folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Schengen Ulkelerine Gitmis Olan Arkadaslar ?

Schengen Ulkelerine Gitmis Olan Arkadaslar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Ben ve bir arkadasim okulumuzun Ocak 20 den sonra 15 gunluk tatil donemin de bir Avrupa turu yapalim dedik. Ingiltere Londra da Ogrenciyiz bu istikametten hareket ederek rotamizi,

France-Paris  , Spain-Madrid , Italy-Rome , Austria-Vien , Netherlands-Amsterdam

Olarak belirledik. Her ulkenin Merkez sehrin de 2 yada max 3 gunluk gezi planliyoruz. 

Sizlerden ogrenmek istedigim Daha once bu Ulkelere giden var mi ? Yukari da ki Rotalar dan suna gitmeyin Suraya gidin daha iyi dediginiz Yerler var mi ? Gitmis oldugunuz Ulke de Tavsiye edeceginiz yerler ? Kalinabilecek uygun Hotel,Pansiyon Tarzi konaklama mekanlari ? ve Nelerden Uzak durulup yapilmamali Nelere yakin olunup Kesinlikle denenmeli ?

+

Her ulke arasi gecisi Havayolu araciligiyla yapmayi planliyoruz. Onerisi olan var mi ? Otobus Tren gibi Araclarin Biletlerini Bakabilecegimiz Adresler biliyormusunuz ?

Ucak icin = skyscanner den bakiyoruz 
    Otel icin = booking.com dan bakiyoruz.

Saygilar.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Pariste metroları kullanırken tek biletle ikiniz turnikeden geçebilirsiniz. Turnike fazlasıyla büyük sığarsınız :) etrafınıza bakın ama güvenlik felan görmesin :D

Otel ayarlamayın gidince bakarsınız. Paris göt kadar yer afedersin yürüyerek gezdik biz. Doğu Garajından çıktık eyfele orda louvre vs sırtta çantalar :P

İspanyada Madride gitmedim ama güney sahilleri benden sorulur :P Malagaya gidin sonra Nerja kazasına gidin :D orada avrupa balkonu diye biryer var çok güzel+ yüzmek için harika bir yer. Ben kız arkadaşımla gitmiştim çoh hoş :D

Oradan cebeli tarığa yardırın. İngiltereden çıktığınız içn girersiniz yoksa nah çekebilme ihtimalleri var :) ben giremedim :P

Amsterdam anlatılmaz yaşanır 4 defa gittim her seferinde ayrı macera mq :D gidin ve en az 5 gün orada kalın ;)

Avusturya ve İtalya hakkında fikrim yok gidemedim henüz :)

otelleri netten ayarlamayın hacı çantaları alın ve gidin bulun öyle plan yapmadan inan daha zevkli oluyor.

Malagada sahilde uyursunuz ;)

edit: aha bak sana resim buldum http://www.hotelbalconeuropa.com/fotos/slider-hotel-nerja-playa-1-1.jpg

deja-vu tarafından 06/Oca/15 21:26 tarihinde düzenlenmiştir

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

vien sıkıcı, gece hayatı arıyorsanız biraz daha ileri gidip berlin yapabilirsiniz. trenle berlin amsterdam 3-4 saat civarı sürüyor.

madrid güzel sehir, 5 gün kalmıstım ama yazın gitmistim baya tatlıydı. bolca meydan ve turistik mekan var, puerta del sol'de tapas yemeyi ve ispanyol birası icmeyi unutmayın. cok güzel bi pazar var, kapalı carsı gibi madrid de mercado de san miguel diye. baya tarihi ve ünlü orayı kesin gezin mesela.

paris ise standart, kız arkadasın yoksa eiffel'i görmek ne kadar sarar bilemedm, onun yerine isviçre denenebilir. kayak, snowboard falan yapabilirsiniz.

avrupa'nın %50'sini dolasmıs bi insan olarak liste yaparsak gidilip görülmesi gereken sehirler adına,

berlin kesinlike bası ceker, sonra budapeste diyebilirim. zaten ingiltere oldugu icin onu pas geciyorum ama iskocya ve irlanda kesinlikle ölmeden görülmesi gereken bir yer.

dinlenmek istiyoruz diyorsan kafa dinlicem diyorsan ise copenhag. pezevenkin sehri cok pahalı ama insana huzur veriyor.

[22817//kaanabak]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

Viyana güzel yer sıkıcı derken anlamadım, üniversite hayatımın geçtiği güzel yer praterdome avrupanın en büyük 3. kulubu olması lazım. Pas geçmeyin, viyana devlet operası vs cabası.

Siz bilirsiniz yinede prag vs gibi vasat yerlere gitmeyin çok kötüydü 1,5 saatte gezip bitirmiştim.

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Yorumlariniz Icin Tesekkurler Arkadaslar,

Sanirim bir kac ince noktayi size belirtmem gerekiyor,

Gidecegimiz Tarihler Ocak 20 ila Subat 5 arasi, Bu Sebebten oturu sanirim Sahil,Deniz vs gibi yerleri gormek yerine Sehir ici Merkezi Alanlari Tercih Etmemiz gerekiyor :)

Amacimiz Kari kiz degil ne yazik ki :P (kiz arkadas ile gidiyoruz) Club Pub vs gibi Etkinlikleri O yuz den Pas gecebilirsiniz :)

Yorumlarinizi Bekliyorum Tesekkurler Herkese

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek
    enes bunu yazdı

Yorumlariniz Icin Tesekkurler Arkadaslar,

Sanirim bir kac ince noktayi size belirtmem gerekiyor,

Gidecegimiz Tarihler Ocak 20 ila Subat 5 arasi, Bu Sebebten oturu sanirim Sahil,Deniz vs gibi yerleri gormek yerine Sehir ici Merkezi Alanlari Tercih Etmemiz gerekiyor :)

Amacimiz Kari kiz degil ne yazik ki :P (kiz arkadas ile gidiyoruz) Club Pub vs gibi Etkinlikleri O yuz den Pas gecebilirsiniz :)

Yorumlarinizi Bekliyorum Tesekkurler Herkese

Balkon iyi olurmuş be :)) biz dans etmiştik müzik filan vardı hey gidi :)

Almanya Fatihi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Bence İnterrailcilerin sayfalarına bak facede filen grupları var. Herşeyin en ince detayına kadar anlatıyorlar. Saydığın rotada çok çok ucuza seyahat etmeniz mümkün.
    1- Ryanair veya Wizz Air ile uçarsan tüm avrupada 10-25€ uçak bileti alırsın. Başka bir şirket tavsiye etmem. Otobüs lazım olursa EuroBus firmasını kullanın 1€ ya Süper kaliteli otobüslerde yer bulabilirsiniz. Ama normal biletler 15-20€ civarı.
    2- Otellerde kalmayın derim hem macera hem de ucuzluk açısından Hostel veya Pansiyon tavsiye ederim. Geceliği en fazla 20€ dan kalırsın.
    3- Yeme içme olayını ya kaldığın yerde halledersin yahut yerel lezzetleri tadarak gezersin İspanya - İtalya bu konuda muhteşem.
    4- Gezeceğin ülkeler hakkında Türkiyede gezginler grupları var facede ve forumlarda orlardan incele.. Benim favorim her yönü ile İtalya..

*Aklıma geldikçe editlerim.

TR-SCOPJE tarafından 06/Oca/15 21:52 tarihinde düzenlenmiştir

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek

Kışın gitmeseydiniz Krakow derdim. Ama bu mevsimde götünüz donar. :) Floransa'yı da düşünebilirsiniz.

Roma, Floransa, Krakow ve Amsterdam gezdiğim şehirler içinde en güzelleriydi bana göre. Hepsini ayrı ayrı tavsiye ederim.

Edit: Hostelworld den ucuz ve iyi hosteller bulabilirsiniz.

Bartimaeus tarafından 06/Oca/15 21:51 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Direkt Amsterdam'a gidin, gerisini sallayın.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLdPriNCe
    coLdPriNCe's avatar
    Erkek

o değil de ingiltere vizesi schengen değil. schengen ile ingiltereye giremiyorsun ama british visa ile schengen'e girebildiğine emin misin?

De genio e de louco, todos temos um pouco!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    golgi
    golgi's avatar
    Erkek

ryan air uçakları genelde şehir dışındaki havalimanlarına iniyor ve sehire gitmek için 15 -25 euro gibi fiyatlar ödemek zorunda kalıyosun aklında bulunsun

Toplam Hit: 1653 Toplam Mesaj: 18