Schindler"İn Listesi
-
Arkadaşlar böyle bir konu bulunmuyormuş.Bir baş yapıt niteliğindeki bir film nasıl olurda tahribata bulunmaz dedim.Filmi izleyenler izlemeyenlere ne tavsiye eder düşünceleriniz?
Benim mi?Hayatımda izlenmesi gereken ilk 10 film listesinde ilk 5 in içinde olabilecek bir filmdir.
-
güzel bi film bende ilk 10'a koyardım ama 1.sırada Er Ryan'ı Kurtarmak Olurdu.. çok süper film 2 numara band of brother kardeşler takımı.. acayip filimler ya :) steven spielberg bu işi biliyor :|
-
Steve iyidir, bütün filmleri izlenmeye değer. Ama Schindler'in Listesi gerçekten bambaşka...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar böyle bir konu bulunmuyormuş.Bir baş yapıt niteliğindeki bir film nasıl olurda tahribata bulunmaz dedim.Filmi izleyenler izlemeyenlere ne tavsiye eder düşünceleriniz?
Benim mi?Hayatımda izlenmesi gereken ilk 10 film listesinde ilk 5 in içinde olabilecek bir filmdir.
-----------------------------
Hoca çokta ahım şahım bir film değil zaten..yani eğer izlemediysen izle derim ama azçok Wehrmacht hakkında bilgi sahibi olanlar filmden aşırı sıkılacaklardır...benim en iyi 30 filmim arasına bile girmez yaani...ama filmde alman ekonomisinin gelişimi açısından yahudileri kullanma politikası biraz anlatılmış.. -
güzel bir filmdi gecenlerde cnbc de izledim...
-
götünden ödül fırlatmış siyonist balon film.
-
"Sagda solda yahudi varmı alıp evde besleyelim ay ne sevimli sey dur basını oksıyım sıcak bir yatak bir tas yemek ne güzel ne güzel böyle iyi böyle masum insanlara ne yapmıslar tuh allah kahretsin" konulu bir film
-
ben böyle bi konu açmayı düşünüyodum zumzuk :) izlediğim en mükemmel filmdir Schindler"in Listesi
bu arada Schindler"in Listesi dünyanın en iyi 6. filmi. kıskananlar çatlasın :P
6. 8.8 Schindler's List (1993) 182,715
(dünyanın en iyi 250 filmi http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=250&folderid=58259 )
-
ya dikkat ettimde filmde köle gibi kullanilmaya yahudiler hic karsi cikmiyorlar.. sadece insancil davransinlar yeter dermis gibi bir izlenim var..
-
cagatay09 bunu yazdı:
-----------------------------
ya dikkat ettimde filmde köle gibi kullanilmaya yahudiler hic karsi cikmiyorlar.. sadece insancil davransinlar yeter dermis gibi bir izlenim var..
-----------------------------ya millet ameirkan film şirketlerinin %70 i yahudu.Amerikayı yöneten gizli tarikatlerden tutun önemli noktalara hepsi yahudi.Bırakın ameirkayı her yerde yahudiler sağlam eyrlerde.Şidmi kendilerini acındırmasınlarda almanlara affeirm ne güzel yapmışız mı desinler??
Kaldı ki ne olursa olsun ordaki gibi saçma, insancıl olmayan şeyler yapılmamalıydı.Ne oldu öldürdülerde almanlar adam mı oldu?Hayır bittiler yine.Savaşçıl çözüm bu kadar olur.Düşünün şimdi böyle birşey bize yapılsa?Yakında ameirka zoruyla kürdistan kuruldu (150 sene sonra fln) sonra bunlara bütün dünyadan destek.Bizi bu şekilde soy kırıma itseler.
Olmaz fakat onlar değil başkaları yapsa.Yani olsa??Elinizden evinizi, arabanızı, işinizi, altınınızı, paranızı herşeyinizi alsalar?
Evet bunu destekliyorsunuz yahudilere olsun kürtlere olsun şuna olsun buna olsun.Peki ya size olsa???O zaman olmaz dimi o zaman kötü dimi??O zaman insancıl davranış yapmazsınıda karşı çıkarsınız değil mi?
Evet çıkarsınız ardından kafanıza mermiyi yersiniz.Bende aynısını yaparım.Çünkü biz Türk milletiyiz.Fakat o mermiyi yiyene kadar herşeyimiz bitecek çocuklarımızın geleceği bitecek..O zaman işte Türk kalmayacak.Soy krıımın amacıdda zaten soyu bitirmek.
Yani belki değil dediklerim imkansız fakat olduğunu düşünün.Hiç bir şart altında soy kırım yada faşizm güzel birşey değildir.En güzelini kim yapmıştır??Atatürk.
Fakat burda fark ettiyseniz filmden konuşuyoruz ne siyaset konusu var nede tartışma.Sadece film.Güzel mi?Güzeldir yada değildir.Ama film güzel fakat yahudileri haklı gösterdikleri için tiksindim derseniz birde onların yerine koyun kendinizi derim.
Osmanlı devleti yahudilere yardım etmiştir.Amerikada ermeni yasa tasarısı geçmiyorsa yahudilerin bize olan şükranlarına borçluyuz emin olun.Yahudi propagandası yaptığım yok.Pekte sevmem fakat gerçekler vardır gerçekleri red etmek kendinizi red etmektir.Gerçekleri görünüz.Film bence güzel, soy kırım kötü (kime olursa olsun)...
-
gerckten bu kadar sogukkanlimiydi almanlar yaws.. hic birsey yokmus gibi adamin kafasina sıkmalar. gülmeler bilmem neler. abarti mutlaka var..