folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

Servis; Aracımın Arızasını Bulamadı, Ne Yapmalıyım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

Yazılımdan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Yeni araçların çogunda gaz telli değil elektroniktir.

Buna benzer bir sorun duymuştum daha önce oda focus du.Yazılımdan kaynaklanan bir sorun oldugunu söylemiş beyni değiştyirmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

bu sorun yüksek ihtimalle gaz pedalını algılayan elektronik kısımdan kaynaklı, gaza basıyorsunuz, aygıt geç çalıştığı veya tepki vermediği için sorun oluşuyor, muhtemelen değişmesi gerekecektir... parçanın adını hatırlamıyorum ama hatırlarsam belirtirim, kolay gelsin..

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kivanc
    kivanc's avatar
    Erkek

cevap: ateşleme zamanlamasında gecikme yaşanıyor.

dolmuşta para uzatmamak için ölü taklidi yaptım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

arkadaşım ilk yapman gereken şey adam gibi bir servis bulmak, ford otosanı arayıp durumu bildirdin mi? senin aracının yazılımında bir sıkıntı olabilir, daha doğrusu chipte bir problem olabilir, aracı ikinci el aldıysanız yazılım ile (beyin) donanımın tam olarak uyuşup uyuşmadığına bakın, hırsızlar bazen araç beyinlerini çalabiliyor ve aracının beyni çalınan vatandaş da çıkma bulup araca çakıyor, şimdi senin aracın beyni manuel vitese uygunsa aracın sıçması normaldir, aynı sıçış klimasız beyin klimalı araç da (ford fiesta 1.4) aracın motor fanını 94 derecede açmasıyla haliyle hararet yapmasıyla son bulur... dediğim gibi donanımsal sıkıntı yoksa olay böyle bir şeydir. şimdi gelelim klasik arızalara, aracın ateşleme yapmıyorsa ki kızdırma bujisi vardır dizellerde kızdırma yapmıyor demektir motor bakım görecek, senin motorda kurum olabilir, aracın motor kompresyonuna bir baktır, daha sonra aracı bilgisayara bağlatıp her viteste test ettir problemi bu şekilde tespit ettir binerek bulamazlar, olmadı sen servislerden problem yoktur raporu al, yanına bir noter oturt, bir de kamera al, bir kaç kayıt yap, forda davayı bas, canını teslim edip biniyorsun yapacak bir şey yok.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

bendede ona benzer proplemler yaşadım çözüm hava depi filtresi degişti şimdi hiç bir sorun yok tabi benim reno trafic fordlardada varmıdır bilemiyorum

ustanın dedigine göre yakıta göremi birşeye dedi ama pek anlamam %30 dışarı verdigi için gaz yemiyormuş veya birden alıyor dedi degiştirdim sorun halloldu tabi 500 tl

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

scuderia bunu yazdı:
    -----------------------------

otomatik oldunu görmedim ben belkide şanzumanında yağ kalmamış olabilir frene sol ayağınla basıyosan yanmışta olabilir yada tamamen elektironik bir problemde olabilir...

Yağla ilgili olamaz hocam, aylardır böyle araba, canım iyice sıkıldı uğraşamadım artık bu işlemler bir defaya mahsus olmadı, bayağı kovaladım.. Ne alaka hoca :) sol ayakla frene basılır mı oto arabada

yıkılma sakın !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

Gecement bunu yazdı:

Faklı bi servise götürün baksınlar hoca yada sanayiye götürün ömrünü bu işte harcamış çok iyi ustalar olur sorup soruşturmak lazım.

İl söylersen yardımcı olabilecek çıkacaktır.

Hocam bu tiptronik şanzıman arabalar çok yeni, yani ömürlük usta bulmak çok zor.. Sanayiye de ittim bişey çıkmadı sonuçsuz,

Ayrıca araç hiç parça değişim ya da tamire vs girmediği için, Ford'a dava açmayı düşünüyorum daha önce girdiği tamirde ve sairede araç bozulmuştur bundan dolayı sorumlulkuk almayız demelerini engellemek için, yoksa adamın biri ben bütün parçalarını çıkarıp bakacam vs vs diyor herifin niyeti tamir değil arabayı öğrenmek... Aleyhime kullanılmasını istemiyorum üvenemiyorum yani

Yalova'da oturuyorum

yıkılma sakın !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

mont-blanc bunu yazdı:

scuderia bunu yazdı:

otomatik oldunu görmedim ben belkide şanzumanında yağ kalmamış olabilir frene sol ayağınla basıyosan yanmışta olabilir yada tamamen elektironik bir problemde olabilir...

Yağla ilgili olamaz hocam, aylardır böyle araba, canım iyice sıkıldı uğraşamadım artık bu işlemler bir defaya mahsus olmadı, bayağı kovaladım.. Ne alaka hoca :) sol ayakla frene basılır mı oto arabada

fordun otomatik vitesleri her zaman problemlidir, bir oturtamadılar gitti.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

tarzan bunu yazdı:

ford araçlarda diğerlerinden farklı olarak enjektörler tek tek kodlanıyor. senin aracında parça problemi tesbit edemedilerse sağlam bi elektronikci bulacaksın. diagnostik cihazlarında arıza gözükmeyebilir. sen yetkili servise değilde sağlam bi fordcuya götür aracını. ama bazı bölgelerde durumlardan haberdar değiller. geçen gün kazalı bi araç için sordular benzer bi durumu araştırdım bi tek fordlarda enjektörler tek tek ayarlanıyor. belki sizin sorunda bundan olabilir. hele hele araç elektronik işlem görmüşse bu işlem yapılmalı :)

edit: daha doğrusu ben ilk bunu fordda gördüm şimdi bilip bilmeden konuşmuş gibi olmayayım ama aradığım kaynakların hiç birinde ford haricindeki otomobillerde böyle birşeyden bahsetmemişler. elektronik işlem görmüşse bu işlemi yaptırmazsan verim alamaman normal gibime geliyor. bana sordukları araç hiç çalışmıyordu. bu işlemden sonra saat gibi çalışmaya başladı.

hacım eyvallah elektronik işlemden kastın tam olarak nedir ?

yıkılma sakın !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mont-blanc
    mont-blanc's avatar
    Erkek

kivanc bunu yazdı:

cevap: ateşleme zamanlamasında gecikme yaşanıyor.

ateşleme ile ilgili olsa marşa bastığımda da en azından bir kez aynı sorun yaşanması erekmez mi ?

yıkılma sakın !
Toplam Hit: 4742 Toplam Mesaj: 30