ilk olarak hani rusların bir ata sözü varya "eğer biriyle votka içmemişsen ona düşman olma" aynı bunun gibi eğer birisiyle en azından üç kere yan yana gelip gözlerinin içine bakmamışsanız asla ve asla onun sizi sevdiğine veya sizin onu sevdiğine inanmayın. bunun yanında ilk görüşmelerde yanınızda güvendiğiniz birinin olması hem islami açıdan hemde sosyal açıdan daha uygun olur. çünkü sizin göremediklerinizi yanınızda olan arkadasınız daha rahat görebilir.
ama yine de en iyisi mahallenizden veya sınıfınızdan birini sevmeniz. çünkü yukarda bahsetmediğimiz "aile" faktörü ilerde başınızı oldukça ağrıtabilir. nette tanıştığınız birini kabullenmeleri de hayli zaman alacaktır.alıntıdır. kimse kendini aldatmasın.
-
Kim yazmışsa çok doğru düşüncelerle yazmış yani.Bende bu ilişkileri çok yaşadım sırf heyecan macera uğruna sanal arkadaşlıklar için gitmediğim şehir kalmadı ve sonuç hep hür kaldım özgür sağlam birşeyler olmadı :D
-
inanmıyorum katılmıyorumda su anki sevgilimle 10 aydır cıkıyoruz ve ben netten tanıştım o yurtdısında oldugu ıcın gercekten zor gunler gecirdim.pişmanlık yasadım fakat genede azmımden bişey kaybetmedım sonunda buluştuk ve su an gayet mutluyuz. kalpler gozun aynası evet birbirimize bakıp sarılıp aglıyoruz =). bunu yazan adamın pişmanlıgını dile getiryiyor. insan bilgisayarda msn de duygularını daha rahat dile getiriyor
-
benide sınıf arkadaşlarım msn den keklediler :) kız güzeldi sonra söleyince bunlar hepsine korku şeysi attım 7 fark dedim 6 sını buldum 1 ine yardımcı olabilir misin dedim sonra içine gireken bi çıkmış canavar o buna kurtadam dedi kız benle 3 gün konuşmadı kızın sinirleri boşalmış elileri ayakları titriyomuş :D gülmekten annem geldi ne oldu die tam komedi idi :D
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
inanmıyorum katılmıyorumda su anki sevgilimle 10 aydır cıkıyoruz ve ben netten tanıştım o yurtdısında oldugu ıcın gercekten zor gunler gecirdim.pişmanlık yasadım fakat genede azmımden bişey kaybetmedım sonunda buluştuk ve su an gayet mutluyuz. kalpler gozun aynası evet birbirimize bakıp sarılıp aglıyoruz =). bunu yazan adamın pişmanlıgını dile getiryiyor. insan bilgisayarda msn de duygularını daha rahat dile getiriyor
-----------------------------olabilir hacim. geçen gün haberlerde okudum linki verirdim ama değişmiştir sayfa.
trabzonda genç 2 yıl almanyada kızla yazışıyor 2 yıl sonra evleniyorlar. aradan 2 ay geçiyor ve kız polise şikayet ediyor koca beni darp etti diye.kocayı karakola götürüyorlar. neyse biraz zaman sonra bırakıyorlar tabi kız bütün eşyalarını alıp kaçıyor evden. erkekte buna dayanamıyor ve sonucunda kendini 1 kurşunla öldürüyor.
sadece örnek verdim okuduğum haberden daha neler neler var okuduğum. zorla evlendirilmeler filan.
illa mahalleden etraftan olması şart değil. herkesin kaderi yazılıdır. insanın iradesi işliyor herşeyi.
-
haklısın ama eger bir gün sevgilimle evlenirsem o eve internet i sini koymam =) yalnız gercekten zor ve pasif insanların yapıcagı bi hareket ben nasıl dayandım 10 ay bilmiyorum gecem gunduzume karıştı. yeni turkiyeye geldi buluşuyoruz işte yarın gene gorusucez kısmetse surekli kavga dovuş yalan :D havalarda ucusuyo ozellıkle msn de cıkanlar cok YALANCI ve ŞİZOFRENİK bi karaktere sahip ben onu kazanmak ıcın ugraşıyorum
-
İllaki olaylar bu şekilde gelişmez tabiki. Benim internetten tanışıp evlenen yakınım var 9 senelik. Sanırım mutlular :)
İnternet ilişkilerini cazip kılan kendimizi istediğimiz gibi karşı tarafa sunabilmemiz. Mimiklerimiz karşı tarafa ulaşmadığı için dekendimizi güvende hisseder ve gerçek hayatta sahip olmak istediğimiz kişilik özelliklerini inşa ederiz.Karakterimizi bazen yaratır bazen de netteki tecrübelerimze dayanarak sürekli geliştiririz.
Bu oluşumgüçlü ve tutarlıysa insanların ilgisini çekmeye başlar ve bu da kendimize değer verildiğini hissettirir. Artık gerçek hayat ilgimizi çekmez; sanal alemin süper kahramanıyken :)
Özdeleşim yavaşça ruhumuzu sarar ve kendimizi pc başına atabilmek için fırsat kollarız. Gerçeklik gittikçe itici hale gelir; aile, arkadaşlar, sosyalleşmekten uzaklaşırız. Bu yüzden sanal ilişki gerçek yaşama geçince karşı taraf da beklediğini bulamamanın hayal kırıklılığı oluşur. Aynı anda biz de kendimizin özdeşleştiğimiz karakter olmadığını fark ederiz. Ve büyük bir bunalım genelde bunu takip eder ...
-
hacı test edip onayladım en fazla 3 yıl suruyor 2 gunce ayrıldım a.q böhüüüü :(
-
Haklısın aga şu anda biriyle tanıştım oda seni sewiyorum fln dio ankaraya gidince görüşcez hadi hayırlısı varmı benim bu konu hakkında bi düşüncesi olan :D
-
yazan dogru yazmıs lafım yok ...
ama hepside onun da dedigi gibi hüsran deil =)
ben İRF in msn inden caldıgım kızla cıkıorum mutluyum yani seviorum da kızı öle işte oda sevio deli gibi evlenicez hatta öle olcak
hikayeyi bilen bilior
dimi chaoser =)
-
hep demişimdir "sanal alem yalan alem"