Savunma Sporu Öğrenmek İstiyorum
-
savunma dediğin zaman aikido ama zaman alacak bir şey en az 1-2 yıl olduğu biliniyor. O yüzden antrenmanları çok yoğun geçen benimde yeni başladığım boks öneririm. Önce vücut kondisyonun yerine oturur daha sonra kas reflekslerin gelişir.
-
muay thai en az 2 yıl
-
MMA
-
hangi dövüş sporunu yaparsan yap, profesyonelsen hepsi iş görür.
ama arkadaşlar şu noktada haklı, wing-tsun'da adam dövecek kıvama gelene kadar uzun süre disiplinli antreman şart. bu arada antremanlarının sıkıcı olduğunu da belirteyim.. günlerce oturuş ve teknik temelli hareketleri tekrarlayıp durursun. hocan biraz öğrenciye keyif aldırmayı da hesaba katan biriyse ve araya eğlenceli birşeyler serpiştirirse ne âla..
velhasıl 5 aydır wing-tsun yapıyorum diye kendini gaza getirip harekete geçersen, sokakta duruşuydu zincir yumruğuydu yapana kadar adam ağzını burnunu kırar senin..
yıllarımı veririm diyorsan disiplinli ve sabırlıyım dersen, yap: wing-tsun + escrima
diğer türlü muay-thai veya kick-box derim, genetiğin yapın elverişli ise nispeten daha kısa sürede 'spor mazisi olmayan' adamları indirmeye başlarsın.
hepsinden de önemlisi, antreman yapacağın ortam & hoca.. bu etken insanı spordan soğutur, ya da aşık eder.. milli takım antrenörüymüş, zamanın dünya şampiyonuymuş gibi olayları siktiret.. o adamlar genellikle hevesini kaybetmiş, işi bitince salon açmış, mevzuyu paraya dökmüş, dingil bi asistanı koymuş başına, kendi sap sap volta atan tipler oluyor.. öylesine kick-box yapacam diye gidersin, ödemeyi peşin alır, asistan 3 haftada (dayanabilirsen) ambale eder beynini ve vücudunu, şimdi sol atıyoruz, haydi sağ atıyoruz, şimdi yine sol... aa saat 8 olmuş bugünlük bu kadar haydi dağılıyoruz.. bu ne la dersin..
sana heyecanlı, işinde iyi, nispeten genç, özverili bir hoca lazım.. çekememezlik, artistlik, şekle bürünme olaylarının olmadığı, dosthane bir antreman ambiyansı ile tadından yenmez..
bulabilirsen hangi branş olduğuna bakmaksızın yapış.. önce ortam !
edit: bu arada belirli bir profesyonellikten sonra, tam manasıyla dövüşçü olacam ben napmam lazım dersen, brazilian jiu jitsu ya da mma gibi branşlar ile yer dövüşü, yakın temas, güreş gibi eksikleri doldurman icap edecektir..
muaythaist tarafından 28/Ağu/15 12:02 tarihinde düzenlenmiştir -
Telekinesis bunu yazdıCeoden bunu yazdıTelekinesis bunu yazdı
Boks-Kick Boks, gerisi yalan.
Japonların dövüş sanatları ve kick-boks birçok kez karşılaştırıldı, japon sanatlarının tekmeleri hep daha kuvvetli çıkıyor arkadaşı takmayın..
Ayrıca senin o gerisi yalan dediğin sanatı doğumlarından ölümlerine kadar yapıyor adamlar.. Bizim eli sazında türk gençleri gibi adam dövecem diye boksa başlamıyorlar..
Arkadaşı takmayın derken?
Sen önce o üslubunu bi düzelt istersen. Bana bunu deyip wing tsun'u savunuyosun? Adamın istediği dışarıda kendini savunmak, buna en uygunu da boks ve kick bokstur.
Wing Tsun'la deneyimin nedir bilemem ama ben aktif olarak 5 yıl boks ağırlıklı kick boks çalışmış birisiyim. Ha istersen bigün karşılaşalım da bakalım senle hangisi daha işlevli.
Boş boş konuşup ortamı germe.
Üslup düzeltmekten kastın asırlardır yapılan sanatları market makarnası gibi yalan diyip kenara atmak mı. Mesajının devamını okumadım bile.. Hayatta başarılar.
-
Alayini ile ilgilenmis biri olarak wing tsun
-
https://www.youtube.com/watch?v=4l-q746VVx0
bu adamı bul. ne yiyor ne içiyor öğren. nsıl spor yapıyor diye öğren.
-
krav maga / yada krav magen
itin teki silah / bıçak / sopa çektiğinde kurtulma "şansın" artabilir. Hiç bilmemekten iyidir.
Avrupa yakasında beyoğlunda var... Tr de kravmagen tevsiye ederim.
şu abiyi bir incele :
Moni Aizik
bir de
aşağıdaki gibi arat sakalıı bir arkadaş var oda sağlam :
Krav Maga - Training (part - 1) Israeli super secret workout
Kazası belasız ömürler...
-
hızlı koşmaya bak alıştırma yap bol bol kaçmak için
-
Hocam, etkiyi hemen görmek istiyorsan boks
Etkiyi yavaş yavaş istiyorsan uzak doğu :).