folder Tahribat.com Forumları
linefolder Google / Yandex / Bing ve Servisleri
linefolder SEO Danışmanlığı Rüyasına İnanırken Düşünün



SEO Danışmanlığı Rüyasına İnanırken Düşünün

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek

    Aslında bu içeriği normal şartlarda asla yazmadım ancak piyasada yer alan ünlü?! kişi azıtmış coşmuş durumda. 

    SEO sektörü bilindiği üzere zor ve herkesin sanki hayatın şifresini çözmüş gibi taktik ve tekniklerini gizlediği bir sektör. Bu konuda hem fikiriz ancak bazen öyle durumlara geliyor ki iş sanki kendi yaptığı işi dünya üzerinde kimse yapamıyor gibi lanse etmek ve çıtayı yüksekte tutup daha fazla para rendelemek için bulunmaz hint kumaşıyım ben nidalarında içerikler, davranışlar ve pazarlama stratejileri boy gösteriyor. Bu konuya tekrar döneceğiz hatta asıl konumuz bazılarının kendilerini nasıl dev aynasında gördüğü ve müşterileri daha fazla nasıl rendelerim mantığı gütmesi ancak şunu da objektif olmak açısından bir kenara not edelim. Sonradan gelen her kişi bir önceki işe bok atar bu her sektörde öyledir örneğin bir fayans ustası bir öncekini suçlar ve “teraziyi ayarlayamamış şu gidere gitmiyor abi onun işi” der günah çıkarır ya da arabanızı resmi servisine götürüp tamir ettirirsiniz ve ücret haliyle özel servisten fazla gelir ardından başka bir arıza için özel servise gidersiniz özel servisteki usta da bir önce tamir edene sallar sektirir “yok abi nasıl iş yapıyorlar anlamıyorum” der aslında resmi servisteki adam klavuzlar ne derse sadece onu yapar ekstra kendi tasarrufunda bir işlem yapması mümkün değildir. Olay aslında bunu kullanıcı ya da müşterinin bilip bilmemesi ya da o olgunluğa ulaşıp “hea hea öyledir” diyerek geçiştirebilme kabiliyetine kalmıştır. Her usta, mühendis, danışman v.b. aslında kendi egosunu biraz okşar ve müşterinin gözünde tek adam olduğunu anlatmaya çalışır. Şimdi bu kadar gereksiz cümle ile örnekleme yaptıktan sonra konumuza dönelim. Evet her SEO Danışmanının olduğu gibi benimde sır olarak nitelendirdiğim ve paylaşmaya erindiğim tekniklerim var. Ancak elimden geldiği kadar mütevazı olmaya yırtınıyorum bunun en büyük nedeni şu algoritma algortima diye yırtındığımız şey bizim elimizde değil “Ahmet oğlum gir şu algortimaya H1 etiketine verdiğin önemi kaldır” diyebilme lüksümüz yok. Algoritma en iyi şeklini alana kadar sürekli değişecek ve değiştikçe bildiğimiz doğrular birden yanlış olabilir. Piyasada satılan bikaç tane SEO içerikli teknik kitap var muhtelemen bu blogu bulup okuyorsanız mutlaka onları da görmüşsünüzdür neyse demem o ki henüz almamış ve almayı düşünen varsa almasın oradakilerin hepsi öldü sadece Google nasıl çalışıyor ya da çalışma mantığının temelinde ne var onu hikayelendirilmiş şekilde öğrenir. Ama bunun için cebinizden 100 TL’ ye yakın birşeyler verip ardından sayfalar dolusu (toplamda sanırım 1200-1300 sayfa yapar) veriyi okuyup harmanlamak yerine basit bir kaç google sorgusu ile ulaşabileceğiniz veriler.

    Bu postu normal şartlarda bana 3 ay önce yazacaksın demiş olsalardı gülerdim ve her koyun kendi bacağından asılır der geçerdim ama baktım ki insanlar pazarlama konusunda etik olmayan pişkin pişkin yalan söyleyebilen durumlara gelmiş ve SEOkonusunda canım ülkemde yetkin insan sayısı çok az ve işleri başından aşkın olduğu ya da uğraşmak, ters düşmek istemediğinden dolayı oturup iki satır Bir şey yazmamışlar. E bu kadar işimin arasında ben yazayım bari dedim. Amaç müşteri, kullanıcı ya da site sahibi herneyse biraz gerçekleri görmeye çalışsın.

    SEO büyülü bir olay değil

    SEO aslında standartların uygulanmasından ibaret öyle kimse SEO duası falan bilmiyor. Tarayıcıda sayfanızı açıp okuyup, üfleyip sizi sıralamada yukarılara tırmandırmıyor. Sizin uygulamaya erindiğiniz, uygulamayı unuttuğunuz ya da standartını bilmediğiniz noktaları uyguluyor ve mevcut standartlara uyduruyor ve bu sayede sizi sıralamada üst sıralara getiriyor. SEO ajanslarının sayısı ülkemizde oldukça az ancak bu ajanslarda da ne yazık ki 10 personelden 1 tanesi kalifiye, SEOalanında bilgili oluyor diğerleri “çok güzel kahve yapıyor”, “müşteri bağlama kabiliyeti yüksek”, “bayan abi bayanlığını kullanıp müşteriyi konuşturmuyor”, “yaa bizim Kamil abinin kuzeni”, “bizim Emrah’ ın sevgilisi” statüsünde işe girmiş ve sadece söyleneni yapmaya çalışan amelelerden ibaret. Ancak kendilerine sorarsanız SEO Stratejilerikonusunda uzman. Ulan sen bi git önce bilgisayarının açılış şifresini oluştur, oluşturduysan da unuturum diye bilgisayarının yanına renkli post-it lere yazıp yapıştırmamayı öğren sen mi bana SEO Stratejisi çıkaracaksın güldürme beni. Kısacası şu SEO Danışmanlarına seçilmiş, yüce, kudretli kişi olarak bakmayı bırakın bunun yerine arama motorları listelemelerde seni yükseklerde göstermek için hangi standartları istiyor bunları araştır.

    Müşteri Rendeleme Operasyonu = SEO

    Şimdi bu yazdığımı birebir yapan ve neredeyse en popüler ajansların başında gelen bir firmanın uyguladığı yolu anlatayım. SEO müşteri rendeleme operasyonunun adı. Öncelikle gidilip teşvik, hibe v.b. şeylerle bir ajans kurulur oradan alınan hibeler ile demirbaşlar alınır birazda müşteri bulunur ilk adımda onlara uygun fiyatlı uzun vadeli anlaşmalar yapılır. Bu anlaşmalar minimum 1 yıllık olmalıdır. Anlaşmalar da tamamsa eş, dost, arkadaşlara haber verilir bedava kahve ve internet vaadi ile ofise çekilir ve onlara çaktırmadan çaktırmadan işler yaptırılır hatta o işler iteklenir. O arkadaşlar birer ameledir;

    • “Alfonso sen başlık güncellemesi yap ama başlık şu standartta anahtar kelime + içeriğin anahtar kelimesi,
    • Amanda sende bana şu site için sosyal medya hesapları açar mısın?
    • Rosalinda sende Amanda’ nın açtığı sosyal medya profilleri için bi PSD tasarımı yapsana yaa çok işim var yetişemiyorum.
    • Berkecan bu sunucu neden cache almıyor deliricem dünden beri bakıyorum anlamadım bi el atsana hacım.
    • OoOoO CrazyBoy346235 aramıza katılmış abi html kodlarını zipleyemedim nasıl yaparız.”

    iletişimleri ile eşe, dosta, arkadaşa tüm amelelikler yaptırılır tabi ki sürekli mi hayır parayı bi vursun az eli yüzü düzeltsin o arkadaşların hepsine yol verilecek ama şu an onlara muhtaç. Ardından biraz cakanın düzelmesi ile birlikte öncelikle asistan alınır şirket bünyesine ardından yeni mezun ya da daha mezun bile olmamış karın tokluğuna çalışacak 3-5 adam işlem tamamdır. Bu garip çömezlerin ajansa bağlılıklarını arttırmak adına isimlerine özgü hazırlanmış, şirket logolu ajanda, kalem, kartvizit, şapka, eldiven gibi promosyonları da verip geldiği gün bir pastahaneden 20 liraya Hoş Geldin pastası alınır hafta sonları da “abi gel tektekcide buluşalım” bir motivasyon yapalım kafasına birer tane bira ısmarlarsan bu adamlar yanından asla ayrılmaz hatta hamamda kadınlar nasıl bayılır diye sorulduğunda ters dönerek gösteren sosyal medyacı gördüm ben. Tabi ki artık kurumsalsın ucuz ameleler ile dışarıdan bakınca kobi gibi görünüyor ve bu sayede kurumsal işler bağlayabiliyorsun bir şirket aracı lazım ama reklam panosu gibi olmalı gören bir daha dönüp baksın dimi. Alım değeri yüksek olsun hatta olmuşken kendisi de klasik otomobillere göre yüksek olsun hatta SUV olsun anasını satayım, gidip bir tane plaza SUV’si al kendine. RRC1 falan kullanamazsın sen kırılırsın. En güzelinden morcivert bir renk tonunda da kaplatırsın ancak her ay onun için ödemen gereken 3.000 TL kira olduğunu da unutmazsın bu nedenle şirketteki herkese girin linkedin, google plus gibi ortamlarda bulduğunuz herkese arkadaşlık teklifi gönderin ardından zaman tünelinde da bol bol şirket görselleri paylaşın dersin hatta yettiğine emin olamaz kendi hesabından da aynı spam saldırıları yaparsın. “aaa bugün safranbolu evlerinin en büyüğü olan kırmızı konağın önünden geçtik” der arabanın fotosunu atarsın ardından işe yeni başlayan Kamilcan hoşgelmiş hediyeleri ve masası şimdiden hazır der bir fotoğraf daha atarsın. Koca ajansta ki tek macbook’ u her yeni başlayanın masasına koyar fotoğraf çekersin ama adamlara Core2Duo babanne bilgisayarı verirsin. Sonra kendi sitende önemle altını çiziyorum kendi sitende ÜNLÜ SEO USTALARI diye içerik girip kendini o ünlü SEO ustalarından biri olarak gösterirsin. Nasıl bir kafadır anlamıyorum abi site senin kendini kendi yazdığın içerikte nasıl ÜNLÜ SEO USTASI olarak nitelendiriyorsun inandığın tüm değerler aşkına? Bırak bu işi en iyi sen biliyorsan insanlar senin için SEO USTASI desin. Nasıl bir aile terbiyesi aldın sen nerede mütevazilik ?

    Aslında kıskançlık falan değil bu yazının temeli bu yazının temeli şu müşterileri için hazırladığı gönderilerde size aylık 2500 TL’ den daha az fiyata SEO Danışmanlık hizmeti veririm diyenlere inanmayın diyerek kocaman bir sektörü zan altında bırakmaya çalışmakla doğru orantılı.


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2013
    Erkek

    SEO yoktur nokta


    Everything that has a beginning has an end.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı

    SEO yoktur nokta

    onu kim söylüyorsa büyük bir yalan söylüyor SEO olmasaydı dünyada kocaman bir sektör olmazdı :) Sadece SEO Danışmanlarına peygamber muamelesi yapılması, Danışmanında kendini eren evliya olarak görmesi abartı !


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2013
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı

    SEO yoktur nokta

    onu kim söylüyorsa büyük bir yalan söylüyor SEO olmasaydı dünyada kocaman bir sektör olmazdı :) Sadece SEO Danışmanlarına peygamber muamelesi yapılması, Danışmanında kendini eren evliya olarak görmesi abartı !

    Hocam extrem yorumum için afedersin ama SEO'ya inanmak Allah'a inanmak gibi bir şey bence ,)) Görmüyorsun, duymuyorsun, bilmiyorsun ama ödüyorsun :))))


    Everything that has a beginning has an end.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı

    SEO yoktur nokta

    onu kim söylüyorsa büyük bir yalan söylüyor SEO olmasaydı dünyada kocaman bir sektör olmazdı :) Sadece SEO Danışmanlarına peygamber muamelesi yapılması, Danışmanında kendini eren evliya olarak görmesi abartı !

    Hocam extrem yorumum için afedersin ama SEO'ya inanmak Allah'a inanmak gibi bir şey bence ,)) Görmüyorsun, duymuyorsun, bilmiyorsun ama ödüyorsun :))))

    Estafurullah. öyle birşey yok hitinden, listeleme sıralamandan analizlerinden ve metriklerinden görebilirsin öyle bişey yok :) Ben sana SEO yaptım al şu kağıdı suyun içine at o suyu iç olayı değil ancak ne yazık ki canım ülkemde öyle tanıtılıyor benimde karşı olduğum konu bu zaten. 


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2013
    Erkek

    Peki adult siteye SEO yapılır mı hocam, yapan arkadaşlar aman bulaşma diyorlar-şimdi kendime çekeyim konuyu :))))


    Everything that has a beginning has an end.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2009
    Erkek
    NightShadow bunu yazdı

    Peki adult siteye SEO yapılır mı hocam, yapan arkadaşlar aman bulaşma diyorlar-şimdi kendime çekeyim konuyu :))))

    yapılır ama whitehat değil aksine blackhat olur o SEO işlemi yapıp başaranlar ve kaymağını yiyenler var :)


    Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    NightShadow bunu yazdı

    Peki adult siteye SEO yapılır mı hocam, yapan arkadaşlar aman bulaşma diyorlar-şimdi kendime çekeyim konuyu :))))

    yapılır ama whitehat değil aksine blackhat olur o SEO işlemi yapıp başaranlar ve kaymağını yiyenler var :)

    benim akradaş aylık 1,5k papel ödüyordu sitesi belirli kelimeleri aranınca en üstte çıksın diye ama verdiği 1,5 un belki 20 katını kazanıyordu 


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    SEO işi, 2012 Nisan sonrası eski etkisini yitirdi. Bu saatten sonra SEO aslında yayınlanacak içeriği talebi doğru ölçmek ve standartlara uymak.

    Hiçbir işe yaramıyor demek yanlış olur gayet de yarıyor ve doğru yapıyorsanız son derece uğraştırıcı bir iş.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NightShadow
    NightShadow's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 28/Mayıs/2013
    Erkek

    sRcN  blackhat seo ne hocam? nası oluyor o? pis iş gibi bişi mi :)

     


    Everything that has a beginning has an end.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    SEO işi, 2012 Nisan sonrası eski etkisini yitirdi. Bu saatten sonra SEO aslında yayınlanacak içeriği talebi doğru ölçmek ve standartlara uymak.

    Hiçbir işe yaramıyor demek yanlış olur gayet de yarıyor ve doğru yapıyorsanız son derece uğraştırıcı bir iş.

    secde edin ulan

Toplam Hit: 2006 Toplam Mesaj: 17
seo danışmanlığı