Server Aldim
-
Pessimistic bunu yazdı:
-----------------------------
Hacı almadan bi danışaydın keşke be :| Elimde Xenonlar uygun fiyataydı
-----------------------------Valla ustadim oyle du-ses geldiki sorma.
Surekli server arastiriyordum, en ucuzu amk 1000tl den basliyordu.
Sonra burayi buldum. Dun baktigimda ellerinde 52 tane kalmisti, bugun siparis verene kadar 16 tane kaldi, bende 10 tanesini aldim.
Ustelik makinalar sifir.
Hacim xenon da alacagim ama sen orada ben burada.
Simdi sirada router var.
Hangisi daha iyi acaba? Cisco, juniper, yamaha...etc?
-
@ eidemirsoy
@ DJ_Alper
@Gharzvog
Tesekkur ederim.
-
Hayırlı olsun hocam.
Pek bilgim yok server konularında Allah çökerttirmesin diyebilirim anca :D :D
-
kaça kiralıyodun hoca :=
-
hayırlı olsun hıcam o makineler burda olsa iş görür parada ederdi evet size düşük gelebilir makineler ama o makineler iyi iş görür 100 - 150 sita tık demeden götürür ama tabi warez sitesi değil kurum sitesi kişisel site vs...
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------cuneyd bunu yazdı:
hayırlı olsun da, japonya felaket bölgesi, sen server diyosun :D edit : hocam ucuz da, server için özellikleri düşük değil mi ? Serverler 8 gb ram den basliyor. Haa sen bi serveri tek kisiye satip cekileceksen olur. Ama bi serveri cok kisiye satarsan (paylastirip) ozellikleri yukseltmelisin bence.
-----------------------------Yok ustadim, zaten yukseltme yapacagim.
Anakartin destekledigi limite kadar yukseltme yapacagim bir kac gun sonra xeon islemcili makina alacagim. xeon lar i share hesaplar icin bunalrida dedicated olarak kullanacagim.
Hocam afet bolgesi diyorsun ama daha burada bir saniye dahi elektrikler kesilmedi. Bahsettigin afet bolgesi ile aramda 700km var.
anladim hocam. Peki her makinaya 1 gbit mi cekeceksin yoksa tüm makinalarin toplam hizi 1 gbit mi olacak ? Ayrica dedicatedleri ne kadara satacaksin ? -
snnyk bunu yazdı:
kaça kiralıyodun hoca :=
-----------------------------Hacim daha yeni basliyorum.
O yuzden kiralik alip sonradan basim agriyacagina hazir param varken sifir alayim dedim.
-
hocam bence yanlış yapmışssın :| Aylık ödeyeceğin elektrik parası ile bile taksit taksit eli yüzü düzgün sunucu alırdın
-
Genki bunu yazdı:
hocam bence yanlış yapmışssın :| Aylık ödeyeceğin elektrik parası ile bile taksit taksit eli yüzü düzgün sunucu alırdın
-----------------------------Hocam burada elektrik sudan ucuz. O yuzden elektrik muhabbetini kafama takmiyorum bile.
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------Genki bunu yazdı:
-----------------------------Hocam burada elektrik sudan ucuz. O yuzden elektrik muhabbetini kafama takmiyorum bile.
cevap versene haci :) anladim hocam. Peki her makinaya 1 gbit mi cekeceksin yoksa tüm makinalarin toplam hizi 1 gbit mi olacak ? Ayrica dedicatedleri ne kadara satacaksin ?