folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Şans Mı , Kader Mi ?

Şans Mı , Kader Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    İstisna.

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:
    -----------------------------

irwa bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

hiçbişe tesadüf deildir ilkesine inanırım ama bunu 1 hafta kadar dene eğer her seferinde sonuç aynıysa kader diebilrisin 

1 kere olunca kader olmuyor mu yani?

kadere inanmam deilde insanın kendinin yazdığına inanırım..insan inandıklarını yaşar hatta kötülerini bile kendi çağırır ya olursa korkusyla sürekli anar we farkında olmadan ister ewet benim inanışıma göre 1 kere olunca olmaz

Anneni, babanı, kuzenlerini, kardeşlerini sen mi seçtin? Koca bir hayır. Bak kaderini sen yazmadın.

Sevgilini, mesleğini, yaşam tarzını sen mi seçtin? Evet, işte kaderini sen yazmış oldun.

Evet kötüyü de insan kendisi yazabilir, gayet normal.

İnsanların kadere inanmayışının tek nedeni kaderin ne olduğunu bilmemesi.

Herkes sanıyor ki: "Allah yazdı, biz yaşıyoruz" hayır! Evet yukardaki örnekte de söylediğim gibi Allah'ın yazmış olduğu yerler var fakat kaderimizin tamamını Allah yazmamıştır. Eğer öyle olmuş olsaydı haksızlık olurdu :)

Katil adam itiraz edebilirdi, kaderime katil olmayı sen yazdın diyebilirdi :)

bebekler annelerini kendileri seçer ,) yani diğerleride otomatik olarak gelir ,) bebeklerini aldıran annelerin en büyük wicdan azaplarıda bundan dolayıdır ,)

Nasıl?

yaniliyorsun hocam bebeklerin annesini  babalari secer

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

hiçbişe tesadüf deildir ilkesine inanırım ama bunu 1 hafta kadar dene eğer her seferinde sonuç aynıysa kader diebilrisin 

1 kere olunca kader olmuyor mu yani?

kadere inanmam deilde insanın kendinin yazdığına inanırım..insan inandıklarını yaşar hatta kötülerini bile kendi çağırır ya olursa korkusyla sürekli anar we farkında olmadan ister ewet benim inanışıma göre 1 kere olunca olmaz

Anneni, babanı, kuzenlerini, kardeşlerini sen mi seçtin? Koca bir hayır. Bak kaderini sen yazmadın.

Sevgilini, mesleğini, yaşam tarzını sen mi seçtin? Evet, işte kaderini sen yazmış oldun.

Evet kötüyü de insan kendisi yazabilir, gayet normal.

İnsanların kadere inanmayışının tek nedeni kaderin ne olduğunu bilmemesi.

Herkes sanıyor ki: "Allah yazdı, biz yaşıyoruz" hayır! Evet yukardaki örnekte de söylediğim gibi Allah'ın yazmış olduğu yerler var fakat kaderimizin tamamını Allah yazmamıştır. Eğer öyle olmuş olsaydı haksızlık olurdu :)

Katil adam itiraz edebilirdi, kaderime katil olmayı sen yazdın diyebilirdi :)

bebekler annelerini kendileri seçer ,) yani diğerleride otomatik olarak gelir ,) bebeklerini aldıran annelerin en büyük wicdan azaplarıda bundan dolayıdır ,)

Nasıl?

anne rahmine düşmeden önce yani daha melekken..aslında sende anneni kendin seçmiş oluosun ben gibi we herkes gibi gerçi ben şuanda içimdeki nefretten dolayı nası böle bi yanlış seçim salaklığı yaptım desemde değişmeyen gerçek onu benim seçtiğimdir

dewdim dewrildim geldim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

SysTeMeRRoR bunu yazdı:

yaniliyorsun hocam bebeklerin annesini  babalari secer

Hehehehe =))

Bu daha güzeldi :))

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

sakasina soyledim kimse kizmasin bisi bildigim yok

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:

anne rahmine düşmeden önce yani daha melekken..aslında sende anneni kendin seçmiş oluosun ben gibi we herkes gibi gerçi ben şuanda içimdeki nefretten dolayı nası böle bi yanlış seçim salaklığı yaptım desemde değişmeyen gerçek onu benim seçtiğimdir

Sana nasıl sorusunu sordum ve yine önceki mesajındaki cevabını verdin: "bebekler annelerini kendileri seçer"

Nasıl müride nasıl? Bir kaynak bir şey göster, biraz sağlam olsun yeterli :)

@SysTeMeRRoR Olsun hocam güzeldi :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

wking bunu yazdı:

irwa bunu yazdı:

Sana nasıl sorusunu sordum ve yine önceki mesajındaki cevabını verdin: "bebekler annelerini kendileri seçer"

Nasıl müride nasıl? Bir kaynak bir şey göster, biraz sağlam olsun yeterli :)

@SysTeMeRRoR Olsun hocam güzeldi :D

kaynağını arıodum bende okuduklarımı bulmaya çalışıorum konuştuğum kişileride buraya getiremeyeceğime göre ,)

edit : bu bi dergide yayınlanmıştı sonra elif şafağın bebeğine olan mektuplarında we bi kitabında geçiodu hatta şimdi baktım küçük kadınlar dizisinde de bu cümle geçio ,)

dewdim dewrildim geldim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BoRn2beBaD
    BoRn2beBaD's avatar
    Erkek

Peki her hareketiniz hesaplı ölüm tarihinizin belli her adımınız önceden yazılmış olması sizi korkutmuyomu ? ee niye varsın o zaman madem herşey belli niye yaşıyosun ? Kader varsa niye özgür irade ve beyin var ?.

Kısmette varsa uçmak engel değil,balık olmak !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

BoRn2beBaD bunu yazdı:

Peki her hareketiniz hesaplı ölüm tarihinizin belli her adımınız önceden yazılmış olması sizi korkutmuyomu ? ee niye varsın o zaman madem herşey belli niye yaşıyosun ? Kader varsa niye özgür irade ve beyin var ?.

kaderi yanlış algılıyor çoğu kişi 

insanın önüne çoğu zaman fırsatlar gelir sense birini seçersin kaderini şekillendirmektir o devamlı seçimlerde bulunursun  özgür irade budur

yazılmış bir akderi yaşamassın kendi kaderini yazmak gibi birşey bu olay

her daim seçenekler vardır hayatımızda yaptıklarımız ve yapacaklarımız kaderimizi olum lumsuz şekillendirir olay bundan ibaret

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

3 kapı var. ve ben ortadakini secicem misal. ortadakini sececegim belli ise bu beninmmi secimim olur

this is matrix :)

le le le sakine
Toplam Hit: 7169 Toplam Mesaj: 63