Satranç Bilen Arkadaşlardan Yardım
-
Kendi çapında satranç oynayan biriyim. Bilmediğim ne var diye bi e-book indirdim. Burda basit mat yöntemleri vardı
fakat hiç birşey anlamadım. Bunları Türkçeye çevirecek bi vatandaş var mı :))
-
irem e git
-
1-e4 e5 demek
1.hamleler ilk kişi e4 ikincisi e5
2-Fc4 d6
2.hamleler f den c 4e ve digeri d6 ya gibi
-
e4 beyaz'ın yaptığı hamle e5 siyah'ın yaptığı hamle gerisini anlarsın herhalde.
Edüt : hiç Tablolu 4 işlem çözmedinmi :)
-
Vezir Fil At Kale Şah baş harfleri kullanılır.
örnek Vf7 vezir f7 ye hareket eder demek.
Aa4 at a4 e hareket eder anlamına gelir . başta herhangi bişey yazmıyosa d6 e4 gibi bunlar da piyonun hareketini gösterir . x lerde orda bulunan bi taşın yendiğini gösterir ör Vxa6 vezir a6 daki taşı yemiş şeklinde . + işareti şah çekildiğini gösterir # işareti mat olduğunu
-
ilk hamlede piyonunu e4e ta$imi$sin. karsi oyuncu da piyonunu e5e ta$imi$. ikinci hamlede filini c4e ta$imissin rakip piyonunu d6ya ta$imi$. ucuncu hamlede vezirini f3e almi$sin. rakip atini c6ya ta$imi$. son hamlede f3teki vezirini duz ilerletip f7ye getirerek olayi bitirmi$sin. Coban mati bu. digerini de ayni $ekilde okumaya cali$irsan anlarsin.
-
basit matlara deilde gambitlere çalış
-
En sevdiğim mat çoban matıdır.Ama bilenler hemen yemezler onu =) Savunma yapar =)
Şu var ki eğer sen altta yazan taş hareketlerini anlayamadıysan, oyunda hareket ettirilmiş taşları gözlemle.Mat a giden yolu görürsün o zaman..
-
satrançta bu taktikler fln çok saçma yok şöle oynayın yok böle oynayın, bullshit.
durum nasılsa ona göre oynarsın stratejini kurarsın bu kadar basit
-
ilk coban matını 7. sınıf ıl elemelerınde kullanmıstım ve sayılmamıstı :D nereden bıleym turnucvada coban matı yasakmıs yanı 1. dk dan once matlar kabul olmazmıs legal mat falan hıc uygulamadım cunku bunu uygulamak ıcın karsındakının hamlelerıde gereklı ama benım acılsılarım vardı ozellıkle ıtalyan ve sıcılya yapardım ama her zman ıtalyan favorımdır 8 mı 9 mu hamlede oyuna at fıl vezır kale ve aynı zmanda kale ıle sahın yerını degstrebılıodun cok efsanedır satraca yenı baslayacaksan benım tavsıyen acılıslar uzerınde durmandır karsındakını cok fena zorlarsın ve sonrası senn hamlelerıne kalacaktır ...
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------e4 beyaz'ın yaptığı hamle e5 siyah'ın yaptığı hamle gerisini anlarsın herhalde.
Edüt : hiç Tablolu 4 işlem çözmedinmi :)
-----------------------------çözümde arasında bi bağlantı kuramamıştım :)) daha doğrusu aklıma gelmedi hiç:))