Seo İçin Single İp Satın Alayım Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    arama sonuçlarının ilk sayfasın yarısı, GOOGLEin REKLAMI ameke.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek

Kısaca tecrübelerim şunu söylüyor. 

Ip nin bir önemi vardır ama müthiş etki edecek bir değerde değildir. Aynı oktedde farklı siteler sürekli spam felan yapıyorsa kurunun yanında yaş misali ucunu dokundurabilir sana . Senide tehtid olarak algılayabilir. 

Şöyle düşün adam önem verdiği siteye gider sunucu alır yada kiralar ona özel ip alır. O ip dede başka site barındırmaz... Googleda böyle düşünüyorsa + etkisi muhakkak vardır ancak - etkisi nasıl olur yada olmazsa 0 gibi etkisi vardır diyebiliriz.

Https olayına gelince https üzerinden yayımlamayı tavsiye etmem. HTTPS ile yorumlama şifreli olduğundan biraz daha geç cevap alınır. Buda sitenin açılma hızına etki eder. (Düşür)  O yüzden ssl sadece satın alma sayfaları gibi sayfalarda kullanılmalıdır. Tabi bunun yanında google ssl olan site kalite içermek istiyordun gibi bir yaklaşımın puanını daha yüksek tutuyorsa yine + bir etkisi olacaktır. (CEO dezavantajını söylemiş zaten)

Head tagları arasında js ve css yollarını ip ile veren siteler gördüm ben seo açısından :) Sırf 0.2 milisaniye daha erken açılacak diye. Dns sorgusu yapılmasın diye.

Soruna gelince, bence al bir ip adresi. + etkisi az da olsa olacaktır.

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CenkSertoz
    CenkSertoz's avatar
    Erkek

Peki link yönlendirmelerini ip ile yapayım mı?

Nasılsa ip benim:)

The Beginning and The End.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    CenkSertoz bunu yazdı

statik dosyalarını IP ile yönlendir. IP' ne domain üzerinden A Records tanımla. IP' nin sadece bir siteye ait olduğunu google gördüğünde etki edecektir. On page ve On host optimizasyon konusunu nedense Türk milleti olarak çok hafife alıyor yapabildiğimiz kadar Off Page optimizasyon yapıp yükselmeye çalışıyoruz buda çeşitli cezalar almamıza ya da sıralama değerlerimizin kalıcı olmamasına neden oluyor. Eğer kalıcı ve sağlam bir sıralama istiyorsak öncelikle On Host ardından On Page optimizasyonun yapılması ardından Off Page Optimizasyona yönelinmesi en son ise SMO işlemlerinin yapılması gerekmekte.

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

Burada fazlaca bilgi olacak galiba. Yerimizi alalım.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı

statik dosyalarını IP ile yönlendir. IP' ne domain üzerinden A Records tanımla. IP' nin sadece bir siteye ait olduğunu google gördüğünde etki edecektir. On page ve On host optimizasyon konusunu nedense Türk milleti olarak çok hafife alıyor yapabildiğimiz kadar Off Page optimizasyon yapıp yükselmeye çalışıyoruz buda çeşitli cezalar almamıza ya da sıralama değerlerimizin kalıcı olmamasına neden oluyor. Eğer kalıcı ve sağlam bir sıralama istiyorsak öncelikle On Host ardından On Page optimizasyonun yapılması ardından Off Page Optimizasyona yönelinmesi en son ise SMO işlemlerinin yapılması gerekmekte.

Çok hoş yerlere değiniyosun hocam, bununla ilgili bir sorum var, cevaplayabilirsen mutlu olurum.

Benim GCE' de bir makina var, onu dışarıya açalım dedik. Bir domain' e bağlıcaktım. Onun için google' ın Cloud DNS diye bi zımbırtısı varmış.

Buradan kuruluyormuş, dosyaları up yapamadığımdan deneyemedim ama şöyle birşeyler çıktı, buna senin dediğin gibi A tipinde sunucunun IP' sini yazdım. :

(Hangisini gizlemek gerekiyor, bilmiyorum ip yi sakladım :D)

Diğerlerini de NS' leri oluşturdum falan, şimdi ben alan adı panelinde NS' ler yerine bunları yazınca çalışır mı ? (Doğru yapmış mıyım ? )

Bir de sub domain' i nasıl tanımlayabiliriz ? 

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı

Hocam, şu on page, off page, vs.. dahası gibi şeyleri biraz daha açıklayıcı yazsan da biz de bir şeyler kapsak. Bilal'e anlatır gibi anlatabilsen tadından yenmez.

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

seo sitesinde bile bu kadar bilgi yoktur sanirim (:

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Erkek

Çekirdeğimi aldım konuyu takip ediyorum :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PHP-SEO Developer
    Erdem
    Erdem's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı
    sRcN bunu yazdı
    CenkSertoz bunu yazdı

Hocam, şu on page, off page, vs.. dahası gibi şeyleri biraz daha açıklayıcı yazsan da biz de bir şeyler kapsak. Bilal'e anlatır gibi anlatabilsen tadından yenmez.

Üstad On Page site içerisindeki optimizasyonlar, h1 h2 etiketi, bold olayı, breadcrumb yapıları, sitemap rss , title keywords , kaliteli içerik,     Bunların yanında ip olayı, türkiye lokasyon, com.tr yad aanahtar kelime domain olması gibi devam ediyor...

Off page de dışarıdan yapılan çalışmalar. Sitenin dışında yapılanlar. Link değişim ağı, link satın alma, google news kayıtlı haber sitelerinde makale yayımlatma. Do follow link alışı vb.

Yani bunları bilale anlatır gibi anlatırsında bir sonu yok.

Bide şu açıdan bakmak lazım ben uzun senelerdir seo çalışıyorum. Bir çok şeyi deneye yanıla öğrenmişim. Kaç tane domainim çöp olmuş. Ne kadar zamanım gitmiş. Şu anda bildiğim bu kadar emek harcadığım bilgi birikimini ileride bana rakip olabilecek birine anlatırmıyım.

Hayır ? Yani demem o ki seo sitelerine dahi çok fazla güvenmeyin. Kimse kimsenin babasının oğlu değil. Bilinen bir yöntem asla anlatılmaz. Çünkü adam o yöntemi bulana kadar ebesinin örekesi ile tanışmış oluyor. 

Bu ip olayına gelince...

budomaintutar1.com ve budomaintutar2.com diye 2 domain alın. Birini shared hostinge koyun diğerinide özel ip ye koyun. 

2 sinede anahtar kelime yoğunluğu aynı olan 3 er tane makele ekleyin.  Aynı anda yayına alın aynı anda webmaster toolsa ekleyin aynı anda google gibi getir diyin. 

Sonra izleyin domain nerde hangisi daha önce index aldı. VB.

Şimdi bunları yap, 3 tane domaini yada 2 domaini çöp et. Hosting ve ip parası ver. Bunlar için 6 makaleye 30 Tl para ver. 1 hafta izle et analizini yap. Diğer işlerinle uğraş vb.

Sonra biri soru sorsun bu konudaki gibi cevapla. İnan bunu ne herkes yapar nede bilgisini verir. Bu forumda şu konuda topu topu 7 farklı kişi yorum yazıyor. eeee 20k üyeli bir forumda bunları deneyen 7 kişimi var sence hayır.

Yanlış anlamıyorsun dimi.

Erdem tarafından 29/Şub/16 18:53 tarihinde düzenlenmiştir

Php for SEO nun ardından Php for Gcode (CNC)
Toplam Hit: 2460 Toplam Mesaj: 28
seo