folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Sata Sata Kalmadı Bişi Beni Ne Zaman Satcaksınız



Sata Sata Kalmadı Bişi Beni Ne Zaman Satcaksınız

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    to_play
    to_play's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mart/2007
    Erkek

     Otoyol ve köprüler satılıyor

    Kar getiren tüm kurumlar satılık! Özelleştirmede gelinen son nokta köprü ve otoyollar. Tasarı Meclis'e sunuldu...

     

    Otoyol%20ve%20köprüler%20satılıyor
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    Otoyollar ve üzerindeki hizmet tesisleri ile köprülerin özelleştirilmesiyle ilgili kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

    Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, erişme kontrollü karayollarının (otoyol) yapımı, bakımı ve işletilmesi Karayolları Genel Müdürlüğü veya görevlendirilmiş şirket veya şirketlerce ya da otoyol işletme hakkı verilmiş işletici şirket veya şirketlerce yürütülecek. Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun hükümleri de saklı olacak.

    Karayolları Genel Müdürlüğünün teklifi Ulaştırma Bakanlığının onayı ile otoyol yapılacak veya kaldırılacak.

    Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde işletme hakkı verilen otoyollarda bağlantılar, işletici şirketin başvurusu üzerine Karayolları Genel Müdürlüğünün kararıyla kurulacak veya kaldırılacak. İşletici şirket tarafından işletilen otoyollarda, şehir geçişleri güzergahının veya karayolunun şehir ile bağlantı ve ilişkilerinin değişiminde, işletici şirketin olumlu görüşü alınacak.

    KAMULAŞTIRMA İŞLEMLERİ

    Otoyol yapımı, gelişmesi ve çevresinin korunması ve düzenlenmesi için gereken genişlikte arazi şeridi kamulaştırılacak. Özelleştirme sonucu işletme hakkı devredilen otoyollarda ihtiyaç doğması halinde, kamulaştırma işlemleri Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak. İşletme hakkı devir sözleşmelerinde, kamulaştırma bedelinin tamamen veya kısmen, şirketçe ödenmesi hususu hükme bağlanabilecek. Kamulaştırılmış arazi ile üzerinde yapılacak tesisler devlet malı olacak.

    Otoyol için ayrılmış veya kamulaştırılmış saha içinde Karayolları Genel Müdürlüğünün izniyle kurulacak tesis veya yapılacak faaliyetler dışında tesis kurulması veya faaliyette bulunulması yasak olacak.

    İşletme hakkı verilen otoyollarda kurulacak tesis veya yapılacak faaliyetler sözleşmeyle düzenlenecek. PTT, elektrik, su ve benzeri tesisat yapılması da sözleşmeyle olacak.

    Otoyol yapımı, bakımı ve işletilmesi ile görevlendirilen şirketler, otoyollar üzerinde ''hizmet tesisleri'' yapabilecek.

    KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİNDE DEĞİŞİKLİK

    Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda değişiklik yapılarak, genel müdürlüğünün görev tanımları özelleştirmeye uygun hale getiriliyor.

    Karayolları Genel Müdürlüğü görevleri arasına, köprüleri işletmek de alınırken, ''Otoyolların, köprülerin ve bunlarda bulunan işletme ve bakım tesisleri ile hizmet tesislerinin ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıklarının yapımını ve/veya işletilmesini ve/veya bakımını yaptırmak, devretmek, denetlemek veya denetletmek'' de ekleniyor.

    Otoyol, devlet ve il yolları ile ilgili diğer kanunların yüklediği işleri yapmak görevleri arasında bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü, bu işleri yaptırmakla da görevli kılınacak. 

    OTOYOL ÜCRETLERİ

    Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerde ücretin tespiti ve zaruri hallerde ücretsiz olması uygun görülen kesimlerinin tayini, Karayolları Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine Ulaştırma Bakanı'na ait olacak.

    Özelleştirme sonucu işletme hakkı verilen otoyollarda ve köprülerde, sözleşmenin imzalandığı takvim yılı sonuna kadar sözleşmenin imzalandığı tarihte yürürlükte olan geçiş ücretleri uygulanacak. Takip eden takvim yılları için geçiş ücretleri, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere sözleşmelerde belirlenen tarife veya usullere göre tespit edilerek uygulanacak. İşletme hakkı verilen otoyolların sözleşme süresince ücretli otoyol vasfı korunacak.

    Karayolları Genel Müdürlüğünün gelirleri arasından, ''Otoyol, köprü ve tünellerden elde edilen gelirler'' çıkarılacak.

    İŞLETİCİLER, CEZA TAHSİL EDEBİLECEK

    İşletme hakkı verilen otoyollardan geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapan araç sahiplerinden, işletici tarafından, geçiş ücreti ile birlikte geçiş ücretinin 10 katı tutarında ceza tahsil edilecek. Tahsil edilen ceza tutarının yüzde 50'si, Hazine payı olarak işleticilerce vergi dairesine ödenecek.

    Hazine payını süresinde ödemeyen veya eksik ödeyen işleticilerden, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre söz konusu tutarlar ilgili vergi dairesince tahsil edilecek.

    ÖZELLEŞTİRME, İMTİYAZ NİTELİĞİNDE OLACAK

    Otoyollar, köprüler ve bunlarda bulunan işletme ve bakım tesisleri ile hizmet tesislerinin ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların özelleştirilmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca (ÖİB) gerçekleştirilecek.

    Özelleştirme uygulamalarına konu faaliyetler, imtiyaz niteliğinde olacak, imzalanacak sözleşmeler de imtiyaz sözleşmesi olarak düzenlenecek.

    GELİR HAZİNE'YE AKTARILACAK

    Özelleştirme sonucu elde edilen gelirler, ÖİB'ce yapılacak harcamalar düşüldükten sonra Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki yolların yapım ve bakım hizmetlerinde kullanılmak üzere Hazine'ye aktarılacak.

    Özelleştirilen otoyollar, köprüler ve bunlarda bulunan işletme ve bakım tesisleri ile hizmet tesislerinin ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıklarına ilişkin yatırım, bakım ve işletme faaliyetleriyle ilgili usul ve esaslar, işletici ile imzalanacak olan sözleşmelerde düzenlenecek.

    Özelleştirme programına alınan otoyollarda bulunan hizmet tesisleri hariç diğer hizmet tesislerinin işletme hakları, Karayolları Genel Müdürlüğünce devredilebilecek. 

     

    kaynak:internethaber 

     

     


    bir gece ansızın 81 düzce 82 musul 83 kerkük
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Nisan/2007
    Erkek
    gelir de hazineye aktarılacakmış hala duruyomu hazine ya :S

    Yapay zeka, zeka değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek
    alıştık artık ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    bende böbreğimi satıyorum :|

    alırlar mı acaba lan :|

    ps3 alacam para eksik :C


    Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2007
    Erkek
    Zokoro bunu yazdı:
    -----------------------------

    bende böbreğimi satıyorum :|

    alırlar mı acaba lan :|

    ps3 alacam para eksik :C


    -----------------------------

    Paypal hesabın var mı? :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KevinS
    KevinS's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2007
    Erkek

    öncelikle şunu söyleyerek sözüme başlamak istiyorum ; AKP ' ci deqilim, sevmem. oyumu vereceğim 1 parti vardır ondan başkasınada kafama silah dayasalar genede başkasına vermem.! ama şu bir gerçekdir ki akp hükümeti türkiyeyi en iyi yönetenlerden 1 tanesidir, tamam adamlar kiraliyor ama sonuçda o ihaleye türklerde giriyor. ona kiralıyorlar.sonuçda satilmiyor kiralaniyor bu arkadaşlar bunu büyütecek ne var ? ülkeyi bundan başka iyi kim yönetti bana birisi örnek versin şu şu desin.bende tamam haklısınız eywallah diyeyim.deniz baykal mı iyi yönetecekdi ?  muhsin yazıcıoğlu mu ? devlet bahçeli mi ? vs. 

    ha hiç mi hataları yok, Akp'ninde hataları var. ama akp'den iyi yönetecekde yokdur şuanda.


    İyimser Bir Gül Açsın Yanaklarında . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mart/2008
    Erkek
    KevinS bunu yazdı:
    -----------------------------

    öncelikle şunu söyleyerek sözüme başlamak istiyorum ; AKP ' ci deqilim, sevmem. oyumu vereceğim 1 parti vardır ondan başkasınada kafama silah dayasalar genede başkasına vermem.! ama şu bir gerçekdir ki akp hükümeti türkiyeyi en iyi yönetenlerden 1 tanesidir, tamam adamlar kiraliyor ama sonuçda o ihaleye türklerde giriyor. ona kiralıyorlar.sonuçda satilmiyor kiralaniyor bu arkadaşlar bunu büyütecek ne var ? ülkeyi bundan başka iyi kim yönetti bana birisi örnek versin şu şu desin.bende tamam haklısınız eywallah diyeyim.deniz baykal mı iyi yönetecekdi ? muhsin yazıcıoğlu mu ? devlet bahçeli mi ? vs.

    ha hiç mi hataları yok, Akp'ninde hataları var. ama akp'den iyi yönetecekde yokdur şuanda.


    -----------------------------

    arkadaşm iyi demişsin hoş demişsinde boş demişsin bea sen zannediyosunki 30 yıllık kârına satılan şeyler kiralandı :| yanılıosun çünkü onlar bi miktar kâr'a SATILANlar..

    he diceksin akp bi bok yapmadımı yapmaz olurmu bolu tünelini açtı mesela ama nasıl açtı? zaten bugüne kadar iktidaara gelen bütün hükümetler  o tünele  en az 3 kazma darbesi atmıştır akp de hazıra konmuş gibi bişey oldu göz boyadılar..

    ülkeyi bundan iyi kim yönetti diyosun ama akp ülkeyi iyi yönetmediki :| ya da ben göremedm :S akp den iyi yönetecek de yoktur derken haklısın ama ondan iyi yönetecek değil sadece iyi  yönetecek yoktur bu devirde çıkar herşeyden önce geliyo akp en büyük örneklerden biri. adamın hiç bi üzerine kayıtlı mülkü yok ama oğluna bi GEMİ(yat değil GEMİ) alabiliyo çürük raporu çıkarttırıp askerlikten yırrttırıyo nie o zmnlar askerlerimiz şehit olurken onun oğlu YAN GELİP YATTI? bu ülke yan gelip yatılarak kurtarılmadı..

     TC tarihinde en çok özelleştirilme bu hükümet tarafından yapıldı ülke çıkarları içinmi? deil..

    eğer böle parça parça satılacaksa bi sonraki seçimde  cem uzana verelimde bi kerede satsın en azından böle tartışmalar olmas herkes rahat bi oh çeker artk müstehak aslında %47 OY'a..


    http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------
    KevinS bunu yazdı:
    -----------------------------

    öncelikle şunu söyleyerek sözüme başlamak istiyorum ; AKP ' ci deqilim, sevmem. oyumu vereceğim 1 parti vardır ondan başkasınada kafama silah dayasalar genede başkasına vermem.! ama şu bir gerçekdir ki akp hükümeti türkiyeyi en iyi yönetenlerden 1 tanesidir, tamam adamlar kiraliyor ama sonuçda o ihaleye türklerde giriyor. ona kiralıyorlar.sonuçda satilmiyor kiralaniyor bu arkadaşlar bunu büyütecek ne var ? ülkeyi bundan başka iyi kim yönetti bana birisi örnek versin şu şu desin.bende tamam haklısınız eywallah diyeyim.deniz baykal mı iyi yönetecekdi ? muhsin yazıcıoğlu mu ? devlet bahçeli mi ? vs.

    ha hiç mi hataları yok, Akp'ninde hataları var. ama akp'den iyi yönetecekde yokdur şuanda.


    -----------------------------

    arkadaşm iyi demişsin hoş demişsinde boş demişsin bea sen zannediyosunki 30 yıllık kârına satılan şeyler kiralandı :| yanılıosun çünkü onlar bi miktar kâr'a SATILANlar..

    he diceksin akp bi bok yapmadımı yapmaz olurmu bolu tünelini açtı mesela ama nasıl açtı? zaten bugüne kadar iktidaara gelen bütün hükümetler o tünele en az 3 kazma darbesi atmıştır akp de hazıra konmuş gibi bişey oldu göz boyadılar..

    ülkeyi bundan iyi kim yönetti diyosun ama akp ülkeyi iyi yönetmediki :| ya da ben göremedm :S akp den iyi yönetecek de yoktur derken haklısın ama ondan iyi yönetecek değil sadece iyi yönetecek yoktur bu devirde çıkar herşeyden önce geliyo akp en büyük örneklerden biri. adamın hiç bi üzerine kayıtlı mülkü yok ama oğluna bi GEMİ(yat değil GEMİ) alabiliyo çürük raporu çıkarttırıp askerlikten yırrttırıyo nie o zmnlar askerlerimiz şehit olurken onun oğlu YAN GELİP YATTI? bu ülke yan gelip yatılarak kurtarılmadı..

    TC tarihinde en çok özelleştirilme bu hükümet tarafından yapıldı ülke çıkarları içinmi? deil..

    eğer böle parça parça satılacaksa bi sonraki seçimde cem uzana verelimde bi kerede satsın en azından böle tartışmalar olmas herkes rahat bi oh çeker artk müstehak aslında %47 OY'a..


    -----------------------------

    cellym harika ozetlemissin ... baska bisey diyemiyorum... 


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Demodor
    Demodor's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    hizmet adı altında parça parça satıyolar herşeyi acısı sonradan çok fena çıkacak ama iş işten geçmiş olacak sonumuz hayrolsun inş

    VUR VUR İNLESİN FİLİSTİN DİNLESİN.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Nisan/2007
    Erkek
    CellyM bunu yazdı:
    -----------------------------
    KevinS bunu yazdı:
    -----------------------------

    öncelikle şunu söyleyerek sözüme başlamak istiyorum ; AKP ' ci deqilim, sevmem. oyumu vereceğim 1 parti vardır ondan başkasınada kafama silah dayasalar genede başkasına vermem.! ama şu bir gerçekdir ki akp hükümeti türkiyeyi en iyi yönetenlerden 1 tanesidir, tamam adamlar kiraliyor ama sonuçda o ihaleye türklerde giriyor. ona kiralıyorlar.sonuçda satilmiyor kiralaniyor bu arkadaşlar bunu büyütecek ne var ? ülkeyi bundan başka iyi kim yönetti bana birisi örnek versin şu şu desin.bende tamam haklısınız eywallah diyeyim.deniz baykal mı iyi yönetecekdi ? muhsin yazıcıoğlu mu ? devlet bahçeli mi ? vs.

    ha hiç mi hataları yok, Akp'ninde hataları var. ama akp'den iyi yönetecekde yokdur şuanda.


    -----------------------------

    arkadaşm iyi demişsin hoş demişsinde boş demişsin bea sen zannediyosunki 30 yıllık kârına satılan şeyler kiralandı :| yanılıosun çünkü onlar bi miktar kâr'a SATILANlar..

    he diceksin akp bi bok yapmadımı yapmaz olurmu bolu tünelini açtı mesela ama nasıl açtı? zaten bugüne kadar iktidaara gelen bütün hükümetler o tünele en az 3 kazma darbesi atmıştır akp de hazıra konmuş gibi bişey oldu göz boyadılar..

    ülkeyi bundan iyi kim yönetti diyosun ama akp ülkeyi iyi yönetmediki :| ya da ben göremedm :S akp den iyi yönetecek de yoktur derken haklısın ama ondan iyi yönetecek değil sadece iyi yönetecek yoktur bu devirde çıkar herşeyden önce geliyo akp en büyük örneklerden biri. adamın hiç bi üzerine kayıtlı mülkü yok ama oğluna bi GEMİ(yat değil GEMİ) alabiliyo çürük raporu çıkarttırıp askerlikten yırrttırıyo nie o zmnlar askerlerimiz şehit olurken onun oğlu YAN GELİP YATTI? bu ülke yan gelip yatılarak kurtarılmadı..

    TC tarihinde en çok özelleştirilme bu hükümet tarafından yapıldı ülke çıkarları içinmi? deil..

    eğer böle parça parça satılacaksa bi sonraki seçimde cem uzana verelimde bi kerede satsın en azından böle tartışmalar olmas herkes rahat bi oh çeker artk müstehak aslında %47 OY'a..


    ----------------------------

    valla hocam sana aynen katılıyorum

    %47 'ye müstâhak aq 


    Yapay zeka, zeka değildir.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Nisan/2004
    Erkek
    sata Sata diince dedim Hdd Problemi Var herhalde :))

    ⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
Toplam Hit: 5367 Toplam Mesaj: 25