Seo İpuçları Yazı Dizisi 2 : Backlink Alımı Nasıl Olmalıdır ? Paravan Blog Kullanımı Ve Şekli ?
-
Haydi başlayalım.
Adam gibi okuyun özet geç demeyin adamı hasta etmeyin.
( Bu konu warez ve adult siteler için geçerli değildir )
Bu arlar yaygın olan milleti kazıklama yöntemlerinden birisi ve webmaster forumlarında çokça satıcısı bulunan bir yöntemdir.
Yüzlerce görürsünüz blog backlink, forum backlink, wiki backlink, edu backlink vs..
- İyide hacı neye göre ayrım yapıcaz ? hangisinin gerçek olduğunu nerden bilecez ? hangisi yararlı hangisi zararlı kafa bi milyon oldu nerden anlıcam amk ?
Çözüm basit : almayacaksınız !
- Eee netcez bizim oğlan ?
Gelin önce bi oturup düşünelim.
Diyelim ki siz, hatta demeyelim öylesiniz ; beleşçi işim hemen olsun diyen 2 satır okuyamayan insanlarsınız.
İyi kaydın aga sebep ?
Çünkü bu hizmeti verenlerin %90 ı bilgisini ve yaptıkları işi yabancı webmaster sitelerinden ve google mühendisleri bloglarından almaktadır.
Al örnek : http://www.seroundtable.com/
Bakın gençler onlarca pm geliyor ve burdan söylüyoruz tekrardan. Google panda yavşağı ve penguen karaktersizi artık site dışı seo ya olan karşıtlığını belli etmeye başladı. Bu yüznden bu süreçten sonra saçma sapan yapılan backlink alımları vs.. size zarar getirir.
- Eee ben aldım ziyaretçi sayım yükseldi ne konuşuyon sen ?
2 -3 güncelleme sonra görürsün ebeninkini.
Bi mantıklı düşünün. Gidip 3 bin 4 bin backlink alıyosunuz. Google demezmi ulan ne olduda bu elemanın sitesi bi anda bu kadar yaygın oldu ?
Yada wiki backlink alıyosunuz google bi bakıyo bu adamın site türkçe ama ingilizce almanca rusça sitelerde paylaşılmış. Ne alaka amk demezmi ?
Yada bu adamın sitesi 3-5 aylık index desen en fazla 1-2k ama adama herkes backlink vermiş neymiş bu kadar kaliteli global olan içerik ?
- İçinden harbi lan doğru diyen eleman he sana diyom dank ettimi şimdi ?
verdiği 10 lirayla 2 3 k backlink alıp hit delisi olacağını sanan sazan kişilik devam et okumaya
Öncelikle şunu diyelim siteniz 9 aydan küçükse backlink olayına girmeyin arkadaş!!
Ne acelen var ? içine 10-15 tane ekeldiğin konuyla 10 liralık backlink alınca hit manyağımı olacan sanıyosun ?
Ulan mantık abidesi 10 liralık herkesin kullanıp tecavüz ettiği onaysız bloglardan link çöplüğü sitelerden ne beliyosun ?
- Hacı iyi kaydın şimdi biraz inceliklerden bahsetsene
- Backlink ( sadece link alınacak ) alınacak site özelliği ne olmalı
Panda ve penguen karaktersizleri ve saz ekibi olan örümcekler derki ;
Backlinklerinizi sizin katergorinizde olan, özgün ve kaliteli içeriği olan, link çıkışı 8 den fazla olmayan sitelerden alın!
Ve en az 3 ay kalsın! Yoksa ben bu işte bi puştluk ararım!
Paraya kıyacaksın aga. Kimse sana 10 liraya backlink vermez.
Gidip bulacaksın kendi kategorinde bir site pr5 ve üzeri olacak. vereceksin aylık 200 lirayı adam gibi kaliteli linkin olacak.
Bir google mühendisinin yazısından alıntıdır. Favori lafımdı ayrıca : Türkçesi : Adamın babası olsa footerden link vermez!
Hacı nettin ? 200 lirayı nerden bulayım götümüze giycek donumuz yok ?!?!
Biliyom amk. Allahın fukaraları :D
Şimdi yukarıda biraz mantıksal düşünmekten bahsetmiştik.
backlink ( direk link ) alamıyorsanız tanıtım yazısı yapacaksınız.
Peki bu nasıl olmalı ? Gidipte aynı tanıtım yazısını 50 siteye yapıştırırsanız hit yerine başını alırsın. Google nin bu kadar salak olduğunu düşünen varsa geyik bölümünden devam etsin foruma.
Her site için farklı tanıtım yazısı hazırlayacaksınız. ve en az 250 kelime olacak!!
unutmayın görsellik her zaman önemlidir. Sex yazan bi linkemi tıklarsın yoksa cillop gibi karı resminemi tıklarsın ?
Hop hop el malafata gitmesin konuya odaklan. Demek istediğim şu ki tanıtım yazılarınıza banner - resim - logo ekleyin ki milletin görsel hafızasındada kalsın!! Bu yüzden hazır logo programları vs.. ile sitenize logo banner yapın hiç bişi bilmiyosanız kültür fakirleri :D
Tanırım yazısında 3 linkten fazla verilmez! Ama biz işimizi garantiye alıp bunu 2 yapalım.
Gidipte mal mal aynı cümleleri çevirip durmayın. Sanki karşısınızda arkadaşınız varmış gibi konuşun resmiyetten vazgeçin ki akılda kalsın!
Ve keyvordlerinize asla ana sayfa linki vermeyin!!! her yazınızda farklı bir ALT linke bağlantı verin
böylece google diyecekki elemanın biri girmiş siteden bahsetmiş çünkü belli bir alt linke yönelmiş!
Şimdi biraz anladıkmı mevzuyu ??
Hacı kim uğraşcak amk her seferinde 250 kelimelik yazı ile ?
Sen uğraşcan amk başçavuşun eşşeğimi osuruyo burda ?
Şunuda unutmayın sitenizin tanıtım yazısını beğenen kişiler onu kendi sitelerinede kopyalayabilir. yada dizinlere ekleyebilir siz farkında olmadan yazılarınız ordan oraya atlar. bu durumda ne kadar çok tanıtım yazısı çeşitliliği o kadar çok kalite demek!!
Tanıtım yapacağınız yerler size kalmış Ama link çöplüğü olmamasına dikkat edin! Ve haftada 2 3 tane ekleyin en fazla. dedim gibi yaptığınız işlem googleyede mantıklı gelsin!
Tekrar hatırlatma gidipte ota boka link verip tanıtım yazısı vermeye çalışmayın. kendi sitenizle aynı kategoride ve aynı dilde sitelerde vermeye çalışın. İndexi ve yaşı sizinkinden büyük olsun!
Amk adam giyim bloğu açmış don tanıtımı yapıyo gidip harward wiki sine tanıtım yazısı vermiş. Cibiliyetini...
Paravan blog ne aga ? kendimi kaçakçı gibi hissettim ?
paravan blog gerçek amacı dışında kendi sitenize kullanıcı çekmek için yapılan aracı siteye denir. Kısaca işin puştluğudur.
Gidip blogspot gibi sitelerden bir blog açıyorsunuz. blog başlığınız sitenizin keywordune yakın fakat farklı olmalı!
aklınıza hemen yazdığınız tanıtım yazılarınızı bloglara döşemek geldi dimi. Hay zekanıza sizin ya..
Bir iş yaparken mantıklı düşünün acaba google ne düşünür diye bi akıl filtrenizden geçirin.
Paravan bloğunuz herşeyi ile sizin sitenize yönlendiren şey demek değildir. Bu işi çaktırmadan yapacaksınız.
Paravan bloğunuzda özgün olacak. orayada yazılar yazacaksınız. kısa yada uzun olabilir fakat her konuda ana sitenizden bahsetmeyeceksiniz. unutmayın google sizden daha kurnaz.
Gündelik kısada olsa blogunuza uygun konuda yazılarınızı yazacaksınız ve 2 günde bir gibi sürelerde ana siteye farklı yönlendirmeler yapacaksınız.
Peki nasıl olacak ? Size dedikki resmi olmayın! arkadaşınızla konuşur gibi yazın!!
Örnek : aklınıza gelmeyen şeyleri sizin yerinize biz hatırlayalım isminiunuttum vs.. vs..
Şimdi bunu okudunda hiç sende merak uyandırdımı ? yada aklında kaldımı ? hayır!
Peki şimdi ;
Ulan 1 aydır düşünüyorum filmin ismini bi türlü bulamadım. sonra bir siteye denk geldim oraya yazıyon adamlar şak iye cevabı veriyo ne güzelmiş ya la.
bence 2. yazdığım aklınızda kaldı..
Şimdi anladınmı canımın içi ?
Sanki günlük bir olaydan bahsediyor gibi makaleler yazın. ki böylece hem kasıntı olmazsınız hemde cümle çeşitliliğiniz ile daha çok kullanıcı çekersiniz. Unutmayın google KELİME arama motorudur!!
Kısaca paravan bloğuda kendi sitenizmiş gibi değer verin özen gösterin vee arada sırada kendi ana sitenize yönlendirmeler yapın.
Paravan blog en kaliteli backlink seçeneğidir. Çünkü zamanınıda keywordunuda değiştirmenide kendin seçersin. ve ne kadar özen gösterirsen paravan bloğun o kadar kaliteli hale gelir keza kendi ana sitende.
Bu yazı tbt için ErotikPanda tarafından el emeği göz nuru yazılmıştır. Kopyalayanın, çalanın, kaynak göstermeden alanın çükü düşsün.
Ayrıca :
-
eline sağlık süpersin hocam tüm seo makalelerini toplayıp kitap yapmak lazım :))
-
Lightsaber bunu yazdı
eline sağlık süpersin hocam tüm seo makalelerini toplayıp kitap yapmak lazım :))
Zaman bulunca kitap yazıcam sonra bedavaya dağıtıcam ordan burdan toplayıp yada türkçeye çevirip seocuyum diye gezinenlere kapak olması bağamında.
-
makale güzel, bu tür anlatımların yanında, scriptte önem taşıyan kodlar, wordpress in en can alıcı seo noktaları tarzı konularda aramaktayım :).
all in seo pack harici neler gerekir, hit için önemli olan kodlar, vs aradıgım makalelerdir, ilgi alanınsa çok makbule geçer hocam :)
-
teşekkürler.. ilgiyle takip ediyoruz ;)
-
DarkFall bunu yazdı
makale güzel, bu tür anlatımların yanında, scriptte önem taşıyan kodlar, wordpress in en can alıcı seo noktaları tarzı konularda aramaktayım :).
all in seo pack harici neler gerekir, hit için önemli olan kodlar, vs aradıgım makalelerdir, ilgi alanınsa çok makbule geçer hocam :)
Hocam normalde bu anlattıklarımıza seo bile denmez bunlar sadece yüzeysel şeyler..
seo dediğin kodlarda başlar. Db deki sorgu ve tablo yapısından tut kodların azaltılması ve sayfasnın kb değerinin düşürülmesine vs.. bunlar gerçek şeylerdir. Bizim anlattıklarımız scriptten bağımsız yüzeysel durumlar.
Wp yide bi ara anlatıcam ki fazla bişeyi yok aslında. Ama el atıcam onada inşallah.
-
Beklediğim yazı :) PM ye cevap niteliğinde olmuş eline sağlık hocam.
Wordpress aslında genel ama yinede senin ağzından da bilgiler dinlemek isteriz.
Ama google amcada öne çıkma konularına devam :)
Pavan bloglarda her konuda tek link vermemiz kötü olur mu? Yoksa 3-4 konuda konun birine 2 anahtar kelimeli yazı mı yazalım?
-
Hocam ellerine verdiğin emeğe sağlık çok yaralı bir yazı dizisi. Teşekkürler...
-
Paravan blogdan ana siteye yönlenen link/post sayısında bir kısıtlama varmı peki ?
-
LuCiFeR bunu yazdı
Paravan blogdan ana siteye yönlenen link/post sayısında bir kısıtlama varmı peki ?
yani düşünsene paravandan a.com ve alt sayfalarına 10 link verilmiş ama yine o aynı blogdan başka hiç bir yere link çıkışı yok. Sence anormal olmaz mı ? Çaktırmadan hafta 2-3 kere verin, alt sayfalara verin sitede kullandığınız makalenizi sağlam (ücretli) spinnerlar ile spinleyin.
-
kadirozdemir bunu yazdı
Beklediğim yazı :) PM ye cevap niteliğinde olmuş eline sağlık hocam.
Wordpress aslında genel ama yinede senin ağzından da bilgiler dinlemek isteriz.
Ama google amcada öne çıkma konularına devam :)
Pavan bloglarda her konuda tek link vermemiz kötü olur mu? Yoksa 3-4 konuda konun birine 2 anahtar kelimeli yazı mı yazalım?
Bak hocam o kadar üstüne bastıra bastıra yazdım. Biraz mantıklı düşünün.
Google bloguna girecek yazıları bi tarıyacak 50 yazıdan 50 sindede ister 1 iste 3 tane link olsun bi bakacak u lan bu nasıl blog dicek resmen diğer siteye çalışıyo bu işte puştluk var diyecek.
Bu yüzden normal 2 3 konu açın hatta farklı sitelere bile link verin sonraki konuda kendi sitenize verin.
Bu işin kuralı yok sadece mantık gerekli.