Server İşine Girmelimiyim?
-
Arkadaslar gecenlerde Microsoftun Kayseride düzenlediği bi seminere katıldım. Server 2008 r2 yi tanıttılar gösterdiler ve bazı açıklamalar yaptılar. Ve Bilgisayar satışları bitti zor durumdayız ne yapmalıyız diye sordum. Siz küçük işletmeler tabiki teknosa migros bimex gibi büyük işletmelerle yarışamazsınız. Onları ancak servis yönüyle gecebilirsiniz. Biz microsft sizlere server işini öneriyoruz hem satıp hem programları kurup servis yaptığınız zaman ancak büyük işletmeleri bu yönde gecersiniz.. hemde bu işte çok kazanırsınız diyorlar..
Sizce server işine girelimmi zorlukları neler kolaylıkları neler ne yapmalıyız zor mu bu iş... geleceği nedir?
-
server olucaktı modlar düzeltirse sevinirim
-
php ile daha çok server satabilrsin. php içinde linux kur bence hemde microsofta ödeyeceğine....
-
microsoft bir çok kampanya düzenliyor bizim için avantajlı olan windows ama kararsızım dha önce ne kullandım nede sattım... başarabilirmiyiz yapabilirmiyiz bilmiyorum..
-
Microsoft bunu önerdiyse vay haline piyasanın.
Türkiye'de Bilgi&İşlem :
Sistem,Network,Cd çoğaltma,düğün kasedi çekme,cd satma,korsan film,korsan oyun satma,format atma,pc toplama,domain-hosting,web tasarımı olduğu sürece hiçbirşey yürümez, sende işini yapamazsın.
Şöyle yolda yürürken sağına soluna bak. Herşeyi yapan insanlar göreceksin. Herşeyden anlayan,herşeyi yapan.
Sistemi de biliyor Network ü de.
Server tarafını da biliyor hat tarafını da..
Düğün kasedi de çekiyor
Web tasarımı da yapıyor.
Haa fotoğraf ta çekiyor. (Düğün fotoğrafı.)
Şimdi bu ülkede süpermanlar olmasında
Amerikada mı olsun?
Japonyada mı osun?
Rusyada mı olsun..
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------Microsoft bunu önerdiyse vay haline piyasanın.
Türkiye'de Bilgi&İşlem :
Sistem,Network,Cd çoğaltma,düğün kasedi çekme,cd satma,korsan film,korsan oyun satma,format atma,pc toplama,domain-hosting,web tasarımı olduğu sürece hiçbirşey yürümez, sende işini yapamazsın.
Şöyle yolda yürürken sağına soluna bak. Herşeyi yapan insanlar göreceksin. Herşeyden anlayan,herşeyi yapan.
Düğün kasedi de çekiyor
Web tasarımı da yapıyor.
Amerikada mı olsun?
Japonyada mı osun?
Rusyada mı olsun..
-----------------------------türkiyede herkez işini yapsa ne ala ama yok. eğer babam telekomdan kovulmasaydı hesabına 60 milyar para yatmasaydı bizde bu işe girmiyecektik. ama telekom naaptı özelleştirildi işçilerin çoğu kovulduki bnm babam amir 3 buçuk milyar maaş alıyodu.. bu bir örnek Şimdi telekom işlerinin yanı sıra Bilişimede girmek zorunda kaldık. bilgisayar satamıyoruz çok nadiren oluyor yani... sadece telekomda yetmiyor bize ek iş yapmak zorundayız..
Server işine gireceğim kafaya koydum sizden öneriler bekliyorum
-
8mm bunu yazdı:
Türkiye'de Bilgi&İşlem :
Düğün kasedi de çekiyor
Web tasarımı da yapıyor.
Amerikada mı olsun?
Japonyada mı osun?
Rusyada mı olsun..
-----------------------------Bir şarkıyla devam etmek istiyorum. I'M NO SUPERMAN dıııı dııı dııı dııt :D
-
8mm bunu yazdı:
Türkiye'de Bilgi&İşlem :
Düğün kasedi de çekiyor
Web tasarımı da yapıyor.
Amerikada mı olsun?
Japonyada mı osun?
Rusyada mı olsun..
-----------------------------haklısın dostum.
Türkiyedeki insanların çoğu empati kurmayı bilmiyor, server işimi ? götüne bile koyarım diyor=)[bok koyarsın]
8mm in dediği gibi, sen server işine gireceksin, sadece makina kurmayı bileceksin, ama rakibin, hem server kurabilecek hem eklenti kurabilecek vsvsvsvs.. (saldırı olaylarına girmiyorum bile, 1001 türlü adamla uğraşacaksın, yok bi sorun olacak ebeni zi*eceler falan)
zor zor =)))
-
"Kırk fırın ekmek yemen lazım." babamın her zaman dediği gibi.
Sen profesyonel server çözümü sunacaksın ama işin en ana mantığını bilmiyorsun.
Türkiye'de işler böyle yürür.Potansiyel yoksa aç kalacaksın çare yok.
-
tecrubeleriniz ve aktarımlarınız için tşk ederim... b, süre bu işe girmeden ne nedir nasıl yapılır öğrenip uzmanlaşacağım. gerekirse pro eğitim alacağım... zaten hemen düşünmüyorum önce uzmanlaşmak istiyorum. arkadaslar haklsıınız ama sadec pc ve oem den artık para akzanılmıyor. bu dükkan neyle ayakta duracak... gerekirse 40 fırın ekmek yiyecem ama bu işe girecem :)
-
Bi gun telefonum caldi,genelde acmam ama numara hosuma gitti actim.XX firmasindan ariyor kardeslerim.Bir firmaya sunucu kuracaklar.Dell'in bi sunucusunu almislar , SAS HDD var uzerinde.Sas Control Card'i tanitamamislar herhalde ilkdefa karsilasiyorlar SAS disklerle adamlar bana kurdurmustu :) Oyle makineyi kurdum server yukledim hoba bitti degil.Adamin Raid lerden,SAS lardan,guvenlikten haberi yok server kurarim diyor veya bircok firma sozde server kuruyor.Ne backup,ne guvenlik hicbir altyapi dusunmeden.Server isi basit bir is degil.