Senaryo Yazmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocalar aklımda bi senaryo var şunu sormak istiyorum senaryo nasıl yazılır yani detayları tekniklerini nelerdir ilk önce kahramanlar mı yazılır nasıl olur yardımcı olabilecek var sa şimdidine teşekkür ederim 

prototipi falan var mı?

ebedi devlet
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    seboist bunu yazdı

hocalar aklımda bi senaryo var şunu sormak istiyorum senaryo nasıl yazılır yani detayları tekniklerini nelerdir ilk önce kahramanlar mı yazılır nasıl olur yardımcı olabilecek var sa şimdidine teşekkür ederim 

kısa bir skeç yazıyorsan kahramanları tanıtmak gerekmez ama burda önemli husus senin ne yazdığın ve hikayenin ne anlattığı

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnT_X
    EnT_X's avatar
    Homo

ne senaryosu olduğuna göre de değişebilir. Örneğin ayrıntılı bir film senaryosu detaylıdır.ışığı, mekanı, saati vs işlemen gerekir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

senaryo baya ayrıntılı skeç fln değil şyle özet gçrsem senryo şu:

babasını ve annesi ayrlan kahramanımız 13 yaşında annesininde terketmesiyle yetiştirme yurdunda kalıyor 18 yaşına gldkten sonra yetiştirme yurdundan çıkıyo tabi annesi ve babasıyla hçbir bağı kalmıyor daha sonra tıp fakültesini kazanan kahramanımız beynini kontrol edemdiğini fark ediyor çevresindeki herşeyin mantığını çözmeye çalışan beyni dolayısıyla sosyall hayattan kopuk bir yaşama dönüyor .

hocasının dersteki bir telkini snucnda insanlardan ve annesinden babasından alamdığı  duyguları(içinde bir splantıya dönüştürmüş insanların ona ilgi göstermemesini) insanları kontrol ederek ve satın alarak bu duygulara sahip olacağını düşünüyor daha sonra orta yaşlı evli çifti (komşusu) evinde kurduğu deney odası için kaçırıyor polisin soruşturmaları yetersiz kalıyor çocuk aklanıyor ve kurduğu deney odasında evli çift komşusularıan çeşitli ve igrenç ötesi deneyler yapıyor.

uzun süren denyler sonucunda insan beyninin bütün bilinmezliklerini ve zaaflarını çözdüğünü düşünen kahramanımız tüm bilgileri bir kitaba yazıyor daha sonra bu bilgileri gücü elde etmek için kullanmayı amaçlarken derste yazdığı kitabının hocanın elinde olduğunu görüyor ve hocanın odasına gdp kitabını istemesiyle herşey açığa çıkıyor aslında tüm olanlar kahramanımızın hocasının hipnozu altında gerçekleştirdi ortaya çıkıyo

r tabi deney odasını polise söylemekle tehdit eden hoca kitabı vermiyor bilinçaltında intihar etme eğilimi bulununa öğrenci hocasınınn telkinleriyle intihar ediyor 
    daha sonra hoca yazılan kitapla ülkenin en önemli reklam şirketlerinden birininin sahibi oluyor ve kitaptaki bilgilerle anlaşma yaptığı bütün firmalr için yaptığı reklamlar sayesinde o firmalar satışlarında yüzde 200-300 kar etmeye başlıyor falaln filan daha detaylar var kabaca böyle

bu arada deney yaptığı kişiler annesi ile babası çıkıyor tabi çocuk üniversite hocasını kontrolünde olduğunda budurumu farketmiyor

seboist tarafından 22/Oca/14 15:09 tarihinde düzenlenmiştir

ebedi devlet
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onureroglu
    onureroglu's avatar
    Erkek

hocam dizi yazamaya kalktım bir bölümü anca bitirdim sonra da kenara attım

http://www.fullfilmiizle.biz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    onureroglu bunu yazdı

hocam dizi yazamaya kalktım bir bölümü anca bitirdim sonra da kenara attım

dizi yazmak zor olsa gerek düşündüm daha önce ama hiç el atmadım sinema senaryosu yazmak daha cazip geliyor 

ebedi devlet
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nibun
    Nibun's avatar
    Dişi

http://www.kameraarkasi.org/senaryo/senaryolar_uzun.html örnekler var burda

hadi sevişelim..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Nibun bunu yazdı

hocam süpersin tam aradığım şey tşkler

ebedi devlet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    seboist bunu yazdı

bu arada deney yaptığı kişiler annesi ile babası çıkıyor tabi çocuk üniversite hocasını kontrolünde olduğunda budurumu farketmiyor

bu kısım koydu bana hocam.

ben pek anlamam ama senaryonun sonunu gerçekten güzel getirmişsin.  2. bölümde deney odası kuruyor onu biraz daha erteleyebilirsin mesela aylarca kitap okuyor, çıldıracak derecede araştırma yapıyor inzivaya çekiliyor, aklındaki şüphe ve takıntılar maksimum boyuta geliyor sonra deep webte beyin yapısını incelemek için alet edevat satan biriyle tanışıyor. 

hemen almıyor aletleri çünkü parası yok, para bulmak için değişik yollardan geçiyor (burada torbacılık yapabilir mesela). 

ya ne bileyim hocam daldırdım gidiyorum :D ben hiç anlamam bu işlerden yanlış anlama sadece öneri sunuyorum, kısaca gencimiz birsürü zorlu ve pis yollardan geçtikten sonra beynin gizemini çözüyor başarıya ulaşıyor (verilmek istenen mesaj bu olabilir mesela)

burada izleyici heyecanlanıp gizemi açıklayacağını merak ederken (gizeme dair ufak ufak ipuçları serpiştirilebilir, göster ama elletme mantığı), deney yaptığı kişilerin annesiyle babasının olduğunu öğreniyor izleyici..

bu bölümde içleri burkulurken gizem ipuçlarını unutup ee hani gizemi açıklayacaktı demeyi unuturlar. 

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    profların söylediğine göre önce sinopsis yani kısa öykü, sonra trentman bölüm bölüm sıralama ve özet, ve en son senaryo ve dialoglar. robert mckee nin öykü adlı senaryo yazma kitabı bir başyapıt. bende amatör olarak yazıyorum ve bence en sağlıklı yöntem, önce öyküyü belirlemek sonra karekterleri yazmak sonra bir kitap gibi uzun uzadıya yazmak sonra senaryolaştırmak. ayrıca izlediğin bir filmin senaryosunu yazarak yazma tekniklerini kavrayabilirsin (hepsini yazacam diye kasma 15dk sı yeter). S0KR4T3S tarafından 22/Oca/14 15:52 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweeneyTodd
    SweeneyTodd's avatar
    Erkek

Hocam önce bir öykü taslağı oluştur, yani klasik giriş gelişme sonucu vardır ya o tarz bir şey. Onu bitirdikten sonra yukarıda incelediğin örnekerdeki şablonlara bak: 

İÇ/GÜN                        AHMET/EV

Tarzı bir başlığı vardır, burada zaman ve mekanı belirlersin. Daha sonra sahnelerini sırala. Karakter analizi yapman, oyunculara kolaylık sağlar. Oyuncular kimi, neyi oynayacağını bilirler. 

Toplam Hit: 1679 Toplam Mesaj: 16