Ses Sistemi Önerisi
-
lgnin soundbari var, tvyle birlikte gelmişti. kablosuz arka iki hoperlorunu de aldım. Dolby atmos destekliyor, çok memnunum.
Tek film izlerken bazen arkamı dönüp bakıyorum.
Modelleri bulursam atayım.
Sn11r tavsiye ederim. Sahibindende vardir. Bendeki bunun bir altı sanıyorum.
Kaan tarafından 28/Mar/25 02:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Harman kardon Aura studio 2 var bende. Bu aralar aura studio 4 düşünüyorum. Bi baktım da fiyat yüksek biraz. 17.000 küsür...
Tek başına ordu kendisi. Nereye koysan olur. Dekor olarak ta güzel duruyor.
-
Kaan bunu yazdı
lgnin soundbari var, tvyle birlikte gelmişti. kablosuz arka iki hoperlorunu de aldım. Dolby atmos destekliyor, çok memnunum.
hmm bu şekil oluyo mu. bu durumda amfilik işini kim üstleniyor? soundbar mı ?
-
yolbulucu bunu yazdıMartech bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
@martech attığın bose çok pahalıymış ya.
şöyle bişey almak mantıklı mı peki sizce ?
buna 2. el bulabildiğim apörlölerden bağlayıp yürüsem falan.
Cok fazla kablo derdi eski nesil cihazlar çok aşırı seslerde detay konumsal ses vb gibi aksiyonlar aramıyorsan soundbar al geç hocam uzman değilsen ses konusunda fazlasıyla tatmin edecektir.
kablo dert değil ya bi kere çekicez sonuçta.
soundbar güzel de, tam karşıdan geliyor. ben 5.1 olsun ve dört bi yandan ses gelsin istiyorum
bunun bi değişik modeli benim peder beyde var. 2000 senelerin başında amerikadan bir arkadaşı getirmişti. Kaç sene oldu bir kere tıklamadı cihaz aq :W
Gerçek bir ev sistemi istiyorsan 5.1 Dolby gibi böyle bir amfi şart. Benim peder bey kırık bu konularda, çok uğraştık, eminönüne az gitmedik bunun kule hoparlörlerini yaptırmaya. tahtasına kadar kendi seçti ilerde çatlama kırılma olmasın diye :W front rear farklı ses versin dolby olsun diye stüdyo tip tekli hoparlörler mi almadık :W. Harbiden cihaz yapıyor işte onu eğer bağladığınız cihaz gerçek dolby sound veriyorsa.
tabi birde işin komşu boyutu var. Böyle bir sistem kurunca insanın sesi kökleyip kendini kaptırası geliyor ama sistem güzel olunca bu sefer sese yüklenemiyorsun :W
-
yolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
Hocam kendi amfisi içinde,
Hdmi üzerinden tvyle tam haberleşiyor. Ses pass through oluyor ve tv kumandasindan ses aç kapa yapınca ses sisteminin seçi kisilip açılıyor. Film açınca tv dolby moduna geçiyorsa ses sistemi de o moda geçiyor.
High end sistemlere bulaşınca 100binden aşağı çıkılmıyor. Ben soundbar + arkaya 2 hoperlor atıp çok kurcalamadan rahatima baktım.
-
limitleri biraz daha zorlayıp soundbar almanı tavsiye ederim çok kaliteli birşey değil ama bendeki LG SNH5 memmunum baya da tatmin edici indirimde 8 bine almıştım şuan kaç bilmiyorum.
-
Kaan bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıKaan bunu yazdı
Hocam kendi amfisi içinde,
Hdmi üzerinden tvyle tam haberleşiyor. Ses pass through oluyor ve tv kumandasindan ses aç kapa yapınca ses sisteminin seçi kisilip açılıyor. Film açınca tv dolby moduna geçiyorsa ses sistemi de o moda geçiyor.
High end sistemlere bulaşınca 100binden aşağı çıkılmıyor. Ben soundbar + arkaya 2 hoperlor atıp çok kurcalamadan rahatima baktım.
haa okay bu senin alet zaten 7.1 kanalmış. ben normal bi soundbar alıp devamını takabilirim sanmıştım. en iyisi ben parayı bi amfiye gömeyim ilk. devamını ufak ufak eklerim üstüne.
dediğin gibi high-end bi sistem 100 bine yaklaşıyo.
-
DaSpOnGe bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıMartech bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
@martech attığın bose çok pahalıymış ya.
şöyle bişey almak mantıklı mı peki sizce ?
buna 2. el bulabildiğim apörlölerden bağlayıp yürüsem falan.
Cok fazla kablo derdi eski nesil cihazlar çok aşırı seslerde detay konumsal ses vb gibi aksiyonlar aramıyorsan soundbar al geç hocam uzman değilsen ses konusunda fazlasıyla tatmin edecektir.
kablo dert değil ya bi kere çekicez sonuçta.
soundbar güzel de, tam karşıdan geliyor. ben 5.1 olsun ve dört bi yandan ses gelsin istiyorum
bunun bi değişik modeli benim peder beyde var. 2000 senelerin başında amerikadan bir arkadaşı getirmişti. Kaç sene oldu bir kere tıklamadı cihaz aq :W
Gerçek bir ev sistemi istiyorsan 5.1 Dolby gibi böyle bir amfi şart. Benim peder bey kırık bu konularda, çok uğraştık, eminönüne az gitmedik bunun kule hoparlörlerini yaptırmaya. tahtasına kadar kendi seçti ilerde çatlama kırılma olmasın diye :W front rear farklı ses versin dolby olsun diye stüdyo tip tekli hoparlörler mi almadık :W. Harbiden cihaz yapıyor işte onu eğer bağladığınız cihaz gerçek dolby sound veriyorsa.
tabi birde işin komşu boyutu var. Böyle bir sistem kurunca insanın sesi kökleyip kendini kaptırası geliyor ama sistem güzel olunca bu sefer sese yüklenemiyorsun :W
teknoloji gelişiyor ya.
mesela hanım bi tane jbl go 4 aldı. minik blutut hoparlör. o kadar kaliteli bi sesi var ki, 10 sene önce muhtemelen bunun 20 katı para vermen lazımdı bu ses için.
eskiden sony, jbl vs dışında bi markadan düzgün ses alamıyodun. aradaki fark çok barizdi, şimdi en sikko çin markası bile idare eder seviyede.
-
Bende sony ht-sd35 var çok memnunum.
-
Sonos Arc, üstüne tanimam.