Savunma Sporları
-
Selam size. Arkadaşlar savunma sporları konusunda tecrübesi olanların yorumlarını merak ediyordum. İçimde i istek var. Kendimi adam gibi savunabilmek için kurslara gitmeyi düşünüyorum. Ama ne tür bişiyapmam gerekiyo hangisini tavsiye edersiniz. Aydınlatırsanız sevinirim gerçekten
-
durust olmak gerekirse hangisini yaparsan yap hepsinin faydasi olucak. karate (japon), tkd(kore), wing chun (cin), wing tsun (cin ve alman), sombo (rus), boks, serbest gures; bunlarin hepsi seni daha guclu ve cevik yapicak seyler. hic antreman yapmayan birisi karsisinda haftada 10 saat yumruk atma antremani yapmis birisi avantajli.
Ancak is kavgaya gelince isin bir kismida sans. Adam sen beklemiyorken haybiye bir yumruk sallar cenene guzel oturur direk yere yigilirsin. Bu sporlari uzun sure yaptiktan sonra (en azindan bir uc bes sene), kavga sirasinda daha soguk kanli olup daha rahat davranabilirsin cunku yedigin tekme yumruk sayisi artmis olucak:)
Elbette bu yapicagin sanatlar sana kendini savunmakta yardimci olur ancak hic birisi seni jackie chan filmlerindeki gibi yapmaz, kavgaya girersen sansina bir mor gozde sen alabilirsin.
18 senedir TKD yapiyorum ayrica 8 sene gurestim ve 6 sene boks yaptim. onun yaninda kisa sureligine bir cok dali denedim.
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=80857
bu konuda baya birşey bulabilirsin hocam
-
Ben Taekwondo yapıyorum. Taekwondo zevkli ama bana bakarsan bi kavgada falan en iyi kickbox işe yarar.
-
muaythai kardeşim... kelime olarak pek olmasada içerik olarak seni yeterince aydınlatır. yalnız dövüş sistemidir ... savunma sporu diyemeyiz... sen kalkar en iyi savunma saldırıdır dersen orası sana kalmış : ) vucudunda en iyi kullanabildiğin organı(TEKME DİZ YUMRUK DİRSEK) geliştirir ve UYGULARSIN (türkiyede amatör ve profesyonel müsabık olabilirsin)
-
@mtz
hocam temasa geçelim
@antisözel
hocam ortalıkta terör estirmek gibi bi amacım yok. sadece gerektiği zaman dingilin birini yere sermek istiyorum :)
arkadaşım kickbox demiş ama o ana biraz vahşice geliyor. konu için de ayrıca teşekkürler.
-
mtz bunu yazdı:
-----------------------------durust olmak gerekirse hangisini yaparsan yap hepsinin faydasi olucak. karate (japon), tkd(kore), wing chun (cin), wing tsun (cin ve alman),
-----------------------------
öyle değil orası
wing chun, wing tzun, ving tsun .. hepsi aynı ve çin kökenli kung fu stilidir. birkaç farklı yazılışı var sadece.
Almanların konuyla ilgisi sadece Almanya'da fazlaca yapılması. Aslında birçok spor Almanya'da fazlaca yapılıyor. Adamlar spora destek veriyor.
bana sorarsanız savunma-saldırı için dünyadaki en etkili dövüş sanatıdır wing tsun. incelemenizi tavsiye ederim.
ama şunu unutmayın, karakterinize ve vücudunuza göre size en uygun spor farklı olabilir.
herşeyden önce tam olarak ne istediğiniz ve beklentiniz çok farkeder.
isteyen arkadaşlara bilgilerim dahilinde birkaç tavsiyede bulunabilirim. tabi ne beklediğinizi anlatmanız gerekir ki ona göre bir spor önereyim.
-
muaythai... profesyonel olarak dünyada en çok uygulanan sistem...profesyonel yani insanlar bu işden para kazanıyor bu bir nevi endüstri UFC- K1 ve diğer organizasyonlar ...
sonuçta yumruk sokaktada yumruk ringdede yumruk... vuruşlar karşılıklı yani dövüş başladıktan sonra atış serbest bunu bilinçli olarak uygulayan maç yapan insanlar terör estiren kesimle karışmasın
ne yaptıgının farkında olmayan adamlar terör estirir...o kıvamda biriside sinir ve öfkeyle akılsız dövüşür... bu sporla onları tecrübe edersin.. kendinden eminsen sorun yok. ; )
ama kardeş sen hiç antrenman izlememişsin sanıyorum... insan antreman sırasında kendinden üstün olanları çok iyi görür hatta o stün kişiyle maç yaparsa bayağı şey öğreneceğini bilir dayak yese bile...ve genelde bu sporla uğraşan adamların sokakta kavga etmeyecek kadar ve gerektiğinde birine cevabını verecek kadar kafa çalışır...
bu gün istanbulda maç vardı mesela türkiyenin en iyi 70 kiloları ringde kapıştı(http://muaythai.gov.tr/index.asp?haber_id=192) gerçek dövüşler bunlar... savunma sporundan sokakta pek bişey bekleme sokakta sopa var bıçak var delikanlılık yok... dingil mingil yok öyle şans var bela var çevre var : )
ringde kural var ahlak var dsiplin ve mücadele var heyecan var kontrol var.
-
bence karate ye başla derim diger savunma sporlarını bilmem ama kendim uzun seneler yaptım karate babam milli antrenör belki onun etkisi olucak ama gerçekten ben severek yapıyorum.sana tavsiyem karateyi seçmen bi öneridede bulunabilirim kix boks sakın seçme berbat bi spor ilerde çok acısını çekersin eklem yerlerinde...
-
Prometheus,
soyledigin dogru wingtsun wingchun'un bir dali, tam olarak ayni degil ancak ayni alt yapiyi kullaniyorlar. ancak turkiyede ve bati ulkelerinde ogretilen wingtsun alman Kernspecht tarafindan gelistirildi ve her nekadar cin sanatina dayali olsada cok fazla alman etkisi gorunen bir dal.
http://www.realisticselfdefense.net/kernspecht.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Wing_Tsun#German_Influence
-
Valla bana tekvando falan çok vurdulu kırdılı geliyo .. Dövüş dediğinin de sanatı olmalı . En kralı Judo'dur .. Tanımam gerisini