folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

Sesimiz Görüntümüz Yaydığımız Sinyaller Bunlara Ne Oluyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar yine tuaf bir soru geldi aklıma mesela konuştuğumuzda ağzımızdan çıkan ses, bir dalga boyutuna dönüşüyor ve sürekli hareket ediyor, aynı şekilde yansıttığımız ışıklar ne bilim mesela bize çarpan güneş ışınları bize çarpan lambaların dalgaları hepsi yansıma ve yansıtmaya göre hareket ediyor ama bu yaydığımız enerjiler ışıklar ses dalgaları bunlar nerede sonsuza kadar var oluyormu sürekli hareket halindelermi yoksa belli bi zaman sonra siliniyormu,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

neden 3 kilometre öteki bir aracın motor sesini duyamıyorsun ? 

neden 3 metredekini çok iyi duyuyorsun ? 

dalgalar halinde yol alıyorlar. Hava ile zaten  belirli bi direnç oluyor bi zaman sonrada o dalgalar titreşimler yok oluyor.

Bakınız : Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Robinson başkan senin tekrar baba olma zamanın yaklaşıyor demedi deme :)

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

ilk soran sen değilsin bunu=) bi araştırma vardı bi ara duymuştum...tüm sesler uzaya yayılır tezinden yola çıkarak uzayda ses arama vs.diye.

Bu şekilde tarihin önemli anlarındaki konuşmaları uzayda yakalayabileceklerini düşünüyorlar

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

enerji yoktan var olmaz var olan enerji yok olmazsa ses tellerimizin ürettiği enerjiyle sesimiz oluşmuyor mu? nerede şimdi bizim sesler?

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:
    -----------------------------

Robinson başkan senin tekrar baba olma zamanın yaklaşıyor demedi deme :)

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lyz2.jpg

http://c1204.hizliresim.com/w/l/4lz0d.jpg

BarisYigit 

O nasıl bir açıklamadır be üstat, :)

ecstatic_60 

Milyarlarca sesin arasından nasıl bulacaklarmış üstat,

rapidhacker550 

Bende onu soruyorum üstat,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Ses parçacıklı yapıya sahip deyildir ses bir dalgadır ve iletilmesi için maddeye ihtiyaç duyar(hava su vs.) ve bulunduğu ortamda ilerlerken Soğrulur(absorbe olur)

İşık hem parçacıklı bir yapıya sahiptir hemde  dalga şeklinde hareket eder ve ışıkta çoook uzun mesafelersonra soğrulur

Yani ikiside sonsuza kadar ilerlemez...

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

çok zaman önce (bilim teknik dergisinde galiba) ses dalgalarının atmosfer yada havada kaldığını ve daha sonra geri dönüştürülebileceğine benzer bir şey okumuştum.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde bir haber yer aldı:

"Dünyaca ünlü bilgisayar firması IBM, Square Kilometer Array (Kilometrekare Düzeni – SKA) adı verilen dünyanın en büyük radyo teleskobu için veri yönetimi ve analiz teknolojileri geliştirmeye başladı."

Allah bir nimet olarak bu imkanı da kullarına teknolojik olarak bahşediyor. Görüntü nakli bugün teknolojide bahşedildi. Ses nakli yine aynen öyle. Şimdi şunu iyi anlamalısın. Bütün bunlar Adetullahın içinde varolan konular. 18OO’lü yıllarda bir Allah dostuyla dünyanın öbür ucundaki bir başka Allah dostu seslerini birbirlerine ulaştırıyordu. 1OOO sene önce de durum böyleydi. Yani bu durum Adetullahın içinde vardı. 1OO sene önce böyle veliler olduğunu söyleyenlere deli, meczub, şarlatan deniyordu. Şimdi Adetullahın içindeki, ahir zamanda Allah tarafından bütün insanlığa bahşedildi.

Yani bu nimet, teknolojik olarak bahşedildi. İşte şimdi cep telefonunu eline alıyorsun. Sadece bir düğmeye basarak, arada görünen bir vasıta olmadan, dünyanın öbür ucundaki arkadaşınla konuşabiliyorsun. Sesin oraya gidiyor. Süleyman (as) kıssasının bulunduğu ayetlerde geçtiği üzere Allah tarafından özel bir ilim verilmiş bir kulun Süleyman’a (as) Belkıs Melikesinin tahtını göz açıp kapayana kadar getirmesi gibi; bir parmak hareketiyle, bir tuşa basarak bilgisayar ekranına bilginin, görüntünün gelmesi mümkün günümüzde. 

Allah daha önceleri kendi dostlarına malum ettiği ve başkalarına mahrem kıldığı birçok esrara ve bilgilere ahir zamanda bir nimet olarak avama, insanlığa teknoloji olarak sunuyor. Yani geçmiş tarihte sır sahiplerinden mucize ve keramet nevinden zahir olan her şeyin ahir zamanda teknolojik araç ve cihazlarla avam tarafından görülmesi murad olunmuştur. Zamanda yolculuk da, ışınlama da, teknolojik olarak -kısmen- mümkün olacaktır. Allahu Teala keramet ve mucizelerini, o günkü insanlığın anlayışındaki ayetlerini sonraki nesillere ispat ediyor. Delilleriyle eline veriyor.

Şimdi sana tefekkür edesin diye kısa bir örnek vereceğim:

"Bütün sesler kainatta kaybolmaz, toplanır. Bir gün bir teknoloji bu geçmişteki ses frekanslarını kısmen toplasa, insanlığa bir cihazla sunsa ve o cihazın içinden şöyle bir ses yankılansa:

"Ey havarilerim! Ey insanlar! Biliniz ki Allah birdir. Ben de O’nun oğlu değilim. Allah’a eş koşmayın. Benden sonra son peygamber Ahmed-Muhammed gelecektir. Ahir zamanda Ona yetişen, benim gibi, Ona biat etsin"  dese ve bu Hz. İsa’nın sesi olsa, ahir zamanda Allah’ın kullarına sunmuş olduğu teknolojik bir cihazdan gelen bu apaçık bir ses dalgası yine mucize olmaz mı? Şimdi sen birine bunları anlatsan sana şöyle diyenler çıkabilir: İsa’nın sesi nasıl çıkar? Nasıl seslenir? Rahmanî olayı böyle nasıl cihazla izah edebilirsin? İşte o zaman sen sadece akleden beyinlere ipucu olarak şu ayeti oku:

“RABBİ MUSA’YA BİR AĞAÇTAN SESLENDİ.”

Bir kez daha şok olmuştum. İnanıyorum ki bir gün bunları anlattığımda bu yazıları okuyan ve bu bilgilere kafa yoran insanlar da şok olacaktı. Tabii her insandan bahsetmiyorum. Allah’ın hikmetinden sual olmaz.

İlhami Abi’nin özellikle bu konuda ipucu olarak verdiği

“RABBİ MUSA’YA AĞAÇTAN SESLENDİ.”

ayeti kafamı çok meşgul ediyordu. Devamlı düşünüyordum. Allah’ın ağaçtan seslenmesi ağacı bir cihaza, ileride olacak teknolojik bir cihaza işaret etmesi aniden beynimde can buldu. Heyecanlanmıştım.

Gerçi buna bugün de somut bir örnek verilebilirdi. Örneğin radyolardan ezan okunması.. Acaba radyo cihazından ezanla bizleri çağıran kim? Eşref-i mahlukât, yani insan her türlü teknolojik cihazdan, bilgisayardan üstün olduğuna göre; hatta bütün bu makine ve cihazlar insan yapımı olduğuna göre insan neden kendinin yaptığı makineden ve o makinenin meziyetlerinden daha düşük olsun? Bir cep telefonunun yaptığını, bir bilgisayarın yaptığını neden bunlardan üstün olan insan yapamasın? Artık hiç şüphem kalmamıştı ki, yaratılmışların en üstünü olan insan, kendi yaptığı makineden daha üstündü. Yaptığı bir makine, bir cihaz dünyanın öbür ucuna sesini gönderiyorsa insan da gönderirdi. Görüntüsünü gönderiyorsa insan, Allah’ın izniyle, bizzat kendini de gönderirdi.

Bütün bunlar, bu konular özellikle bu çağdaki beyinleri, şaşırtacak ve onları hayretlere düşürecekti. Bunlarla meşgulken aklıma birden Mehdi (as) ile ilgili bir hadis rivayeti ve İsa (as)’ın sesi meselesi ile alakalı iki ayet meali geldi:

Bir ses semadan “Emiriniz Mehdidir!” diyecek. Bir el semadan çıkıp işaret edecek.

“DOĞRUSU ALLAH ONU GÖKYÜZÜNE YÜKSELTTİ.”

(Nisa suresi, 158.ayet)

“MERYEM OĞLU İSA ŞÜPHESİZ KIYAMET SAATİNİN İŞARETİDİR.” (Zuhruf suresi, 61.ayet)

Böyle bir ses hadisesinin gerçekleşmesi kıyamete büyük bir işaret olacaktır. (Allahu alem)

kaynak

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

aliyk

Konunun biraz dışında olacak ama söylemeden edemiyeceğim paylaşımından ötürü, bana göre Hz. İsanın yeniden dünyaya gelmesi klonlama kopyalama yolu ile olacaktır,

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

aliyk

Konunun biraz dışında olacak ama söylemeden edemiyeceğim paylaşımından ötürü, bana göre Hz. İsanın yeniden dünyaya gelmesi klonlama kopyalama yolu ile olacaktır,

hazreti isanın bedeni dünyada olmadığına göre böyle bir şeye imkan vermiyorum :)

memento mori.
Toplam Hit: 3666 Toplam Mesaj: 31