Şekilde Kaç Üçgen Var?
-

zamanında böyle birşey arşivlemişim, bilgisayarda tesadüfen buldum, nedir bunun esprisi fikri olan var mı
-
12 saydım :D
-
30'u aşıyor daha saymadım gözlerim ağrıyor çünkü :D
-
40 tane var gibi gözüküyor da cevap içinde nerde yazıyor ona takıldım daha çok :D
-
-
Acaba bir tuzak sorun felan mı çünkü bu şekil üçgen prizmasının yukardan bakılmış haline benziyor ayrıca ordaki M R Z ne acaba her harfin alfabedki sırasındaki sayılarını toplarsak cevabı mı elde etmiş oluyoruz "cevap içinde dikkali bakın" derken bu mu acaba
16 + 29 +21 = 66 ? -
hypnot1c bunu yazdı
Acaba bir tuzak sorun felan mı çünkü bu şekil üçgen prizmasının yukardan bakılmış haline benziyor ayrıca ordaki M R Z ne acaba her harfin alfabedki sırasındaki sayılarını toplarsak cevabı mı elde etmiş oluyoruz "cevap içinde dikkali bakın" derken bu mu acaba
16 + 29 +21 = 66 ?pRiZMa
-
120 tane falan heralde :D bide cozmek icin soyle bi teknik varmis saymayla falan olmazmis beynim almadi simdi ama yarin olursa bakarim benden once bakan olmassa
buyrun buda baska bir ornekleme http://forum.donanimhaber.com/m_49463662/tm.htm
butun kesisme noktalarini sayin 3 le carpin sonuc dada da da 63 tabi atladigimiz diger bi mevzu 2 buyuk ucgen 65 gelio ama heralde gozden kacan bise vardir muhtemel arkadasinda dedigi gibi mrz nin toplami 66 belki ole biseydur:D
hesap yanlis yapmisim 66 dan cok daha fazla saniyorumki
ayhun tarafından 02/Ağu/13 04:58 tarihinde düzenlenmiştir -
54 derim ama mrz nedir çözemedim
-
36 değil mi lan?
Edit: 4 daha buldum 40 oldu.
krypt tarafından 02/Ağu/13 05:12 tarihinde düzenlenmiştir -
40 <3