folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Sendika Nedir? Neden Sendikalı Olmalıyız?

Sendika Nedir? Neden Sendikalı Olmalıyız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

bilgim yok sendikalar hakkında (yani yüzeysel var)

ancak şunu söylemek istiyorum : yıllardır tvde gazetelerde gördüğüm haberlerden anladığım kadarıyla bu sendikalar kağıt üstünde çok iyiyse de pratikte zararlı oluşumlar. 

EmirReis çok şey anlatmış zaten. okuyunca bu düşüncem pekişti.

hem işçi haksızlığa uğrarsa iş mahkemeleri var. buradan adım atan işçi daha davaya girmeden %50 haklı olarak giriyor diyorlar.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İş ve Sosyal Güvenlık Hukuku dersinde bi konu... İyi oldu valla...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zigana bunu yazdı:
    -----------------------------

Babam rahmetli sendika başkanlığı yaptı zamanında. köy hizmetlerinde dozerciydi. artılarını eksilerini sayalım.

artısı ; işçileri temsil eder. haklarını savunur mu orası tartışılır. sosyal faaliyetleri olur .işçiler sosyal etkinlikte ve faaliyette bulunur.

eksisi ;  babam derdiki ,  sendika olmadan önce dozerle yol yaptığımız yıllarda dozer dağdada olsa saat 8 de kontağa basılır çalışırdı. sendikadan sonra ise, işe saat 8 de gelirdik ayrı bir servis aracı gelir işyerine bırakır gidesiye saat 11 olur bir saat çalışır ve 12 de öğle mesaisi olur . saat 3 te işi bırakır 5 te dairede olurduk diyor yani günde 3 saat çalışıyor. ve maaşlarda astronomik oluyor ve ve sendika bundan yüzdelik alıyor yeni patronlar ortaya çıkıyor. hesabı sorulmayan çuvallarla para yani.

diğer örnek ise karayollarından , 4 ton zivti eritmek için 750 lt gaz yakılıyor. zivft ısındığında devamlı surette dökülmesi gerekiyor. işçi saatine bakıyor ve kapatıyor . zift soğuyor ve ısıtmak için 250 lt daha fazladan gaz yakılıyor.

işin saçmalığı ise , ortada bir devlet var ve çalışan da devletin işçisi.  devletle işçi arasına neden bir 3. kişi giriyor? çalışma kanunu diye bir şey var. bana saçma ve arpalık kurumu yaratmaktan başka birşey değil.

Çok güzel bir noktaya değinmişsin. 3 yıl önce köyler arasındaki yola asfalt atılacaktı. İşçiler il merkezinden çıkıp saat 9-9:30 gibi yapılacak yola geliyorlardı ardından bir güzel çay içip kamyonlarla bir sefer yapıyor ardından birde öğle yemeği ve tabi çay saat oluyor 2. bir iki sefer daha yapıyorlar. işte mesai saati bitti. ve aynı zamanda köyümde birçok şantiye bulunmakta ve Adamların dediği aynen şu "burayı bize verecekler onların 1 haftada yapacağı işi biz en fazla 3 günde bitiririz." 3 günlük iş için bir hafta harcanıyor ve araçların birçoğu yaklaşık 60 km lik yolu hergün gidip geliyor Ve tabi masraflarda artıyor. Diyeceğim şu tamam birlik olun ona diyeceğim yok birlikten kuvvet doğar ama ortaya çıkan zararıda göz önüne almak lazım..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

bilgim yok sendikalar hakkında (yani yüzeysel var)

ancak şunu söylemek istiyorum : yıllardır tvde gazetelerde gördüğüm haberlerden anladığım kadarıyla bu sendikalar kağıt üstünde çok iyiyse de pratikte zararlı oluşumlar. 

EmirReis çok şey anlatmış zaten. okuyunca bu düşüncem pekişti.

hem işçi haksızlığa uğrarsa iş mahkemeleri var. buradan adım atan işçi daha davaya girmeden %50 haklı olarak giriyor diyorlar.

Pro hocam bunu yazdığına göre anlaşılan hiç iş mahkemesine işin düşmemeiş ve özel sektörde hiç mağdur edilmemişsin :)

@HighElf: Devlet sendikal örgütlenmeyi zorunlu hale getirdiği vakit kimse kimseyi işten atamaz yada işe almamazlık yapamaz merak etmesendikalı işçi çalıştırma zorunluluğu geliyor zaten

Ayrıca Bazı arkaşların kendi haklarından çok asfaltın hakkını savunmaları gözlerimi, yaşarttı :D

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

SeRDaR haklısın mesajımda da belirttiğim gibi tecrübem yok bilgim yüzeysel. kimseyi yanıltmak istemem. sadece tahminlerde bulundum.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bu repliği koymazsam ölürüm arkadaş :\

http://www.youtube.com/watch?v=F3RJ4hP2vkU

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Çalışıp para kazanmadığınız açık...

İşçi sendikaları olmasaydı insanlar hala günde 16 saat karın tokluğuna çalışmak zorunda olurdunuz...

Bir işiniz çıksa izin isteyemezdiniz...

Biraz okuyun derim...

İşveren karşısında bir güç görmese çalıştığınız işten üstüne para bile ister...

1 Mayıs nasıl işçi bayramı olmuş bir öğrenin...

8 saatlik çalışma günü için mücadele veren insanlar nasıl haksız yere idam edilmişler bir araştırın

Benim amcam sendikalı olduğu için işçi haklarını savunduğu için öldürüldü

Maden ocağına köyden yürüyerek giderler,

Kar kış demeden, ne bir sosyal yardım ne bir şey...

Meslek hastalıkları bir tarfa...

Şu günlerde bir sürü genç insanımız silfozis yüzünden öldü,

Geçen aralıkta da bir arkadaşım...

Niçin?

Grizu patlamaları oluyor neden? 3-5 kuruşluk önlem alınmadığı için

Tersanelerde her ay bir çok işçi ya ölü ya sakat?

Arkalarında bir güç yok da ondan

şeyiniz şeyinize denk konuşuyorsunuz...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Hoca haklısın millet sonradan b.kunu çıkarıyor.

Ya eşek gibi çalışacak böyle; ya da göbek büyüten millete oraya git buraya git diyen işçilerden olacak.

Ortasını tutturmak bence en önemlisi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

EmiRReiS bunu yazdı:

Gözüm, burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ! Burada ne iş doğru yürümüş ki yıllardır sendika da yürüsün ?

Bak bakalım yıllardır sendikanın uğraşıp, işçinin hakkını alabildiği kaç olay var ?

En son herkezin mağdur olduğu bir telekom grevi vardı, ne oldu ? Yine kendi istediklerini kabul ettirdiler sendikaya...

Avrupa da insana saygı var, insana değer ver, sen orası ile burayı nasıl bir tutuyorsun ?

Bizim öyle bir ülkemiz varki, kore gazilerimiz soğukdan ve açlıkdan, ilgisizlikden can veriyor...

Biz öyle bir ülkeyiz ki, doğu ile batı arasında kin var nefret var...

Biz öyle bir ülkeyiz ki, her işçi bayramlarında kan var, göz yaşı var, dayak var. Şimdi denilecek ki, provoke var, iyi de eğer devlet bunu engelleyemeyecekse neden var ?

Biz öyle bir ülkeyiz ki, bir köyümüz, sırf geçinebilmek için organlarını satılığa çıkarıyor, çocuklarını pazarlıyor vs...

Biz öyle bir ülkeyiz ki...

Yıllarca milliyetçiyiz diye geçindik, birilerinin peşinden gittik, gördük ki, ülkemi en çok seviyorum diyen adammış, ülkesine ihanet eden...

O yüzden bizi kimse ile kıyaslama, bizdeki bu konum oldukça, ülkeyi yöneteceğim diye insanları kandıran bu totoşlar oldukça, halkımız mal oğlu mal oldukça, bizden bi s.kim olmaz...

söylediğin bu grevde, %10 luk maaş artışını beğenmeyen sendikanın greve kalkarak 45 gün boyunca grev yaptığını, ve sonrasındada %2.5 a imza attığını, bu grevdeki süre boyunca kimseye maaş verilmediğini ve sigortalarının yatırılmadığını duydum ben. nekadar doğru bilemem.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

10 Soruda Sendika :: www.sendika.org

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 4966 Toplam Mesaj: 26