Şarj Aletinde Virüs
-
tolgasen bunu yazdı
Bazı sarj aletleri yapıyor bunu. Sarj aletini takınca virüsün aktif olup çekince olmamasının imkanı yok. Virüs olsa girdiğinde telefona sarj aletini çeksende çalışır. Dedigim gibi bazı dandik sarj aletlerini takınca dokunmatigi sapittiriyor. O yuzden telefon bu davranışı sergiliyor.
Bende aynı şeyi düşünüyorum fakat " lol lol and " felan yazmış kendi kendine diyor orası kafa karıştırıyor.
-
Troll konu
-
Evet o makaleyi bende okumuştum.. Hatta yapılışını bile anlatmışlar. Bu tarz şeyleri okuduktan sonra insan paranoya oluyor artık şarj aletlerimize yandan yandan bakar olduk. Zaten markasız ucuz şeylerde çıkar bu tarz olaylar. Adamlar sırf bilgi data toplamak için ucuz ucuz seri üretim yapıp dağıtıyolar piyasaya satmasınada gerek yok aldığı bilgiler daha değerli. Zaman cidden kötü kimseye güven kalmadı.
-
Sorunun sebebi dandik sarj aletlerindeki topraklama problemi. yada ustunde kullanilan dandik malzemelerin zamanla deger kaybetmesi uzerine eksi ucundan cok dusuk voltaj gondermesidir. Peki bu dokunmatigi nasil etkiliyor dokunmatikler kapasitif olaraka calistigindan dolayi insan vucudundaki dusuk enerjiyle calisir usb den eksi uc girdiginde cihaz beklemedik sapitmalar yapabilir.
O gostetdigin parca ise transistordur 3 bacakli baska bisey olmasi imkansiz veri entegresi falan degil o gordugun malzeme. Bi arkadas yazmis 4 bacakli bisey var orda entegreye benzeyen diye oda dogrultucu kopru. Actigin adaptorun ustundr akilli hicbir entegre bulunmamaktadir.
-
Pasif devre elemanlarına herhangi bir yazılım nasıl yükleniyor ya la?
Bana kalırsa şarj aleti sıkıntılı. Telefonu sapıttırıyor.
-
Şarj aleti arızalıdır.
-
ayhun bunu yazdı
Sorunun sebebi dandik sarj aletlerindeki topraklama problemi. yada ustunde kullanilan dandik malzemelerin zamanla deger kaybetmesi uzerine eksi ucundan cok dusuk voltaj gondermesidir. Peki bu dokunmatigi nasil etkiliyor dokunmatikler kapasitif olaraka calistigindan dolayi insan vucudundaki dusuk enerjiyle calisir usb den eksi uc girdiginde cihaz beklemedik sapitmalar yapabilir.
O gostetdigin parca ise transistordur 3 bacakli baska bisey olmasi imkansiz veri entegresi falan degil o gordugun malzeme. Bi arkadas yazmis 4 bacakli bisey var orda entegreye benzeyen diye oda dogrultucu kopru. Actigin adaptorun ustundr akilli hicbir entegre bulunmamaktadir.
ayhunun da dediği gibi voltajdaki düzensizlik yüzünden dokunmatik sapıtıyor. Fotoğraftaki devrede telefonla iletişime geçebilecek hiç bir eleman yok.
-
bende de general mobile vardı . o telefonun kendi sorunu bence :) kendi şarj aleti olmasına rağmen şarjda iken sağ sola giriyordu . Cebimdeyken bile giriyordu . Facede instagramda beğeni yorup yapıp paylaşımda bulunuyordu :)
-
Kaan bunu yazdı
Troll konu
Bence de.
Ekran kapasitif, o yüzden çıldırıyor. USB ile öyle bir şey yapabilmek için 96 MHz sinyale ihtiyaç var mesela. Tek entegre ile olacak bir şey değil gibi. Mesela benim laptop da sarja takınca dokunmatik panel çıldırıyor.
-
He kardes :) Android cihazda daha yazilim yukleyerek makro yapan cikmadi (rootlu degilken) kici kirik sarj aleti uygulama falan yukletmeden makro calistiracak :) Hem de bunu devrenin ortasindaki 3 bacakli bi devre elemani ile yapacak :)