folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Selçuk Üniversitesi Bitirememe Sorunu

Selçuk Üniversitesi Bitirememe Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

ben de aynı durumdayım 2 senelikte 5. senem ancak sağlık sigortam da düşmedi hala sorun gözükmüyor. bu sene de bitmeyecek muhtemelen 6. seneye bakıcaz artık :|

oha seninle tanıştığımızda okula başlamıştın sanırım :D hala boluyamı gidiyon :D

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek
    afrasiab bunu yazdı

Bu tür durumlar için en sağlıklı bilgi üniversitelerin kendi iç işlerini düzenlediği yönetmeliklerinden ve YÖK'ün yönetmeliklerinden alınabilir.

Ben senin için selçuk üniversitesinin Selçuk Üniversitesi eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğini ve YÖK'ün yönetmeliğini inceledim;

senin sorununla ilgili herhangi bir hüküm mevcut değil.

Aynı şekilde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin yönetmeliğinin Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektiren disiplin suçlarını düzenleyen

9. maddesinde de senin okuldan çıkarılmanı gerektirecek bir hüküm mevcut değil.

Eğer dersi aldığın öğretim üyesinin haksız olduğunu düşünüyorsan bir maddi hata dilekçesi verip sınav kağıdında maddi bir hata olup olmadığını inceletebilirsin aynı öğretim üyesine.

Sonuç seni tatmin etmezse idare mahkemesine dava açabilirsin bu durumda hakim senin kağıdını bilirkişi tarafından değerlendirilmesini isteyecektir yani başka bir üniversitede aynı dersi veren bir öğretim elemanı kağıdını değerlendirip hakime bilgi verir.

Son karar hakimindir ki genelde öğrenci lehine karar verildiğini hocalarımdan duymuştum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

kaynak:

http://www.selcuk.edu.tr/akademik/kanunyonet/disiplin.php/

http://www.selcuk.edu.tr/akademik/kanunyonet/ogretim.php/

http://www.yok.gov.tr/content/view/1261/

hocam öncelikle konuyu ciddiye alıp araştırdığın için teşekkür ederim eline sağlık .

Dn : müridler hocayla cok konustum . ama hayatımda hiçbir hocadan not beklentim olmadı . bu hocadanda hocam şöyle yapalım böyle yapalım diye hiç konuşmadım . hocaya kusurumda olmadı , ki olsa bile kaç defa odasında konusmuslugumuz var tipini sevmiyorum diyor adam bana sürekli . başka bir sebep yok yani . küpeymiş zincirmiş filan hiç işim olmaz saçlarım 3 numara :| zirzop takılan biride değilim . hocaya artistlikte yapmadım ( yapmama fırsat hiç olmadı derse giremedim ki aq ) . 

hsyn.ackgz > skype
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masTR
    masTR's avatar
    Erkek
    MustyKTE bunu yazdı

boşver be dostum , gene gel gene takılalım trenle yarışalım , takılalım balık yemeye gidip yiyemeden gelelim falan :) 

bu adam bize ders verdikçe ben daha çok gelip giderim musty :D 

Ereğli'de misin?

- Sarayönü hocam

hsyn.ackgz > skype
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Memento_mori
    Memento_mori's avatar
    Erkek

diğer dersi geç tek derste dene bi de şansını, tek kaldığı zaman okul yönetimine de gidip durumu izah edebilirsin.

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Erkek

cevo seninki yine iyiymiş ben 2 yıllık okulu 5 yılda bitirdim :D şimdi açıköğretime yazıldım D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

edit

AllahinOglu tarafından 10/Ara/12 10:45 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    masTR bunu yazdı
    afrasiab bunu yazdı

Bu tür durumlar için en sağlıklı bilgi üniversitelerin kendi iç işlerini düzenlediği yönetmeliklerinden ve YÖK'ün yönetmeliklerinden alınabilir.

Ben senin için selçuk üniversitesinin Selçuk Üniversitesi eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğini ve YÖK'ün yönetmeliğini inceledim;

senin sorununla ilgili herhangi bir hüküm mevcut değil.

Aynı şekilde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin yönetmeliğinin Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezasını gerektiren disiplin suçlarını düzenleyen

9. maddesinde de senin okuldan çıkarılmanı gerektirecek bir hüküm mevcut değil.

Eğer dersi aldığın öğretim üyesinin haksız olduğunu düşünüyorsan bir maddi hata dilekçesi verip sınav kağıdında maddi bir hata olup olmadığını inceletebilirsin aynı öğretim üyesine.

Sonuç seni tatmin etmezse idare mahkemesine dava açabilirsin bu durumda hakim senin kağıdını bilirkişi tarafından değerlendirilmesini isteyecektir yani başka bir üniversitede aynı dersi veren bir öğretim elemanı kağıdını değerlendirip hakime bilgi verir.

Son karar hakimindir ki genelde öğrenci lehine karar verildiğini hocalarımdan duymuştum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

kaynak:

http://www.selcuk.edu.tr/akademik/kanunyonet/disiplin.php/

http://www.selcuk.edu.tr/akademik/kanunyonet/ogretim.php/

http://www.yok.gov.tr/content/view/1261/

hocam öncelikle konuyu ciddiye alıp araştırdığın için teşekkür ederim eline sağlık .

Dn : müridler hocayla cok konustum . ama hayatımda hiçbir hocadan not beklentim olmadı . bu hocadanda hocam şöyle yapalım böyle yapalım diye hiç konuşmadım . hocaya kusurumda olmadı , ki olsa bile kaç defa odasında konusmuslugumuz var tipini sevmiyorum diyor adam bana sürekli . başka bir sebep yok yani . küpeymiş zincirmiş filan hiç işim olmaz saçlarım 3 numara :| zirzop takılan biride değilim . hocaya artistlikte yapmadım ( yapmama fırsat hiç olmadı derse giremedim ki aq ) . 

adam sana bunu direk söylüyorsa , yine odasına konuşmaya git , kendi monuşmanı düzgün bi şekilde ayarla , hocaya hakaret , tehdit gibi şeyler söylemeyecek şekilde bi konuşma hzaıla kendine sonra hocayla dğzgün bi şekilde konuş, tabi bu arada akydet konuşmalarını , yine sınavdan hak ettiğinden daha düşük not alırsan hocaya  bu kaydı dinletip mahkemeye vereceğini söyle , adam gibi düzeltsin notlarını ,

olmadı en kötü ihtimal daha sonra çok feci döversin , elindeki ses kayıtlarınıda  internete verip tüm okula rezil edersin hocayı ,

dayaktan sonra mahkemeye verse bile cezanda indirim olur , o ses kayıtlarndan sonra

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nitem
    nitem's avatar
    Erkek

hocam allah yardımcın olsun. bende konya ereğlide okudum benim mezun oldugum yıl 120 ögrenciden sadece yanlış hatırlamıyorsam 10 u mezun oldu. eğitim hem kötü hemde boş yere kasıyorlar öğrencileri(gereksiz ders ve bilgilerle). mezun olanlar ordan aldıkları ile yetinmeye kalkarlarsa hiçbir şekilde programcı olarak çalışamıyacakları kesin zaten.hala basic 6.0 , asp eğitimi verilmeye devam ediyor(yarım yamalak) iyi kötü programlama dersi sonucta ama biraz günceli takip etseler de gerçekten iyi programcı yetiştirseler mezun etmeselerde belki okadar sorun olmaz :) hiç olmassa sektörde iş bulup çalışma olanağına sahip olurlar. ben 2 yılda bitirdim allaha şükür. ama 4. 5. yılını okuyan arkadaşlarım var hala.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kut
    kut's avatar
    Erkek

ereğlideki alper hoca mağduru ne kadar çok insan var arkadaş burda bile karşıma çıkıyor :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nitem
    nitem's avatar
    Erkek
    zorbaa bunu yazdı
    nitem bunu yazdı

hocam allah yardımcın olsun. bende konya ereğlide okudum benim mezun oldugum yıl 120 ögrenciden sadece yanlış hatırlamıyorsam 10 u mezun oldu. eğitim hem kötü hemde boş yere kasıyorlar öğrencileri(gereksiz ders ve bilgilerle). mezun olanlar ordan aldıkları ile yetinmeye kalkarlarsa hiçbir şekilde programcı olarak çalışamıyacakları kesin zaten.hala basic 6.0 , asp eğitimi verilmeye devam ediyor(yarım yamalak) iyi kötü programlama dersi sonucta ama biraz günceli takip etseler de gerçekten iyi programcı yetiştirseler mezun etmeselerde belki okadar sorun olmaz :) hiç olmassa sektörde iş bulup çalışma olanağına sahip olurlar. ben 2 yılda bitirdim allaha şükür. ama 4. 5. yılını okuyan arkadaşlarım var hala.

kardeş sende alper hocayamı takıldın.Bende şuan ereğlideki eğitim fakültesindeyim.Ereğliye düştüğüm  güne nalet olsun.

aynen alper hocayı tanımayan varmı :) çok şükür biraz ders dışı programcılığa karşı ilgim alakam vardı geçtim bi şekilde. ben yine 2 yılda mezun oldum kurtuldumda acıyorduk yahu eğitim fakültesine gelen bilgisayar öğretmenliği öğrencilerine :) okula ilk giriş yaptığım gün 2 ci sınıf öğrencilerinin söylediği ilk laf kardeş bölüm ne bilgisayar programcılığı dediğimde tamam 5 yıllık eğitim programını hazırla şimdiden diye baya ciddi bir biçimde alaya almışlardı tabi tanımıyorduk hocayı adamlara hak veriyorum :)

Toplam Hit: 5824 Toplam Mesaj: 44