Serverlar Hakkında ?
-
S.a. Arkadaşlar ben birşery merak ettim.Bu işe yeni başladım.Bu sitelerin olduğu serverlar nerede,nasıl,ne şekilde ve nasıl olduğunu merak ediyorum.Google da o kadar aradım ama serverlar hakkında bir fotoğraf bile bulamadım.Sizden de fotoğraf,yazı vs. bekliyorum....
-
yorum yapamıyorum lütfen yardım :))
-
şimdi işin kökenine girelim :)
ilk önce ethernet kablosu bulundu :) şakalen.. broadbandlerin büyük kapasiteli hat werdikleri datacenterlar içinde bitişik bitişik koyulmuş serverlar bulunur bunlar anakart,işlemci,harddisk,güçkaynağı ve ram den oluşan makinelerdir bi elektrik bide ethernet girişi vardır genelde 16lı switch üzeirne kurulan towerların arkasına koyulur bunlar neyini merak edion bildiin bilgisayarın 24 saat nette tutulan hali serverdır yani çok kafanızda büyütmeyin server deyince çift işlemcili 8 harddiskli aletler gelmesin hemen aklınıza
-
şimdi hocam server lar şöle oluo
nerelerde bulunurlar?: Kapı arkalarında kapı önlerinde kapalı alanlarda ( yamur yaınca su kaçmasın die )
ne şekildeler? : ovel , tam yuvarlak şeklinde iki çeşittirler
serverlar nasıl barınıo derken? : ne dediğini annamadım ama adam topluo makinayı koyuyuo dc ye:D -
Server' lar bir nevi bilgisayardır. Çok kuvvetlidir iç yapıları. Kasaları özeldir, fanları özeldir. CPU ları aşmış düzeydedir zaten. Bilmemkaç bilgisayarı ayakta tutabilecek güce sahip bilgisayarlardır. Bunlar network ortamlarında switch' lere bağlanırlar. Switch ler de diğer switch' lere, ya da hub' lara, onlar da makinelere bağlıdırlar. Buna böyle devam edersem sürer gider, hiyerarşik bir düzen mevcuttur.
Atıyorum,
500 GB HDD
3,8 işlemci, (ya da dual core cpu, veyahut bir kaç tane cpu)
5-6 gb RAM
bu tarz makineler diyebiliriz.
-
Güzel bilgiler için sağolunda bi resimler varsa çok güzel olur ? Şimdidn sağolunn
-
normal bir kasadan iki karşı fln daha büyüktür yukarı doğur :)
deepnote: ne tarif ettim be :PpP
-
Tamam da a.q. ben resim istiyorum :D
-
http://www.ev1servers.net/datacenters/webcams.asp bunun gibi yerlerde bulunurlar. resimlere tıklayıp görebilirsin.
-
peki bunlar tam olarak hiç kapanmıyor mu? sonucunda bir makine en fazla ne kadar dayanabilirki en nihayetinde bir yerden sonra kapanması lazım o sorunu nasıl hallediyorlar?
-
bak güzel kardeşim bilgisayara insan muamelesi yapamazsın
hani kapatıyım bi kaç gün tatil yapsın olmaz :)
hdd deki veriler öteki pc ye aktarılır... o pc yi kapatırsın , daha sonra açar geri yüklersin vs.. öteini kapatırsın ki zaten böyle bi duruma gerek yok
içinde 3/4 tane fan oluyor soğutma problemin olmuyor yani..